Maajoukkueet

Sensaatiomainen suoritus – Sveitsi pudotti isäntämaa Ruotsin MM-finaalista

02.05.
2015
14 Kommenttia
17
Maajoukkueet
Kuva: IFF

Kuva: IFF

Sveitsi järjesti jättimäisen yllätyksen kaatamalla Ruotsin salibandyn U19-poikien MM-kisojen välierissä. Ratkaisu nähtiin vasta rangaistuslaukaisukilpailussa, jonka Sveitsi voitti 3-2. Koko ottelu päättyi Sveitsin 7-6-voittoon.

Kahden ensimmäisen erän aikana Sveitsi venytti itselleen kolmen maalin johdon, ja päätöserään lähdettiin lukemissa 2-5. Ruotsi kavensi, mutta ajassa 55.30 Micha Baumgartner iski numeroiksi 3-6 Ruotsin pahan vaihtovirheen jälkeen.

Ruotsi oli kaikkea muuta kuin luovuttanut, ja Markus Karlsson puhtaalla hattutempulla se tuli kuin tulikin väkisin tasoihin. Kaksi jälkimmäistä maalia syntyi ilman maalivahtia, ja kolmen osuman välillä oli aikaa vain 103 sekuntia.

Jatkoaika oli maaliton, joten ratkaisua haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Siinä Sveitsi oli lopulta maalin verran vahvempi.

Ruotsin putoaminen nuorten MM-finaalista on historiallinen tapahtuma. Salibandyssa ei ole koskaan ennen pelattu miesten tai poikien MM-finaalia, jossa Ruotsi ei olisi ollut mukana toisena osapuolena.

Suomen ja Sveitsin välinen MM-finaali pelataan huomenna klo 14.45 alkaen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
kummastus
02/05/2015
Ruotsin veska oli kyl melko heikko
sby
02/05/2015
Kas. Sählyä pelataan siis jo kolmessa maassa maailmassa.
Junnu#8
02/05/2015
Ja rankkarit eivät Stoltilta onnistuneet yhtään paremmin. Paitsi ekan torjui hyvin vastaanotulolla.
Juu
02/05/2015
Hakkarainen jo twiittasi, että pojissa ja/tai miehissä meni 21 vuotta ennenkuin Ruotsi ulkona finaalista. Jääkiekossa meni 36 vuotta ennekuin Kanada koki saman miesten olympialaisissa.
jaki
02/05/2015
Eikös kaks vuotta sitten Sveitsi pudottanu Suomen finaalista?
loistavaa
02/05/2015
eikös tekstissä puhuttukin vain ruottin pojjiista ;) lajille olisi mahtavaa jos sveitsi veisi finaalinkin!
ööö
02/05/2015
Jaki, kyllä pudotti. Taisivat svedut keskittyä finaaliin kuten kaksi vuotta sitten pörriäiset. Nyt kannattaa olla varovainen. Tosin Sveitsillä ei kaksi vuota sitten mahiksia, maha täynnä ehkä.
Tapsa
02/05/2015
Hieman hymyilyttää Ruotsin putoaminen finaalista. Heidän salibandyliitto päätti pari vuotta sitten kaikessa ylimielisyydessään, että materiaali on niin laaja että voidaan mennä vain yhdellä ikäluokalla ( nyt 1996) kisoihin. Varmasti olis ollu laadukkaampi joukkue, jos parhaat 97-syntyneet ois ollu mukana....
juippi
02/05/2015
Lentoja saa vielä köpikseen. Päivä reissu Helsingboriin. Ei paha.
Säbäniilo
02/05/2015
Ihan mahtava juttu lajin kannalta! Tässä todistetta siitä, miten laji on mennyt eteenpäin muuallakin kuin Skandinaviassa. Vielä kun koittaa se päivä, että kumpikaan ykkösmaa, Suomi ja Ruotsi, ei ole finaalissa.
tilastomies
03/05/2015
Hyvä Suomi!

Nuorten MM tulee takuuvarmasti Suomeen!

Minulla on ollut -96 ikäluokkaa seuratessa "vahva tunne" siitä, että kyseessä saattaa olla " kaikkien aikojen ikäluokka". Tämän ikäluokan joukkueet ovat eri yhteyksissä turnauksissa Suomessa aikanaan voittaneet Ruotsalaiset kilpalijansa toistuvasti. Erityisesti voittoja on saatu Ruotsissa järjestetyissä turnauksissa (storvretan) ja Tsekeissä (Praha) jopa joukkueilla jotka ovat olleet Suomessa vain ikäluokkansa top 6 joukkueita.
Voitot ovat olleet johdonmukaisia c-junnuista alkaen. Ymmärrän toki otannan puutteellisuuden. Kuten tyypillistä nuoremman ikäluokan (97) kärki tukee tätä vahvaa ikäluokkaa.

Eniten minua on jännittänyt, että voiko Ruotsalainen valmennus olla niin paljon parempaa 1-2 viimeisimmän vuoden aikana, että ko. tasoero kiritään kiinni ja mennään ohi?

Kuten sanottua, taso 96- ikäluokassa on laaja ja terävä.. Leskelmieni mukaan n. 70 kpl 96-syntynyttä pelaajaa on pelannut miesten pelejä (divari+liiga) pelin tai enemmän Olisi kiva tietää mitä nuorten osuus on ollut aikaisemmin., mutta uskon että tuo on paljon.

A-junioreiden Sm- finaaleissa 96/97 ikäluokan pelaajia jatkuvassa pelaavassa roolissa Erässä pelasi 7 pelaajaa yhteisin tehoin 8+9=17 ja Classicissa samoin 7 maajoukkuekelpoista pelaajaa tehoin 14+13=27., ehkä näiden classic-pelaajien näytöt tulivat liian myöhään? Erästä mm- joukkueeseen 6 kpl, Classicista 2 kpl?.

Kotimaahan jäi täälläkin paljon keskustellut mm. Söderling ( ei tule asioita seuranneelle mitenkään puskista, oli jäätävä jo Hifkin c-junnuissa aikanaan), Lehtoniemi, Kuusisto, Astala,(loukissa) Korhonen, Lamminen, Fredriksson, Agbomeilere Silvennoinen , Ala-Luusua,,,,,

Näillä mennään...
Onnittelut!
03/05/2015
Onnittelut helposta kullasta!
Jänkä
03/05/2015
Ensinnäkin kulta ei tule koskaan helpolla. Aika hiljaisia ovat täällä Luukkosesta ja hänen valinnoistaan valittaneet etenkin yhden tamperelaisseuran taustat. Luukkonen tulee näyttämään osaamisen myös liigassa ensi kaudella kun saa muutaman palikan lisää joukkueeseen.
KYLLÄ...
03/05/2015
Se kulta nyt tuli aika helpolla. Tämän 96-ikäluokan taso ei maailmalla ole näk kovin hääppönen. Nähtiinhän siitä viitteitä jo aikanaan nuorempana eri kansainvälisissä turnauksissa. Aikas moni muukin valmentaja(t) olisi suoriutunut tehtävästä muikeasti. Meidän ysikutoset hoiti homman, kuten oli puhetta ennen kisoja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.