Mestarivalmentaja hehkutti kultaan päättynyttä MM-projektia – ”Nyt on tyhjät fiilikset”

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Maailmanmestaruuden Suomen U19-maajoukkueen peräsimessä voittaneen Heikki Luukkosen mielestä joukkue on pystynyt koko projektin ajan noudattamaan valmennuksen linjaamia arvoja. Luukkonen summasi kulunutta MM-projektia Pääkallo.fi:lle Sveitsi-ottelun jälkeen.

Kultamitali kaulassa median eteen saapunut Luukkonen halusi omien sanojensa mukaan pysyä pois pukukopista mahdollisimman kauan ottelun jälkeen. Hän aavisteli pelaajien olevan keksineen hänelle jäynää. Hän oli silti äärimmäisen tyytyväinen Suomen otteista sunnuntaina.

– Nyt on tyhjät fiilikset. Olemme saaneet aivan mahtavan projektin tuotua maaliin, ja vielä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet upeaa aikaa hienojen ihmisten kanssa. Tulee vain tällä hetkellä mieleen, että mitä seuraavaksi, Luukkonen pohti.

Kaikki Suomen pelaajat ovat otteluiden jälkeen hehkuttaneet maajoukkueen yhtenäisyyttä ja ryhmähenkeä. Luukkoselle ja koko muulle valmennustiimille henki on välittynyt yhtälailla.

– Kyllä ehdottomasti se näkyy. Meidän linjaus on koko projektin ajan ollut, että noudatamme ennalta sopimiamme arvoja, ja olemme onnistuneet pitämään niistä kiinni. Ennen kaikkea joukkueen veljellisyys on ollut hienoa seurattavaa.

– Suomessa on aina ollut loistavia yksilöitä tässä lajissa, mutta tässä joukkueessa yksilöt eivät missään vaiheessa menneet joukkueen edelle, Luukkonen tuumi.

Ennen ottelua valmennus halusi nähdä Suomelta kisojen parhaan ottelun. Lähelle kuulemma päästiin. Hän myös kertasi kulunutta MM-viikkoa ja sitä, miten joukkue on kehittynyt turnauksen aikana.

– Tämä on ollut ennen kaikkea nousujohteinen turnaus meiltä. Olemme menneet koko ajan eteenpäin, ja sitä on edesauttanut se, että pystyimme pelaamaan laajalla materiaalilla koko kisojen ajan. Tähän väliin voi jo paljastaa, että joukkueessa oli ennen finaalia pientä vatsaflunssaa kehittymässä, päävalmentaja valotti ja jatkoi.

– Siksi esimerkiksi Oskari Heikkilä ei pelannut meillä eilisessä välierässä (Tshekki), ja Luoman Henri oksensi tänään hotellilla juuri ennen hallille lähtöä.

Kultajuhlista hän osasi sen verran sanoa, että joukkue aikoo nauttia viimeisistä hetkistä yhdessä ennen paluuta Suomeen.

– Otamme varmaan rauhallisesti ja oleskelemme hienon ryhmän kesken.

Haastattelun jälkeen Luukkonen suuntasi pukukopin ovelle, jossa pelaajat häntä jo odottelivat. Puku päällä ollut päävalmentaja pääsi suoraa tietä suihkuun.

One comment