Puntit tasan – Saksan salibandymestaruus ratkeaa huomenna

UHC Weissenfels juhli voittoa tänään ja tasoitti salibandyliigan Bundesliigan finaalisarjan. Arkistokuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de

Saksan salibandyn Bundesliigan mestaruus ratkeaa huomenna sunnuntaina. Tämän illan pelissä nimittäin UHC Weissenfels voitti Red Devils Wernigeroden lukemin 8-6.

UHC Weissenfels oli ottelun toisessa erässä terävämpi ja karkasi kolmen maalin johtoon. Wernigerode heräsi toden teolla pelaamaan vasta ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella, eikä päässyt kuin maalin päähän. Suomalaisen Jarmo Eskelisen 7-4 -maali jäi ottelun voitto-osumaksi.

Yksittäistä hahmoa on vaikea sanoa. Wernigeroden puolelta edukseen esiintyivät suomalaiset Juha-Pekka Kuittinen ja Markus Piittisjärvi, jotka onnistuivat kahdesti maalinteossa kumpikin. Kuittinen antoi myös oivaltavan syötön Vojta Krupickan 7-6 -kavennusmaaliin kaksi minuuttia ennen loppua. Weissenfelsin puolelta etenkin vähemmälle vastuulle pudotuspeleissä jäänyt oma kasvatti Phillip Weigelt oli pirteä, vaikka pelasi kohtalaisen vähän. Kokonaisuudessaan Weissenfelsin maajoukkuepelaajat Tim Böttcher ja Matthias Siede nostivat tasoaan ensimmäisestä finaalista.

Viime finaalissa Wernigerode pelasi fiksusti, eikä päästänyt Weissenfelsia vaarallisiin vastaiskuihin. Näytti, kuin Weissenfelsin joukkue olisi ollut todella hermostunut ja jännittynyt. Tänään tilanne oli päinvastoin ja Wernigerode oli todella jäissä ensimmäiset 50 minuuttia. Viime hetkien herääminen ei auttanut enää kääntämään peliä.

Muuta huomioitavaa:
Päivän pelissä, kuten myös huomisessa ottelussa sportdeutschland.tv tarjoaa livestreamin. Huominen ottelu pelataan Suomen aikaa kello 17:00.

UHC Weissenfels: Matthias Siede 0+3, Phillip Weigelt 2+0, Sascha Herlt 1+1, Tim Böttcher 1+1, Jarmo Eskelinen 1+1, Niklas Nordh 1+1
Red Devils Wernigerode: Juha-Pekka Kuittinen 2+1, Markus Piittisjärvi 2+1, Joel Ekroos 0+2, Max Riechel 1+1