Maailman parhaana pidetty lopettaa uransa huipulla 28-vuotiaana – ”Pelaan korkeintaan 3. divisioonassa”

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

Kolmesti maailman parhaaksi naissalibandypelaajaksi valittu Emelie Lindström lopettaa menestyksessään uransa ainoastaan 28-vuotiaana. Lindströmin edustama Djurgården joutui taloudellisiin vaikeuksiin ja luopui sarjapaikastaan kauden päätteeksi.

– Tuntuu, että olen tehnyt kaiken tarvittavan salibandyn saralla. Olen voittanut kaiken voitettavan ja sen vuoksi ratkaisu on selkeä minun kannalta, kommentoi Lindström Innebandymagazinetille.

Djurgården voitti Ruotsin mestaruuden keväällä 2014 ja saman vuoden syksyllä Champions Cupin. Talousvaikeudet ajoivat seuran kuitenkin siihen tilaan, että joukkuetta ei nähdä ensi kaudella naisten Superliigassa.

Lindströmin saavutusten lista on komea. Kolme MM-kultaa ja kolme Ruotsin mestaruutta. Lindström on valittu neljästi Ruotsin parhaaksi pelaajaksi, kolmesti Ruotsin naisten Superliigan parhaaksi hyökkääjäksi ja kuten mainittua, kolmesti maailman parhaaksi pelaajaksi. Ruotsin maajoukkueessa Lindström pelasi kaikkiaan 81 ottelua ja iski niissä 181 (91+90) tehopistettä.

Lindström sanoi Innebandymagazinetille, että hänen on nyt aika keskittyä muihin asioihin. Salibandya hän ei ole kuitenkaan täysin hylkäämässä.

– En aio tehdä paluuta mihinkään huippujoukkueeseen. Aion pelata korkeintaan vanhojen Balrogin aikaisten pelikavereiden kanssa Råsundan joukkueessa 3.divisioonassa, linjasi Lindström.

Innebandymagazinetin artikkeli

9 comments

  1. Ah, salibändy – tuo jääkiekossa pärjäämättömien puuhelmi-hyppyritukkien laji. Pitäähän kaikilla olla joku harrastus jossa voi olla hyvä 🙂

  2. Nut jos koskaan on Suomen naisilla joulukuussa mahdollisuus! Täysin ylivoimainen nainen,joka todennäköisesti olisi taas johdattanut Ruotsin mestaruuteen lopettaa ja se avaa edes jonkinlaisen mahdollisuuden Suomen naisille. Älkää tyrikö tätä tilaisuutta!

  3. Voit lebarepun harteiltasi heittää,
    voit kyyneleesi lehmon lampeen peittää.
    voit olla huoleton ja avoin,
    kun sä seuraa vaihdat kelpomiehen tavoin!

  4. Eka viesti naulaa ihan hyvin. Siinnä missä lätkä ajaa itseään umpikujaan maksuillaan, niin säbä se vaan porskuttaa eteenpäin kun on niin helppo laji. Varmaan eka kirjoittajakin siirtynyt säbään kun ei osannut luistella;-)

  5. takoo kolmosessa kolmenumeroiset tehot… ja sieltäki maajoukkueeseen 😀

  6. Miksi pitää verrata kahta marginaalilajia toisiinsa? Kummankaan lajin pyristelyvät eivät suuressa osaa maailman kansalaisia herätä minkäänlaisia mielenliikkeitä. Taitaa esim. pöytätenniksessä olla enemmän pelaajia, mitä jääkiekossa ja salibandyssa yhteensä on katsojia.

  7. Onhan noita nyt muitakin jos tolle linjalle lähtis. Ja joo ei ole järkeä verrata, siksi piti nyt vähän provota ikuisia lätkän fanittajia;-). Rugby kanssa aika monessa maassa suosittu, meillä ei ketään kiinnosta, niinkuin ei meillä pingpongkaan ketään kiinnosta. Sulkis ehkä vähän, ja tennis nyt jonkun verran–> paitsi ku Jake lopettaa, niin loppuu varmaan monelta kiinnostus… Eli yhtä kaikki marginaalit heittelee riippuen missä päin maailmaa on. Paitsi sitten on nää isot lajit, fudis, koris ym. jotka kiinnostaa vähän kaikkialla…