Nyt jytkytetään: Mika Kohosen siirto SPV:hen vahvistettiin

Mika Kohonen SPV-paita päällä Helsingissä järjestetyssä pressitilaisuudessa. Vieressä pikkuveli Mika Kohonen ja SPV-luotsi Tommy Koponen.

Mika Kohonen SPV-paita päällä Helsingissä järjestetyssä pressitilaisuudessa. Vieressä pikkuveli Mikko Kohonen ja SPV-luotsi Tommy Koponen.
Mika Kohonen SPV-paita päällä Helsingissä järjestetyssä pressitilaisuudessa. Vieressä pikkuveli Mikko Kohonen ja SPV-luotsi Tommy Koponen.

Helsingin ydinkeskustassa järjestettiin perjantaina lehdistötilaisuus, jossa kutsun mukaan oli tarjolla ”suomalaisen salibandyn, erityisesti miesten Salibandyliigan kannalta erittäin merkittävä uutinen”. Sellainen myös nähtiin.

SPV vahvisti lehdistötilaisuudessa tehneensä pelaajasopimuksen viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valitun Mika Kohosen kanssa. Pääkallo.fi kertoi Mika Kohosen SPV-siirrosta jo tämän viikon maanantaina.

– Aika mahtavaa tulla kotiin. Mahtavaa edustaa SPV:tä. On vähän uudestisyntynyt olo. Innolla odotan uutta joukkuetta ja uutta kautta. SPV oli selkeä ja paras vaihtoehto, Mika Kohonen kommentoi siirtoaan.

Mika Kohosen ja SPV:n sopimus on ainakin alkuun yksivuotinen, mutta sekä SPV-luotsi Tommy Koponen että itse Kohonen vihlaijivat, että SPV-visiitti voi jatkua vuodenkin jälkeen.

Pääkallo.fi kertoo lisää aiheesta perjantain aikana.

18 comments

  1. Olipas hirvee ”yllätys” tää pommi. Eiköhän tää ollut jo hyvin selvää pääkallon hyvän ”salapoliisi” työn johdosta:-D. Tervetuloa Mihu takaisin Suomeen pelaamaan!!

  2. Ei paljon parempaa uutista vois olla! Hieno asia suomalaiselle säbälle ja liigalle jossa ei koskaan liikaa valovoimaisia tähtiä ole.

  3. Joo olipa uutinen. Nyt vaan sr Kohonen aika nopeesti lenkkipolulle. Sir Kohonen? Vai mikä lempinimeksi? Muista kuitenkin ne lenkkipolut. Jouppiskan kun tuntee kuin omat taskunsa, niin peli toimii.

  4. ” Pääkallo.fi kertoi Mika Kohosen SPV-siirrosta jo tämän viikon maanantaina.” Niinn….. olisiko ollut ihan kivaa pitää mölyt mahassa? Mutta jokainen taaplaa tyylillään.. myös tmä sivusto,,, Säbäliitossakin tiedettiin siirrosta, mutta ei ne sitä ”vuotanut” julkisuuteen.. niin tekee osaavat mediat ja liitot.

  5. Liitto ja media on eri asia. Liitto ei tietenkään voi tälläisiä vuotaa julkisuuteen mutta samahan ei suinkaan koskea mediaa. Ns. suuressa maailmassa ja isommissa lajeissa tämä on täysin arkipäiväistä että media vuotaa siirtouutisia etukäteen.

  6. Hieno uutinen, muttei varmastikaan kenellekään yllätys. Kun Mikko löi viimeisessä finaalissa voittomaalin Happeen verkkoon, olin silloin ainakin itse jo aivan varma, että ensi kaudella punaisissa pelaa kaksi Kohosta.

  7. Mihalle on kakkua tarjolla loppupullapöydässä, jos paikat kestävät.
    Miälenkiitoista toteaisi Nääsville ja katsoo jo syksyyn vanhoine polvineen.
    Koska ManU eivätkä ProStars edelleenkään tule kolisettelemaan muita, kuin saunanovia, se on kahden kauppa.
    Pohojanmaan ylpeydet keskisuomalaisilta varustettuna tai hirvien kaamea nosto.
    Teretulloo Miha 🙂

  8. Hienoo! Huomaa kommenttien määrästä, mitä tämä nyt merkkaa sählyliigalle? Missä Tiitu pelaa, se on Jytky!

  9. Eihän salibandyfanit nyt siitä voi tykätä, että Kohonen tulee SPV:hen. SPV on salibandyn Jokerit, seura jota tulee vihata kaikkien muiden paitsi tietysti meidän Speven omien fanien mielestä. Jos Mihu olisi mennyt Happeeseen tai SSV:hen, kyllä tällä palstallakin hehkutettaisiin miestä ja hänen uraansa. Nyt kun suuntana on Pohjanmaa, niin täällä mollataan miestä entiseksi tähdeksi ja hänen Suomeen paluunsa merkitystä vähätellään. Onneksi Kohonen valitsi kuitenkin parhaan jengin ja SPV tulee tekemään aika selvää jälkeä liigassa sekä ja Suomen cupissa ensi kaudella. Eikä ole vailla mahdollisuuksia Championship cupissakaan.

  10. Hieno homma! Mielenkiintoista nähdä pelejä ja varmaan tuo uusia katsojia peleihin.
    Ainut mikä tietty mietityttää on miten ukkojen paikat, kuten edellisissa kommenteissa mainittiin. Spevehän on tunnetusti aika kovatempoinen ja kuluttava pelitavaltataan. Molemmilla veljeksillä alkaa olla kuitenkin paikat aika torspona. Mikahan sanoi jo jossain MM-kisoissa, että alkaisi olla varaosien tarve kroppaan.

  11. On se hienoo et kunkku pelaa täällä vielä. Totuus vaan se et ainuut seurat on happee ja speve jotka sen halus, toinen kasvatti seura ja toisessa pelaa veli. Ei kukaan muu suostuis maksaan tästä herrasta, joka on ehtoo puolella. Monella seuralla on omia junnuja jotka on pelillisesti parempia. Tuo varmaan hyvää henkee joukkueelle, mut siinä se sitten olikin. Niin, happeella ei tainnut rahat riittää. Varmaan olis ruotsissa pelannut jos joku olis huolinut.

  12. Kun kommenttisi osoittaa selvästi mielenkiintoa siirtyä managerin hommiin, niin tässä sinulle testikysymys: Ostaisitko pari junnua vai yhden Kohosen? Jos vastasit ”pari junnua”, niin älä luovu nykyisestä päivätyöstäsi.

  13. Muuan seurahan tuotti näitä ’pelillisesti parempia junnuja’ ruotsista viime kaudella. Tässä ostettiin nyt johtajuutta samalla. Sitä ei väänäsen jälkeen ole ollut liikaa.

  14. Hyvähän se liigalle on että tuli. Mutta seura on totaalisen väärä. Mitä järkeä lähteä tuohon pohjalaiseen ostojoukkueeseen. Asuu vielä Vaajakoskella. Koti on Happee ja paluu juurille olisi ollut todella suuri ja kunnioitettava teko. Varmasti Happeekin kelpopaketin olisi pystynyt kasaamaan. Taisi olla niin, että kun Mihu aloitteli ei Pohjanmaalla oltu vielä sählymailaa nähtykään, kun isät osteli pojille pelkkiä painitrikoita.

  15. Mika tulee happeeseen 2 vuoden päästä. Luuletko että oikeesti asuu vaajakoskella yksin ilman perhettä? Eiköhän vietä enemmän aikaa vaasan lentokentällä.

  16. Kuka nyt ei parhaaseen haluaisi liittyä? Miksi mennä toiseksi parhaaseen?