Liigat

Nyt jysähti: Mika Kohonen pelaa ensi kaudella Salibandyliigassa – tässä on seura

11.05.
2015
34 Kommenttia
51
Liigat
Mika Kohonen on voittanut urallaan Ruotsin mestaruuden, Champions Cupin ja maailmanmestaruuden. Suomen mestaruutta hänellä ei kuitenkaan vielä ole. Kuva: Salibandyliiga

Mika Kohonen on voittanut urallaan Ruotsin mestaruuden, maailmanmestaruuden ja Champions Cupin. Suomen mestaruutta hänellä ei kuitenkaan vielä ole. Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan viisi kertaa maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi valittu Mika Kohonen, 38, pelaa kaudella 2015–2016 Suomen Salibandyliigassa. Kohosen uusi seura on SPV.

Kohosen paluuta Suomeen on huhuiltu pitkin kevättä – ja viikko viikolta huhut ovat voimistuneet. Lopulta Kohonen teki tiettävästi ratkaisun entisen seuransa Happeen ja hallitsevan mestarijoukkueen SPV:n välillä.

Seinäjoen suuntaan Mika Kohosta veti luonnollisesti hänen pikkuveljensä Mikko Kohonen, jonka jatkosopimuksesta SPV tiedotti tuoreeltaan. On sanomattakin selvää, että SPV on myös joutunut kasaamaan taloudellisesti varsin houkuttelevan paketin pelaajalegendan saadakseen.

Salibandyliigassa Kohonen on pelannut viimeksi kaudella 2004–2005 Happeen riveissä. Pitkällä Ruotsin-reissullaan Kohonen vuoli kultaa niin Balrogin kuin Storvretan paidassa. Jälkimmäinen edellä mainituista joukkueista kuitenkin päätti olla tarjoamatta Kohoselle jatkosopimusta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Timotei
11/05/2015
Jos Happee ei pelaajilleen palkkaa maksa, niin olikohan tuossa oikeasti minkäänlaista kilpailua Jyväskylän ja Seinäjoen välillä. Seinäjoella Mihu pääsee pelaamaan veljensä kanssa ja saanee ihan hyvän korvauksenkin siitä. Sopinee pelitavallisestikin paremmin SPV:hen kuin Happeeseen, vaikka SPV:kin liikkuva joukkue on.
Kingi
11/05/2015
Sisäpiirissä kuiskitaan että Happee kilpaili Kohosesta lähes loppuun saakka, mutta päätyi paikkaamaan Jami Mannisen jättämän aukon siirtomarkkinoiden isoimmalla valaalla eli KingJahvalla.
SamiP
11/05/2015
Ei tarvi miettiä mikä jengi on siirtomarkkinoiden voittaja
James
11/05/2015
Mielenkiintosta nähdä mitä Kohonen pystyy tekemään liigassa. Oma mielipide on että nykyään yliarvostettu. Ruotsin liigassa oli ihan riviukko, eikä MM-skaboissakaan ollut erikoinen. Toisaalta on ollut kaiken näkösiä ongelmia mitkä ei oo ainakaan parantanu pelaamista. En usko että mitenkään dominoi, mutta katsotaan sano tohtori.
menneen talven lumet
11/05/2015
Kaikella kunnioituksella Mikaa kohtaan. Hieno ura takana, on varsinainen lajilegenda. Mutta nykypäivän salibandyliigassa Mikalla ei tee enää mitään. Ruumiinrakenteestakin näkee jo, että urheilu-ura on ohi. On lihonnut. Mika taitaa valitettavasti olla jo liian hidas mies moderniin nykysalibandyyn. Olisi ollut vain haitaksi Happeen nopealle pelille.
armas tietäjä
11/05/2015
Liigantaso on niin huono nykyisin että kohonen pärjää vaikka olis 45.
kaikkea kanssa
11/05/2015
Iso kysymys on muuttaako SPV pelityyliään Mihulle sopivaksi, vai yrittääkö Mihu kyetä pelaamaan SPV:n tyylillä. Jälkimmäinen ei tule onnistumaan, joten ainakin Mihun kentän tulee pelata rauhallisemmalla tempolla. Sympatiasta huolimatta ei tule tämä homma onnistumaan. Toki toivommehan kaikki, että loistavan kauden Mihu pelaisi.
SPV:n fanit
11/05/2015
Tervetuloa!
jusy
11/05/2015
ens keväänä saa sitten sen puuttuvan suomen mestaruudenkin
polvenkorjaussarja
11/05/2015
En pidä Kohosen ikää minään ongelmana mutta kroppa ei kestä enää pelejä/kovaa treeniä. Legendana tietysti pysyy, pelkään että kausi on kuitenkin floppi.
Upi
11/05/2015
Tasakentällisin ei ihmeitä enää tee. Hyvä liigapelaaja, mutta ei enää huippu. Ylivoimalla todellakin vahvistus spevelle
Kohosen arvo ei pelissä pisteissä
11/05/2015
On loppupeleissä aivan sama mitkä on Mikan pisteet. On kuitenkin sen tason ukko, että täyttää varmasti paikkansa kotimaan liigassa hienosti silläkin saralla, vaikka parhaat pelivuodet ovatkin takanapäin. Tärkein tässä on kuitenkin hieno tarina; Veljekset saavat mahdollisuuden pelata kolmesta mestaruudesta yhdessä, samassa joukkueessa kotimaassa. Huikea imagoarvo SPV:lle ja hyvä uutinen kaikille liigaseuroille. Yleisöä kiinnostaa varmasti ympäri Suomea nähdä Kohonen kotimaan kentillä eli kassanhoitajat tykkäävät, kun SPV pelaa missä tahansa kaupungissa. Upea juttu suomalaiselle salibandylle ja yleisölle eikä Mika niin mukaantulo nyt ainakaan heikennä SPV:n joukkuetta.
JKL
11/05/2015
Minusta Happeen kannattaa ehdottomasti ja rohkeasti satsata nuoriin pelaajiin, joita siellä on kasvamassa useitakin. Heissä on tulevaisuus, ei Kohosessa. Ukkonen ja Huisman menivät jo viime kaudella täysillä liigassa ja muitakin on tulossa. Sitä taustaa vasten Kohosen tulo Happeeseen olisi ollut, paitsi että luultavasti kohtuuttoman kallis, myös kehitystä jarruttava tekijä. Pr-arvo varmaan on hyvä, ja tosiaankin, kasöörit tykkäävät ympäri Suomea kun legenda saapuu kehiin.
Onko tieto varma?
11/05/2015
Kuinka Pääkallo.fi voi uutisoida tämän varmana, jos pelaaja tai seura ei ole sitä vahvistanut? Sanomalehti Ilkan nettisivuilla Koponen vahvisti neuvottelut, mutta kiisti sopimuksen allekirjoituksen. Toivottavasti ja todennäköisesti sopimus syntyy, mutta SPV haluaa julkaista sen oman aikataulunsa mukaan. Tämä sivusto otti varaslähdön asiassa ja vesitti seuran suunnitelmat suuresta julkistamistilaisuudesta.
Kentällinen
11/05/2015
Mihinköhän kentälliseen Mika menee?
Kaaripallo
11/05/2015
Kohonen oli kuitenkin riviukko Ruotsissa n. puoli kautta, koska oli sairas.. Sehän oli laihtunut MM-kisoihinkin 10 kiloa ja kauden alkuun on aikaa. Jos jalat kestää niin tulee kisuja sinne ja tänne koko kauden ja yv:llä se kuulemma on ollut ihan hyvä ;) T. Pks :)
Sami
11/05/2015
Niin, varsinaista julkistusta ei ole tehty, joten tämähän on spekulaatiota. Mika ei varmastikaan pärjää fysiikan puolelta. Ei pärjännyt Väänänen tai Kivilehtokaan, vaan molemmat vaativat vuoden SPV:n fysiikkatreeniä päästäkseen riittävälle tasolle SPV:n pelitapaan. JOS Mika tulee SPV:hen, niin uskoisin, että Mikakin sen näkee viimeisenä mahdollisuutena pelata vielä ehjä kausi. SPV:n puolelta saataisiin iso legenda joukkueeseen, joka varmasti herättää mielenkiintoa markkinoinnin näkökulmasta. No, odotetaan miten käy.
Juspe
11/05/2015
Puolet täällä kommentoivasta jengistä aivan kuutamolla. Siis aivan kuin eniten hyötyä joukkueelle olisi semmoisesta pelaajasta, jolla on paras tulos vauhdittomassa pituudessa. Vinkki: tutustu joukkueurheilun lainalaisuuksiin ;)
Juhani
11/05/2015
Juspelle. Jostain syystähän mies jäi varteenotettavaa tarjousta vaille ruotsalaisilta.

Kiva juttu, että pelaa taas Suomessa, mutta faktahan on, et ihan viimeisiä viedään. Kaikki kunnioitus aivan ylitse muiden ulottuvasta urasta, mutta jo nuorempi Kohonen pelaa höyryillä, saati sitten isoveli.

Luulen, että Koponen on joko sokaistunut menneistä tai sitten näkee homman markkinointikikkana.
F. Ilosofi
12/05/2015
Eiköhän Ma. Kohonen tuo mukanaan myös joitain piirustusideoita ns. flap-tauluihin. Lisäksi asuminen kannattaisi järjestää niin, että hän majailee kunkin pelimannin luona vuoroviikoin, jolloin ehditään laittaa kulloisenkin isännän elämä järjestykseen ja kiillottaa samalla hiukan pelisilmää. Kokemus puhuu, junioripelaajat ei.
Money
12/05/2015
Mistähän SPV saanut rahat Kohoselle??? taitaa olla kohtuullisen kallis pelaaja.
No haloo
12/05/2015
Jos höyryillä pelaava nuorempi Kohonen on mestarijoukkueen avainpelaaja ja voidaan olettaa että isoveli on pelillisesti jotakuinkin samalla tasolla kuin veljensä, niin kelpaisi tämä veljespari varmasti mille joukkueelle tahansa, vaikka ikämiehiä jo ovatkin. Mikakin heiluttaa vastustajan maaliverkkoa varmasti ahkerasti ja varsinkin ylivoimalla viisikko 2*Kohonen, Koski, Kouvonen, Holopainen tulee tekemään rumaa jälkeä vastustajan maalilla. Pisteiden lisäksi vanhemman Kohosen arvo on kokemuksesta tiukoissa peleistä, tuo johtajuutta pukukopiin uusia ideoita pelitapa ja taktiikoihin sekä tietysti lisääntynyttä markkina-arvoa. Löytyyhän SPV : n taustalta mm. tunnettua autokauppiasta ja huoltamoyrittäjää, jotka ymmärtävät, että nyt on aika lyödä euroja pöytään. tämänkaltainen ISO kala maksaa itsensä varmasti takaisin sekä pelillisesti että myös taloudellisesti.
Juspe
12/05/2015
Joo, markkinointimielessä järkyttävän iso kala SPV:lle. Siis pelaaja, jota tulee katsomaan joka kerta pari-kolmesataa katsojaa.

Mutta myös joukkueelle. Vaikka Mika Kohonen ei pelaisi kuin hajaminuutteja ja tehot olis joulutaukoon mennessä 2+3, silti tärkeä pelaaja joukkueelle.

Mitä tulee siihen, että Mikko Kohonen pelaisi höyryillä – tämähän on pallopeliä, ei mikään pituushyppykisa. Pallopeli lähtee nollasta, kun pallo on keskellä. Ja se päättyi tällä kaudella Mikko Kohosen lyömään voittomaaliin. Vaikka hän olisi päässyt konttaamalla sinne takatolpille, hän sen maalin teki.

Joukkueessa pitää olla tietysti fysiikkaa, vauhtia ja nuoruutta. Pitää olla myös iso henkinen kapasiteetti. Sitä Mika Kohonen tuo Kivilehdon lähtiessä jengiin.
Divarijyrä
12/05/2015
Ikävää palauttaa ihmisiä maanpinnalle tämän lipunmyyntihypen suhteen mutta nimi Mika Kohonen ei sano mitään suurelle yleisölle, joka ei salibandyä muuten seuraa. Tottakai Kohonen saa joitain salibandyihmisiä aktivoitumaan ja suuntaamaan hallille mutta aivan turha luulo, että puhuttaisi sadoista lisäkatsojista per peli.

Hieno asia joka tapauksessa, että Mihu tulee vielä kotimaan liigaan pelaamaan ja erittäin mielenkiintoista nähdä, millaista tulosta hän tekee. Toivottavasti paikat pysyvät jotenkin kunnossa ja hän pystyy pelaamaan ehjän kauden.
S7
12/05/2015
Mihu on hyvin eri tyyppinen sentteri mitä muut Speven, enempi ajokoira tyyliset senat. Eli noilta osin voi tuoda paljonkin, miten sitten mahdollinen koski-kohonen-kohonen toimisi? Vai meneekö johonkin muuhun ketjuun? Mielenkiintoinen juttu ja eiköhän tää uutinen kuitenkin paikkaansa pidä...
Juhanille
12/05/2015
Mistä tiedät, että jäi ilman "sopivaa" tarjousta Ruotsista...Ihan puppua sanon minä. Saattoiko vaakakupissa painaa asiat Veljen kanssa pelaaminen, Veljien kanssa pelaaminen ja viimeiseks et pääsee veljien kanssa pelaamaan Champions Cuppiin. Huhun mukaan hänelle vielä maksetaankin näistä kolmesta asiasta. Onhan tää ihan mahtava asia Salibandyliigalle, SPV:lle, Seinäjoelle ja Mikalle myös itselleen.
Money
12/05/2015
Myymällä jotain tuotetta asiakkaille. ( vastinetta) ..Kuinka moni on nähnyt SPV:n pelipaidan? Ei vapaata tilaa. Kuka on nähnyt SPV:n punaisen kotiluolan mainoksineen? Ei vapaata tilaa...Sitten vielä siellä on leditaulu johon myydään mainoksia. Kyllähän sitä rahaa varmaan tulee, jos tuote kiinnostaa ja tarpeeksi kovaa paiskitaan hommia. Toimiva sapluuna monessa asiassa. Iso kauha käteen ja hommiin.
Espoo
12/05/2015
Hyvä ja ymmärrettävä ratkaisu SPV:ltä. Markinointiin tuo varmasti lisäarvoa ja herättää keskustelua salibandyä seuraavien keskuudessa, pöhinää tarvitaan varsinkin näin kauden päätyttyä.
Mielenkiinnolla odotetaan sarjan alkua ja nähdään sitten kuinka maailman paras pelaaaja, viisi vuotta siten, mittaa samalla Suomen liigan tason.
Toivotaan että Seinäjoella annetaan myös nuoremmille pelaajille tilaa, ettei vaan kävisi kuten meidän maajoukkueessa että konkarit osittain veivät nuorilta mahdollisuden kehittyä.
Lajikulttuuriiin kuuluu tietysti arvostus entisiä tähtiä kohtaan ja kuitenkin samalla on muistettava että salibandyn tulevaisuuden kehitys ja menestys on riippuvainen 90 luvulla syntyneistä pelureista.
SP
12/05/2015
Hienoa saada Mihu liigaan. Sanon tämän,, vaikka olenkin täällä Mihun tilannetta kommentoitunut kauden esitysten perusteella. Edelleen olen sitä mieltä, että vuosien saatossa syntynyt iso rooli alkoi muodostua ongelmaksi Storvretalle ja olisin mielellään nähnyt tyylikkäämmän lopun Storvreta-uralle. Mutta sellähän on aika isot tuulet puhaltaneet muutenkin ja joukkuetta uuitaan rajulla kädellä.

Nyt kun tilanne on mikä on ja haluaa uraansa jatkaa, niin hienoa että tekee paluun vielä Suomeen. Happeessa olisi toki ollut oma juttunsa lopetaa ura, mutta hyvä näinkin. Toivon sydämestäni, että saa täällä päätettyä uransa arvoiseensa loppuun. Tervetuloa takaisin!
60100
12/05/2015
Eiköhän Mika Kohosesta ole joukkueelleen enemmän hyötyä kuin vaikka parista ruotsalaisesta divarijunnusta... :) No leikki leikkinä.
Oli Mikan pelillinen anti sitten mitä tahansa nollan ja sadan pisteen väliltä niin onhan tällä siirrolla mieletön vaikutus SPV:n jo ennestään vahvaan urheilukulttuuriin. Miettikää itsenne vaikka Jukkis Pelto-Arvon kenkiin istumassa legendan vieressä ennen kentälle menoa. En usko että tästä maasta löytyy parempaa paikkaa ammentaa eri juttuja omalle uralle.
Paljon T. Koposta täälläkin aina parjataan. Välillä voitaisiin katsoa minkälaisia miehiä hän on kuitenkin saanut omilla taidoillaan Pohjanmaalle tuotua; J. Hirvonen, Ihme, Tähkä (ranskalainen visiitti mutta silti), Väänänen, Kivilehto ja nyt mahdollisesti viimeisenä lajin suurin legenda. Pakkohan SPV:ssä on olla jotain miksi tällaiset pelaajat pieneen kaupunkiin haluavat lähteä salibandyn vuoksi.
S7
12/05/2015
Ylläolevalla: Ketä ei tällä palstalla haukuttaisi? :-). Koponen on hyvä koutsi, toivon koko sydämmestä, että löytää lääkkeet voittamaan mestareiden cupin Suomeen. Niinku toisessa ketjussa jo mainitsin, ja pidän sanoistani kiinni. Voittoa ei tule edelliskerran tyylisellä kyttäämisellä--> mua yllätti tuolloin, että ylipäätään lähti tohon taktiikkaan,. Etenkin, kun Sveitsin pojat pystyivät kovalla juoksulla haastamaan Falunin todella hyvin(oli yksi parhaista peleistä mitä oon koskaan nähnyt!). Se mitä mietin on mikä on Mihun rooli, pelaaja tyypiltä kun ei ihan perinteisin Speven pelaaja--> ehkäpä Tommy sitten punoo jotain uutta kesän aikana?
Jani
13/05/2015
Tiettävästi jutussa sanotaan. Eli sopimusta ei vielä ole allekirjoitettu?
Happeekin tavoitteli Kohosta
13/05/2015
Keskisuomalaisen uutisen mukaan Happeekin oli Kohosen perässä, mutta päävalmentaja Pulkkinen myönsi lehden haastattelussa, että eivät saaneet Mikaa. Eli tästä voi päätellä Pääkallo.fi:n uutisen Kohosen siirtymisestä SPV:n riveihin olevan totta. Perjantainahan on kuulemma joku salibandyliigan tiedotustilaisuus. Koskisikohan tätä siirtojytkyä? ;)
Jester
15/05/2015
Kyllähän se laittaa epäilyttämään, kuinka Mihu pärjää liigavauhdissa. Onko vauhti kaukalossa jo liian kovaa? Toisaalta moni ehti haudata jo Kivilehdonkin uran - mutta kuinkas kävikään? MM-kisoista lähtien ratkaisevassa roolissa pitkälle kevääseen. Entäs metsuri Järvi? Tyytyi osaansa "pienemmässä" roolissa kentällä, mutta SSV:lle äärimmäisen arvokas esim. Cupin ratkaisuhetkillä. Ja Don Kohonen - kyllä kaikki muistavat finaalien ratkaisuhetket.

En siis lähtisi ihan heti tuomitsemaan Mihunkaan uraa. Fakta on kuitenkin se, että töitä pitää Mihun tehdä kesällä, jotta pääsee edes johonkin pelikuntoon. Joulukuussa viimeistään nähdään, miten kävi. Tietysti toivon, että siirron anti on enemmän toppi kuin floppi. Seurataan siis tilannetta :o

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.