Ulkomaat

”Paholaiset” haastavat kestomenestyjän – viisi suomalaista pelaa Bundesliigan finaaleissa

10.05.
2015
1 Kommentti
2
Ulkomaat
Mustapaitaiset Ramon Ibold(#6) ja Joel Ekroos(#66) haastavat punapaitaisten Jarmo Eskelisen(#77) ja Harri Naumasen(#13) UHC Weissenfelsin Saksan mestaruudesta. Kuva: Floorball-pics.de / Matthias Kuch.

Mustapaitaiset Ramon Ibold(#6) ja Joel Ekroos(#66) haastavat punapaitaisten Jarmo Eskelisen(#77) ja Harri Naumasen(#13) UHC Weissenfelsin Saksan mestaruudesta. Kuva: Floorball-pics.de / Matthias Kuch.

Saksan salibandyn Bundesliiga pelataan Suomeen nähden pitkällä aikavälillä, sillä ensimmäinen runkosarjakierros pelattiin jo 20.9. ja finaalita alkavat vasta nyt, kuukausi siitä, kun mestaruudet on isoissa sarjoissa jo ratkottu.

Viime kauden mestari UHC Sparkasse Weissenfels saa vastaansa finaaleissa Red Devils Wernigeroden. Ei ole epäilystäkään, etteikö finaaleissa pelaisi kaksi parasta joukkuetta, sillä runkosarjassa ne sijoittuivat ykköseksi ja kakkoseksi ja sitä kautta pääsivät suoraan välieriin.

Weissenfels keräsi runkosarjassa 18 ottelussa 51 pistettä, Wernigeroden jäätyä viiden pisteen päähän tästä. Välierissä kumpikin selvitti tiensä finaaliin suoraan kahdella voitolla – Weissenfels kaatoi Red Hocks Kauferingin ja Wernigerode BAT Berlinin. Viime kaudella finaaleihin yltänyt MFBC Leipzig tipahti jo puolivälierissä.

Suomalaisittain finaalipari on varsin kiinnostava, sillä Weissenfelsissa pelaa kaksi suomalaista ja Wernigerodessa kolme. Weissenfelsia edustavat Suomessa Salibandyliigaa SBS Porin, OLS:n ja Nokian KrP:n riveissä pelannut Jarmo Eskelinen, sekä Oulun Luistinseurassa vielä viime kaudella pelannut Harri Naumanen. Wernigerodessa sen sijaan pelaavat seuraa jo vuosikaudet edustanut Juha-Pekka Kuittinen, Westend Indiansista viime kesänä seuraan siirtynyt Joel Ekroos, sekä Divarissa Blackbirdsissa viime kaudella tehoillut Markus Piittisjärvi. Wernigerodessa pelaa myös Salibandyliigan Esport Oilersia viime kaudella edustanut Ramon Ibold.

Piittisjärvi on ollut joukkueelleen todella kova vahvistus, sillä hän voitti runkosarjan pistepörssin komein 31+36=67 -tehoin. Kakkoseksi sijoittui juuri Weissenfelsin Eskelinen lukemin 10+40=50. Naumanen oli viides tehoin 25+14=39.

Myös mustissa pelaavat Juha-Pekka Kuittinen(#29) ja Markus Piittisjärvi(#10) pelaavat salibandyn Bundesliigan finaaleissa. Kuva: Floorball-pics-de / Matthias Kuch.

Myös mustissa pelaavat Juha-Pekka Kuittinen(#29) ja Markus Piittisjärvi(#10) pelaavat salibandyn Bundesliigan finaaleissa. Kuva: Floorball-pics-de / Matthias Kuch.

Pudotuspeleissä Piittisjärvi on ollut niin ikään paras suomalainen pistelinko tehoin 5+4=9. BAT Berlinin Sebastian Saariokari on seuraavana tehoin 2+6=8. Naumanen ja Eskelinen ovat tehneet kumpikin seitsemän tehopistettä ja Ekroosilla kasassa on neljä maalisyöttöä. Kuittisen tehot ovat 3+0. Saariokari on pelannut playoff-pelejä viisi kappaletta, muut kaksi.

Weissenfels ja Wernigerode kohtasivat jo cupin finaalissa, jonka Weissenfels voitti lukemin 7-2. Finaalisarjaa on kuitenkin ennakoitu todella tasaiseksi ja sitä se varmasti onkin. Sarja alkaa tänään klo 17:00 Suomen aikaa ja mestaruus ratkaistaan ensi viikonloppuna.

Otteluita pystyy seuraamaan osoitteesta sportdeutschland.tv. Pääkallo.fi raportoi jonkin verran myös paikanpäältä.

Näin pelataan:
Su 10.5. Red Devils Wernigerode – UHC Weissenfels
La 16.5. UHC Weissenfels – Red Devils Wernigerode
Su 17.5. UHC Weissenfels – Red Devils Wernigerode (tarvittaessa)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
LNM VANI
10/05/2015
BAT Berlin voitti eilen pronssimitalit. Onnittelut niistä! Finaalissa kaatui Red Hocks Kaufering 11-5, Sebastian Saariokarin pisteet 1+4. Brandenburgin portilla isot juhlat, kalpene futiksen MM....

Ensi kaudella berliiniläisten joukkueessa mahdollisesti lisää suomalaisia, LNM- kasvatti Jussa-Matti Wright liittynyt treenirinkiin. Hieno lisä joukkueeseen ja suomalaista harjoittelu-ja pelikulttuuria kehittämään saksalaista säbää.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.