Nuorten MM-tähdet nousivat miesten maajoukkueeseen – tässä on kesäleiriryhmä

Nuorten MM-kisoissa loistaneet Rasmus Kainulainen (oik.), Ville Lastikka (kesk.), Eemil Ukkonen (vas.) ja Olli Kinnunen nimettiin miesten maajoukkueen kesän leiriryhmään. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Nuorten MM-kisoissa loistaneet Rasmus Kainulainen (oik.), Ville Lastikka, Eemil Ukkonen ja Olli Kinnunen nimettiin miesten maajoukkueen kesän leiriryhmään. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga
Nuorten MM-kisoissa loistaneet Rasmus Kainulainen (oik.), Ville Lastikka, Eemil Ukkonen ja Olli Kinnunen nimettiin miesten maajoukkueen kesän leiriryhmään. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Miesten salibandymaajoukkueen ensimmäinen kesäleiriryhmä on valittu. Maajoukkue kokoontuu Eerikkilän valmennuskeskuksessa 25.-27. toukokuuta.

Leiriryhmässä on mukana myös yllättäviä, nuoria nimiä. Päävalmentaja Petri Kettunen nimittäin nimesi mukaan nuorten MM-kultaa Helsingborgissa voittaneet Rasmus Kainulaisen, Olli Kinnusen, Ville Lastikan ja Eemil Ukkosen.

Lastikkaa lukuunottamatta kaikki edellä mainituista valittiin myös U19-kisojen tähdistökentälliseen. Kettunen kertoi vakuuttuneesta nuorten maajoukkuetähtien esityksistä MM-kisoissa.

– Kyllä siellä näkyi taitoa, maalintekijöitä ja kokonaisvaltaista pelaamista. Leiri on heille (MM-kultanuorille) kuin muillekin uusille kavereille tärkeä tapahtuma. Saavat inputtia omaan tekemiseensä ja näkevät minkä verran on matkaa kv-huipulle ja mitä se vaatii. Kaikissa näemme potentiaalin, ei heitä muuten olisi leirille kutsuttukaan, päävalmentaja Kettunen kommentoi Salibandyliiton tiedotteessa.

Myös leirin ohjelmaa on hänen mukaansa viilattu hieman erilaiseksi kuin aiempina vuosina. Uusia nimiä nähdään maajoukkueen mukana myös kesän toisella leirillä juhannuksen jälkeen.

– Nyt on sisältöä jengattu edellisiin kesiin verrattuna. Tavallisesti painopiste on ollut fyysisessä puolessa ja testeissä, mutta nyt leiri on vahvasti pelipainotteinen ja käymme läpi pelin ympärille liittyviä teemoja, Kettunen kuvaili.

Maalivahdit
Tomi Ikonen Esport Oilers, Espoo
Eero Kosonen Happee, Jyväskylä
Markus Laakso Tapanilan Erä, Helsinki
Santtu Strandberg SSV, Helsinki

Puolustajat
Tommi Aro Tapanilan Erä, Helsinki
Petri Hakonen SPV, Seinäjoki
Jyrki Holopainen SPV, Seinäjoki
Asko Huisman Happee, Jyväskylä
Jonne Junkkarinen Happee, Jyväskylä
Asser Jääskeläinen FC Helsingborg (SWE)
Janne Lamminen Classic, Tampere
Mikael Lax SSV, Helsinki
Eemeli Salin Koovee, Tampere
Nico Salo Classic, Tampere
Lauri Stenfors SSV, Helsinki
Ilari Talvitie Esport Oilers, Espoo
Risto Töllikkö NST-Lappeenranta
Eemil Ukkonen Happee, Jyväskylä
Tatu Väänänen SV Wiler-Ersigen

Hyökkääjät
Juuso Heikkinen Happee, Jyväskylä
Oscar Hänninen Esport Oilers, Espoo
Tuomas Iiskola Tapanilan Erä, Helsinki
Sami Johansson Classic, Tampere
Johannes Jokinen Nokian KrP
Miko Kailiala SSV, Helsinki
Rasmus Kainulainen Lammin Salibandy
Valtteri Kainulainen Westend Indians, Espoo
Lauri Kapanen Tapanilan Erä, Helsinki
Olli Kinnunen OLS, Oulu
Peter Kotilainen Happee, Jyväskylä
Lassi Kotovaara Happee, Jyväskylä
Jani Kukkola FC Helsingborg (SWE)
Markus Kulmala Classic, Tampere
Roni Laasonen SSV, Helsinki
Ville Lastikka Steelers Hämeenlinna
Jami Manninen Happee, Jyväskylä
Niclas Meyer SSV, Helsinki
Mika Moilanen FC Helsingborg (SWE)
Perttu Pajukoski Esport Oilers, Espoo
Jukka-Pekka Pelto-Arvo SPV, Seinäjoki
Joonas Pylsy Tigers Langnau (SUI)
Tero Tiitu IBF Falun (SWE)

25 comments

  1. Ei hyvää päivää. Johannes Jokinen?! Kaveri ei käynyt omalla puolustusalueella kertaakaan kaudessa. Täähän on ihan pelleilyä jos tommosesta pelailusta palkitaan mj-kutsulla. Lisäks on hieno homma että ajetaan nuoria sisään, varsinkin mestaruuden myötä. Mutta ainakin kaksi kappaletta ei ole pelannut lainkaan liigassa. Miten voidaan valita maajoukkueeseen jos ei oo peliäkään takana korkeimmalta tasolta?

  2. Teemu Selännekin valittiin nuorena poikana maajoukkueeseen vaikka pelas divaria,sekin oli kyllä käsittämätön moka??? Eiköhän siinä oo jo jonkun verran näyttöjä kun dominoi ikäluokkansa MM-kisoissa ja Divarissa?

  3. Ja muistetaan nyt että tämä on vain leiritys eikä lopullinen maajoukkue. Seuraavalle leirille varmaan noin 50 % tästä pelaajistosta vaihtuu. Hyvä vaan, että nuoria poikia nostetaan leireille, näkevätpähän mitä huipulla vaaditaan.

  4. On Tainun kettunen arvalla valita puolet tästä joukkueesta…. aivan ihme valintoja

  5. Miks ihmeessä koski ois joukkuuees? Nähty! Ei vaan pärjää kovissa kansainvälisissä peleissä kun meinaa nykyään sulaa liigan kovimmis matseis.

  6. Vuosi toisen perään ratkoo noita liigan kovimpia matseja!

  7. Koski ei ole 3 4 ketjun pelureita. Maajoukkueessa laitettu ylivoimaan leftin laukojan tontille vaikka on lätkinyt sata pinnaa juuri toiselta puolelta. Samoin nähty myös kärkipelaajana, jota ei ole koskaan pelannut. Oikea rooli ja oikeat ketjukaverit niin sitten voidaan tehdä oikea arvio.

  8. Miksikäs muuten jokinen on maju leirillä mutta kauko ja järvinen ju eivät

  9. leirit on leirejä ja jos jengi vaikka osais kerrankin lukea, niin ehkäpä avautuisi mikä on tämän leirin idea!! Mutta taas vaan luotetaan nimet ja itketään, niinku aina….

    ”Myös leirin ohjelmaa on hänen mukaansa viilattu hieman erilaiseksi kuin aiempina vuosina. Uusia nimiä nähdään maajoukkueen mukana myös kesän toisella leirillä juhannuksen jälkeen.

    – Nyt on sisältöä jengattu edellisiin kesiin verrattuna. Tavallisesti painopiste on ollut fyysisessä puolessa ja testeissä, mutta nyt leiri on vahvasti pelipainotteinen ja käymme läpi pelin ympärille liittyviä teemoja, Kettunen kuvaili.”

    Aukeeko mitä ajetaan takaa?

    Koski on oikeesti nähty ja saanut mahiksen, ei vaan riitä noihin karkeloihin PISTE.

  10. Eri mieltä. Roolitus mennyt poskelleen. Monestiko olette nähneet Kosken kärkipelaajana Spevessä? Tai pelaamassa ns pallottomien pelurien kanssa kolmoskentässä? Oikea rooli oikeiden pelurien kanssa ja arvostellaan sitten uudestaan. Ja Savonen ehdottomasti mukaan! On huippupeluri, joka tekee pelikavereistaan parempia kuin ovatkaan.

  11. Jos joku olisi pitänyt valita nuorten MM-joukkueesta, niin se olisi pitänyt olla Olli Laine. Puolustuksen ehdoton johtohahmo, jolle olisi annettava näytön paikka miesten maajoukkueessa

  12. Ketä lopulliselle mj leirille valittiin? Onko ensimmäinen leiri missä ei tullut yhtään poissaoloa ja juuri nämä nimet ovat sielä?