Naisten maajoukkueen kesäleirille 34 pelaajaa – ”Olisihan se hienoa löytää musta hevonen”

Naisten maajoukkueen kesäleiriryhmä.

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

Naisten maajoukkueen juna kohti joulukuun MM-kotikisoja puksuttaa kovaa vauhtia. Floorball.fi-sivuston mukaan kesän ensimmäiselle leirille kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Eerikkilän valmennuskeskukseen on kutsuttu kaikkiaan 34 pelaajaa.

Kuten helmikuun leirillä, nytkin mukana on kaksi joukkueellista pelaajia. Päävalmentaja Marko Pajun mukaan kesän molemmat leirit ovat hyvin pelipainotteisia ja kentällä nähdäänkin maajoukkue vastaan maajoukkue.

– Fysiikkaa mittaavilla testeillä aloitetaan, mutta sitten pelataan paljon. Tässä vaiheessa on mukana hyvä olla vielä laaja rinki. Se on hyvä resurssi meille ja näin saadaan tehoja irti, Paju sanoo.

Kun mukaan lasketaan loppukauden kolhujen ja loukkaantumisten vuoksi kesän avausleiriltä puuttuvat Jonna Mäkelä, Laura Loisa, Salla Suomela, Sanni Nieminen, Mira Wickman ja Alisa Pöllänen niin potentiaaliset MM-kisapaikoista kilvoittelevat pelaajat alkavat ollakin kasassa.

– Kyllähän se näin on. Ja näistäkin joudutaan loppuvaiheessa vielä puolet jättämään lopullisesta kisajoukkueesta ulos, mutta jokaisen panos on tärkeä matkallamme. Olisihan se hienoa, jos musta hevonen löytyisi tämän ryhmän ulkopuolelta, mutta jos on realisti, niin alkukauden näytöt pitää olla todella kovat, Paju viestittää.

Syyskauden tapahtumat ennen MM-turnausta ovat Ruotsi-ottelut syyskuussa ja marraskuun EFT-turnaus.

Naisten maajoukkueen yhtenä tavoitteena on olla MM-turnauksen kovakuntoisin joukkue. Enemmistö harjoittelee seurajoukkueidensa mukana, mutta niille, joilla ei alkavan kauden seurasta ole vielä varmuutta maajoukkueen valmennus on laatinut fysiikkaohjelman omatoimisesti tehtäväksi.

Toinen puoli on pelitaktiset asiat.

– Tullaan pelaamaan erimuotoisia pelejä, jotta pelikirjan nopea ja aktiivinen salibandy avautuu pelaajille. Ja ulkopuolisena sparraajana elokuussa pelaamme poikajunioreita vastaan.

Naisten maajoukkueen kesäleiriryhmä.
Naisten maajoukkueen kesäleiriryhmä.