Liigat

Mikko Kohonen veljensä paluusta: ”Koko Salibandyliigan kansainvälinen arvostus on noussut”

17.05.
2015
1 Kommentti
2
Liigat
Mikko Kohonen oli silmin nähden tyytyväinen, että pääsee pelaamaan veljensä kanssa samassa joukkueessa. Kuva: Mika Hilska

Mikko Kohonen oli iloinen, että pääsee ”leikkimään” veljensä kanssa vielä vanhemmallakin iällä. Kuva: Mika Hilska

SPV kaappasi siirtomarkkinoiden suurimman kalan, kun Mika Kohonen siirtyi Peliveljien riveihin vuoden mittaisella sopimuksella. Useamman kauden SPV:tä edustanut pikkuveli Mikko Kohonen oli luonnollisesti tyytyväinen isoveljensä seuravalintaan.

– Onhan se mahtavaa. Pienestä pitäen ollaan pelattu yhdessä, kasvettu samassa huoneessa ja pelattu pihapelejä. Se, että saa vielä tälläkin iällä leikkiä veljen kanssa, on mahtavaa, kommentoi ”Don” Kohonen tuntemuksiaan Pääkallo.fi:lle.

Kohoset ovat lähtöisin Vaajakoskelta ja ovat molemmat Happeen kasvatteja. Tiettävästi Happee oli SPV:n jälkeen toiseksi vahvin vaihtoehto Mika Kohosen papereissa. Mikko Kohonen näkee, että hänellä oli oma merkityksensä vanhemman Kohosen seuravalinnassa.

– Totta kai sillä oli iso merkitys. Silloin kun Mika lähti Happeesta Ruotsiin pelaamaan ja minä jäin Happeeseen, niin siitä lähtien on puhuttu siitä, että pelattaisiin taas yhdessä. Unelmoitukin. Tietysti sovellumme toistemme seuraan hyvin ja tietyistä asioista pelin suhteen meidän ei tarvitse puhua ollenkaan. Tiedetään aina mitä ollaan tehty oikein ja mitä ollaan tehty väärin. Pelin kehityskeskustelu on hyvin yksinkertaista ja osittain sen vuoksi sovitaan niin hyvin yhteen. Uskon, että sillä oli merkitystä valinnan kannalta, että minä pelaan SPV:ssä, sanaili Kohonen.

Mikko Kohonen toimii siviilielämässään markkinoinnin parissa ja on toiminut SPV:n markkinointipäällikkönä. Minkälaisen markkina-arvon markkinoinnin ammattilainen näkee lajilegendan kotiinpaluussa?

– Onhan se tosi iso juttu. Seinäjoki on kuitenkin hyvin pieni alue itsessään. Se mikä on mahtavaa, on se, että Mikan markkina-arvo tulee näkymään koko Suomessa. Tässä saadaan niin sanotusti oma vientituotteemme takaisin tänne huipputasoiseen Salibandyliigaan. Mikan perässä oli monet Superliigan seurat. Kiinnostuneita löytyi myös sekä Sveitsistä että Suomesta.

– Se, että saatiin Mika Suomeen ja SPV:hen pelaamaan, kertoo siitä, että koko Salibandyliigan kansainvälinen arvostus on noussut. Sen takia tämä on meille älyttömän hieno juttu. Meillä on tavoitteena Champions Cupin voitto ja olla maailman parhaita. Se, että kuinka hyviä ollaan, nähdään taas syksyllä. Tavoitteisiin on kirjattu Champions Cupin voitto ja siihen suuntaan edetään, arvioi Kohonen ja valotti myös joukkueen tärkeimpiä tavoitteita.

Mikko Kohonen oli menneellä kaudella ratkaisevassa roolissa SPV:n kultajunassa ja iski voittomaalin Salibandyliigan neljännen finaalin jatkoajalla. Uran tässä vaiheessa Kohonen ei kuitenkaan halua asettaa mitään erikoisempia henkilökohtaisia tavoitteita. Yksi vanha tavoite on ja pysyy.

– Henkilökohtaisena tavoitteena on aina ollut se, että haluan aina voittaa. Ei mitään muuta. Haluan voittaa kaikki mitä on tarjolla ja se halu on kova, linjasi Kohonen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Lantti-Antti
19/05/2015
Tämä on siirto kyllä kova juttu ja hyvää promoa salibandylle. Hattua täytyy nostaa.
Eri asia vain miten ukkojen paikat kestää SPV:n kovaa ja kuluttavaa pelitapaa. Molemmilla taitaa olla kroppa jo aika torspona kaikenlaisten nivel-tukien määrästä päätellen.
Tietty pelisilmä ja sijoittuminen on tuon tason äijillä ihan eri luokkaa kun vain löytyy sopiva rooli.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.