Nyt se on varmaa – Pirkat pelaa ensi kaudella miesten Divarissa

SC PirU nousi menneen kauden päätteeksi miesten Divariin. Sarjapaikka siirrettiin sittemmin Pirkkalan Pirkoille, jonka ensi kauden runko tulee koostumaan PirU:n viime kauden pelaajistosta. Kuva: Juhani Järvenpää

SC PirU nousi menneen kauden päätteeksi miesten Divariin. Sarjapaikka siirrettiin sittemmin Pirkkalan Pirkoille, jonka ensi kauden runko tulee koostumaan PirU:n viime kauden pelaajistosta. Kuva: Juhani Järvenpää
SC PirU nousi menneen kauden päätteeksi miesten Divariin. Sarjapaikka siirrettiin sittemmin Pirkkalan Pirkoille, jonka ensi kauden runko tulee koostumaan PirU:n viime kauden pelaajistosta. Kuva: Juhani Järvenpää

Pirkkalan Pirkat pelaa ensi kaudella salibandyn miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Divarissa. Suomen Salibandyliiton hallitus päätti torstaina kokouksessaan myöntää Divarin sarjapaikan siirron SC Pirkanmaa Unitedilta Pirkkalan Pirkoille. Pirkanmaalta puuttui viime kaudella Divarin joukkue, mutta nyt Pirkat tulee täyttämään tuon aukon.

Pirkkain ensi kauden Divari-joukkueen rungon muodostavat sarjanousun saavuttaneet SC PirU:n pelaajat, minkä rinnalle joukkuetta vahvistetaan sopivilta osin. Kyselyitä kiinnostuneita pelaajilta on jo tullut, ja nyt sarjapaikan lopullinen varmistuminen selkeyttää joukkueen rakentamista entisestään.

Pirkat on aiemmin pelannut ykkösdivisioonassa yhteensä kahdeksan kautta. Edellisen kerran Pirkkalassa pelattiin divaria kaudella 2008–2009.

Lähtökohtana on, että Pirkat pelaa kotipaikkakunnallaan. Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa on kiinteänä parkettialusta, mutta Divarin otteluita voidaan pelata parketin päälle asetettavalla siirrettävällä matolla. Pirkat käy mattojärjestelyistä parhaillaan neuvotteluja, sillä Pirkkalan vapaa-aikakeskus on muutoin erinomainen halli Divariin ja Pirkat haluaa tarjota yleisölle huippusalibandya kotipaikkakunnallaan.

Pirkkalassa on edessä mielenkiintoinen huippusalibandyn täyteinen kausi, sillä myös seuran naisten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella valtakunnallisessa 1. divisioonassa voitettuaan nousukarsinnat pääsiäisenä.

Lähde: Pirkkalan Pirkkojen tiedote

22 comments

  1. Ensi vuoden finaalitapahtuman jännitystä voisi nostaa sillä, että siellä arvotaan yksi ylimääräinen divaripaikka kaudelle 2016-2017. Naisissa voisi arpoa yhden vaikka liigaankin. Ja arvan ostaneet sitoutuisivat taloudellisiin sanktiohin, jos eivät ota paikkaa vastaan.

  2. Jatkossa pelatkaa pojat hyvä kausi mut hävitkää oikeet pelit! Urheilun riemuvoitto!

  3. Onnea Pirkoille. Joka vuosi arvotaan näköjään seuroja divariin ja maantieteellisyys on suurin peruste. Meikän mielestä tämä on pyllistys kilpailutoimintaan eikä voi kuin ihmetellä tätä amatöörimäisyyttä.

  4. Sähly on amatöörien puuhastelua. Toinen toistaan merkillisempää kapinettipäätölset syövät sen vähäisenkin lajin arvostuksen. Näkyvyyttä on turha odotella niin kauan, kun toiminta on keskenkasvuisten vauvojen puuhastelua.

  5. Ettekö te urpot tajua, että Piru pelaa divaria Pirkkalan Pirkkojen nimellä. Joukkueessa saattaa olla muutamia Pirkkojen pelaajia, mutta runko muodostetaan Pirun pelaajista. Voisikohan tässä olla taustalla RAHA. Piru on kuitenkin kaveriporukka joka pelasi itsensä divariin, mutta tänä päivänä divarin pelaaminen on jo kohtuu kallis harrastus kaveriporukalle. Uskon että tämä ei ole kabinetti päätös, vaan molempien seurojen yhdessä tekemä päätös, jonka liitto on hyväksynyt. Se ei ole amatöörisyyttä, että kaveriporukassa on niin hyviä pelaajia, että ansaitsee divaripaikan.

  6. Sanoitko ”Urpot”, että se ei ole ”amatöörisyyttä” kun kaveriporukka nousee divariin ja huomaa, ettei sillä ole rahaa pelata sitä? Ja sitten sen seuran pitää antaa pelioikeus jollekin, ketä saa sitä rahaa ainakin junnuiltaan. LOL!

  7. Eihän Piru pelaa vaan Pirkat. Paikka tuli sillä, että sattumoisin Pirkanmaalta puuttui seura divarista. Ja komppaan Oskua.

  8. Kovin monen kommentoijan sanat ovat kovin happamia. Aivan kuten kettu sanoi pihlajanmarjoista.

    Siitä vaan hommia tekemään ja kabinetteihin töihin niin voitte estää jatkossa nämä teitä niin hirveästi sapettavat päätökset.

  9. Mitä eroa urheilullisesti tai muuten on sillä että Piru pelaisi divaria nimellä Piru ja tekisi sopimuksen Pirkkojen kanssa siitä että hoitavat yhdessä tausta-asiat vs. tämä malli että pelaavat nimellä Pirkat ja Pirusta osallistuu ne ketkä kykenevät. Suomessa on sopimusvapaus. Pelaajathan tulevat kummassakin tapauksessa valituksi samoin urheilullisin perustein. Divari Tampereella mahdollistaa monen junnun pyrkimisen miesten peleihin, tällainen ponnahduslauta on puuttunut. Suur.Hesassa niitä on useita ja jokainen Seura niistä valitsee uudet pelaajat joka vuosi tarjolla olevista. Tampereella on kuitenkin 2 A Sm joukkuetta, toinen niistä jopa Kultajoukkue.

  10. Tämän ja urheilullisen ratkaisun ero on siinä, että nyt paikan sai organisaatio, jonka joukkue sai 2 pistettä viime kauden 2-divarissa. Urheilullisin perustein sen olisi pitänyt saada divarikarsinnoissa seuraavana oleva joukkue, eli Kirkkonummi Rangers. Se, että pelaajia nyt siirtyy Pirusta Pirkkoihin ei tee ratkaisusta yhtään urheilullisempaa. Niinhän niitä siirtyy koko ajan pisin Suomea, eikä niiden siirtojen perusteella nosteta yhtäkään joukkuetta kauden jälkeen eri divisioonaan. Sarjataso määräytyy seuralle (organisaatiolle), eikä kollektiivisesti yksittäisiä pelaajia. Hhhm, tai siis näin sen pitäisi mennä, mutta nyt vaan ei mennyt.

  11. Eikös se ole ihan hyvä asia, jos seurat fuusioituvat ja muodostavat vahvemman kokonaisuuden. Tässä tapauksessa toisella oli taustat kunnossa ja toisella pelaajisto. Molemmat hyötyvät

  12. Kannattaa nyt vähän herätä siihen todellisuuteen, että viime kauden PirPi-joukkueesta tuskin juuri ketään pelaa tuossa divarinipussa. Viime kauden PirPin joukkue oli käytännössä farmista, koska koko joukkue hajaantui ja jostain piti joukkue kakkosdivariin saada, jotta koko seuran edustusjoukkuetta ei jouduta kuoppaamaan…

  13. Kannettu kaivovesi-teoria.
    Ratkaisu ei ole urheilullinen, eikä ehkä hyväksi Pirkat-toiminnalle juniorien näkökulmasta.
    Liikuntataloa alkaa käyttää ulkopuoliset ”urheilijat” Pirkat-seuran puitteissa. Kovin pirkkalainen ratkaisu siis ei ole.
    Kiinnostaako pirkkalalaisia tämä ostojoukkue, sen aika näyttää.

  14. Kertoo se jotain miten pirkalan pirkkojen taustalla on asiat hoidettu jos joka toinen vuosi joukkue vaihtuu aivan älyttömästi. Miten voi perustella, että organisaatio on kunnossa jos viimekaudeksi piti kasata jämäjoukkue kun kaikki parhaat pelaajat siirtyivät toiseen joukkueeseen. Eikös se kerro organisaation hyvyydestä, että seurassa suurin osa pelaajista jatkaa. Tottakai vaihtuvuutta tulee, mutta jos katsotaan pirkkoja organisaationa ainakin miesten osalta, niin eihän se kovin ammattimaista toimintaa ole. Silloin kun joukkue nousi liigaan niin kaikki parhaat pelaajat jotka oli nostamassa seuraa liigaan, siirtyivät pois. Mitä tämä kertoo kyseisen organisaation kyvystä hoitaa asioita? Nyttenkin pelaajat pirusta siirtyvät pirkkoihin, joka ei todellakaan ole ansainnut edes 2-divari paikkaa. Nyt sitten jos/kun tippuu takas 2-divariin yhden kauden jälkeen niin kappas, automaattisesti pirkoilla on paikka 2-divarissa.

  15. Nää kiukuttelut siitä, onko joku ansainnut sarjapaikan urheilullisesti tai ei, on kyllä väsyneitä. Kun säännöissä kerran moinen mahdollisuus on, niin ei asiassa ole mitään ongelmaa. Yhtä lailla voisi tietysti sanoa, ettei vaikkapa KooVee kuulu liigaan, koska on saanut paikkansa fuusiossa G:n kanssa. Se nyt vaan on kuitenkin ymmärrettävä, että näinä aikoina jokaisessa lajissa on pääsarjoissa paljon muitakin tärkeitä toimintaedellytyksiä kuin näennäinen urheilullisesti ansaittu sarjapaikka.

    Mitä tulee sitten PirPin pelaajiin ja seuran historiaan, niin eihän tuo mikään varsinainen talenttikasvattamo ole ollut, vaan lähes jokainen divaritasolla seuraa edustanut on ollut lähtöisin jostain muualta. Eikä tuo tule ihan yht’äkkiä kyllä muuttumaankaan.

  16. ”Nää kiukuttelut siitä, onko joku ansainnut sarjapaikan urheilullisesti tai ei, on kyllä väsyneitä. ”

    Ei se, että on säännönmukaista tee siitä yhtään sen urheilullisempaa.

  17. Näitä sarjapaikan luovutuksia tapahtuu niin kauan ku 2-divisioonassa on kahdeksan lohkoa ja ottelut pelataan lähes kaupunkisarjana. Seuraorganisaatioiden ei tarvitse kehittyä kun sarjan pystyy pelamaan kevyin resurssein läpi. Myöskään pelaajien ei tarvitse sitoutua joukkueen toimintaan juurikaan kun pelireissut ovat korkeintaan naapuripitäjään ja seuraorganisaatiot eivät vaadi pelaajilta sitoutumista. Divarissa seuraorganisaation ja pelaajien sitoutumisen täytyy olla ihan eri luokkaa kun pelataan valtakunnallista sarjaa. Tämän vuoksi hyvin harva 2-divisioonajoukkue pystyy nousemaan divariin vaikka urheilullisesti menestyisikin. Sarjauudistus täytyisi tehdä mahdollisimman pian jotta 2-divisioonassa pelaaminen vaatisi seuroilta ja pelaajilta enemmän, jolloin kaveriporukkahöntsäilijät katoaisivat sarjasta ja seuraorganisaatiot kehittyisivät lähemmäs divaria.

  18. Majurille. Ensinnäkään noita II-divarin lohkoja ei ole kahdeksan vaan seitsemän. Pohjois-Suomen, Sisä-Suomen ja Savo-Karjalan lohkoissa II-divarissa pelaaminen vaatii joukkueilta jo melkoista sitoutumista ja rahaa. Budjetista puolet menee helposti matkoihin pitkien etäisyyksien vuoksi. Pohjois-Suomessa matka saattaa olla puolisuomea eli 400 kilometriä pelipaikasta toiseen, Sisä-Suomen alueella pahimmillaan yli 300 kilometriä ja Savo-Karjalan alueellakin 200 kilometriä. Toista se on Etelä-Suomessa, Länsirannikolla ja Pohjanmaalla.

    Ehkäpä viisi lohkoa riittäisi mutta niissä voisi olla 14 joukkuetta. Etelä-Suomen toisen lohkon voisi lopettaa. Pitkien matkojen vuoksi Pohjois-Suomen lohko voitaisiin pitää entisellään ja muista viidestä lohkosta tehdä sijainnin mukaan kolme lohkoa jolloin olisi viisi 14 joukkueen lohkoa.

    Joukkuemäärä sama mutta vaatimustaso organisaatioille kovempi.

  19. Ehkä tässä kannattaisi ottaa mallia junnusarjoista. Pelataan syksy 8:lla lohkolla ja kevääksi näiden lohkojen parhaimmista kootaan 4 ylempää jatkolohkoa. Matkat eivät vielä kasvaisi järjettömiksi, aidosti nousemaan pyrkivät joukkueet saisivat kovempia pelejä, ja karsinnatkin yksinkertaistuisivat (ja tasottuisivat). Tämä tosin vaatisi lohkojen joukkuemäärien rajaamista esim. 8:aan ja voisi lisätä pelimäärää kaudessa, mutta luulen, että se ei suurinta osaa pelaajista haittaisi. Tällä uudistuksella ihan puhdas höntsääminen (lue ex-liigapelaajien jäähdyttely) siirtyisi vain yhta sarjatasoa alemmas.

  20. Pohjois-Suomen kahdeksasta joukkueesta viisi oli viime kaudella Oulun alueelta. Muut kolme Rovaniemi, Kemi ja Kajaani, jollon pelimatkoja ei juurikaan Oulun joukkueille tullut ja muut joukkueet kävivät lähinnä Oulussa parin viikon välein. Vieraspeleihin mennään henkilöautoilla ja sinne lähtee ne innokkaimmat jotka vielä panostavat lajiin. Höntsäilijät ja jäähdyttelijät pelaavat lähinnä vain kotipelit ja vieraspelit johon ajaa puolessa tunnissa. ”Ammattimaisuus” katoaa kun sarjan pelaaminen ei vaadi sitoutumista pelaajilta ja sarjan taso tippuu tätä myöten koko ajan. Budjetista puolet ei todellakaan mene matkoihin, kun taas divarinousun tapahtuessa budjetti räjähtäisi matkojen vuoksi moninkertaiseksi. Harvalla joukkueella seuratoiminta on sillä tasolla että pystyisi nousemaan divariin.

    Vuosia sitten Pohjois-Suomi ja Pohjanmaan lohkot olivat samat, jolloin vieraspelireissut olivat yli 100km eikä Oulusta ollut kuin 2 joukkuetta. Tällöin sarjan pelaaminen vaati pelaajilta ja seuroilta sitoutumista harjoitteluun ja toimintaan. Lähes jokainen sarjaa pelannut joukkue olisi voinut nousta divariin, koska hyppy kakkosesta ykköseen pelaajien sitoutumisessa ja seuratoiminnassa ei ollut lähellekään niin suuri kuin se tänä päivänä on.