Divarit

Noin 30 Suomen mestaruuden lajilegenda oli tänä keväänä lähellä jättipottia – ”Ikävä kyllä tuli vain kolme kultaa”

06.05.
2015
3 Kommenttia
4
Divarit
Heikki Vienola (vas.) ja Esa Karjalainen tuulettivat M40-sarjan Suomen mestaruutta.

Heikki Vienola (vas.) ja Esa Karjalainen tuulettivat M40-sarjan Suomen mestaruutta.

Pääkallo.fi uutisoi viime viikolla ikämiessarjojen mestareista kuvaspesiaalin muodossa. Yksi mestareista on kuitenkin ylitse muiden. Entisen SSV:n ja Viikinkien liigapelaajan Heikki Vienolan kultasaldo hakee vertaistaan.

Tänä keväänä Vienola oli lähellä todellista jättipottia: neljää ikämiesten SM-kultaa. Kova tavoite jäi piirun verran vajaaksi. Kultaa tuli SC Dalmacin paidassa M40-, M50- ja M55-sarjoissa, mutta M45-sarjassa tamperelainen Pro Stars jätti Dalmacin hopealle.

– Ikävä kyllä, vain kolme tuli, Vienola kommentoi Pääkallo.fi:lle tutun tyylikkäästi ja pilke silmäkulmassa – mutta ehkä myös aidosti ainakin lievästi harmistuneena, että neljän kullan tavoite jäi saavuttamatta.

Mestaruuksia Vienolalle on kertynyt huima määrä. Salibandyliigan hän voitti urallaan viidesti. Ikämiehissä tahti on ollut vielä huimempaa.

– Suurin piirtein 25 ikämiesmestaruutta, ehkä pari päällekin. Ihan tarkkaa lukua en tiedä. Joukossa toki myös muun värisiä mitaleita, mutta ei ihan niin paljon kuin mestaruuksia. Olen ollut mukana kaikissa Dalmacin ikämiesmestaruuksissa, Vienola muistelee.

Siis 30 salibandyn Suomen mestaruutta. Käsi pystyyn, jos löytyy enemmän pelaajana saavutettuna.

Dalmacin M40-sarjan Suomen mestarit. Tarkkasilmäiset saattavat löytää kuvasta melko monta entistä Salibandyliiga-pelaajaa.

Dalmacin M40-sarjan Suomen mestarit. Tarkkasilmäiset saattavat löytää kuvasta melko monta entistä Salibandyliiga-pelaajaa.

Neljän eri ikämiessarjan pelaaminen saman kauden aikana ei ole pikku juttu. Seniorien fysiikkaa koetellaan.

– Itsellä on ollut hyvä onni, koska kropassa on kaikki kunnossa. Toki esimerkiksi 55-vuotiaiden peleissä meillä oli vain seitsemän pelaajaa – silloin oli pakko ottaa jo ”teknistä aikalisää”. Oli pallo usein hukassa ja rikki, Vienola nauraa ja jatkaa:

– Syksyllä pelejä on aika vähän, mutta keväällä on tiiviimpää. Tärkeää on tietenkin, että ihmiset ovat mukavia ja huumoria riittää.

Vienola korostaa pariinkiin otteeseen yhteishengen ja porukan merkitystä. Se on helppo uskoa. Dalmacissa on useita pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Mukana on myös useita todella menestyneitä pelaajia, kuten esimerkiksi Vienolan aisapari Japi Perttilä, Ruotsin maajoukkueessakin kultaa vuollut Esa Karjalainen, konkaripakki Kari Järvenkallas ja niin edelleen.

– Dalmacissa pelaajilla on perinteisesti kova voitontahto. Asenne on kohdallaan. Esimerkiksi Esa Karjalaista voittohenkisempää pelaajaa ei ole. Hän on täysin mahdoton pideltävä oikeastaan missä sarjassa tahansa. Esan päälle menee aina kaksi pelaajaa, ja silloin aukeaa muille vähemmän lahjakkaammille tilaa, Vienola selostaa.

Ja ensi kaudella kultajahti jatkuu taas.

– Kesätreenit ovat jo alkaneet, Vienola heittää.

Lue lisää:
Kuvaspesiaali: Tässä ovat kaikki ikämiesten ja -naisten Suomen mestarit

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Kurre Westerlund
06/05/2015
Todellinen Legenda ja Hieno Herrasmies!
JUDE TERVO
06/05/2015
Pakko kertoa "Vinskistä" yksi tositarina. Otettiin jossain SM-sarjamatsissa tulisesti yhteen. Jyräsin Vinskin yhdessä tilanteessa maanrakoon. Kaveri nousi parketista ja iski Pro Stick-mailansa säpäleiksi selkääni vasten. Pelin jälkeen naureskeltiin jo koko tilanteelle. Vinski oli ainakin omalla kohdallani yksi parhaista esimerkeistä siitä, miten kaukalossa tapahtuneet jutut jätettiin pelin jälkeen omaan arvoonsa. Terveiset Vinskille!
Suffeli-Jokke
07/05/2015
^ Ennen oli miehet rautaa ja mailat Etolan muoviputkea.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.