Juniorit

Sveitsi kaatui murskalukemin – Suomi on nuorten maailmanmestari

03.05.
2015
18 Kommenttia
30
Juniorit
Suomi on uusi alle 19-vuotiaiden poikien maailmanmestari! Kuva: IFF

Suomi on uusi alle 19-vuotiaiden poikien maailmanmestari! Kuva: IFF

Suomen nuorten maajoukkue pääsi juhlimaan historian kolmatta maailmanmestaruutta Helsingborgissa. Finaalissa vastassa ollut Sveitsi kaatui lopulta murskalukemin 13–3 (3–1, 6–1, 4–1).

Mihin ottelu ratkesi?
Sveitsin puolustaminen ei yksinkertaisesti riittänyt pitämään Suomen vaarallista hyökkäyspelaamista aisoissa. Käsikirjoitus oli selvä alusta alkaen: Suomi hallitsi palloa ja Sveitsi odotteli iskupaikkoja. Ensimmäiset viisi minuuttia meni molemmilla joukkueilla hieman tarkkaillessa, mutta sitten Suomi aukaisi maalihanat. Sen jälkeen se oli pitelemätön. Suomen kentän iskivät komeita maaleja toisessa erässä, ja 40 minuutin jälkeen taululla paloivat murskaavat 9–2-numerot. Kolmanteen erään Sveitsi ei enää kyennyt löytämään vaadittavaa voimaa tulla kamppailuun mukaan, ja Suomi pelasi loppuun asti järkevästi. Loppulukemat 13–3 kertovat kaiken oleellisen.

Ottelun hahmo?
Suomi pelasi koko joukkueen osalta jälleen todella tasaisen ottelun, eikä heikkoja lenkkejä ollut. Finaalin kuitenkin suvereenein yksilö oli laitahyökkääjä Ville Lastikka, joka niittasi Sveitsin verkkoon teho 4+1. Lastikka pääsi käyttämään otteluissaan vahvimpia aseitaan, ja oli ratkaisevassa osassa tekemässä eroa Sveitsiin jo toisen erän aikana.

Ottelun puheenaihe?
Alle 19-vuotiaiden poikien MM-historian kolmas mestaruus ratkesi ylivoimaisen esityksen jälkeen. Loppunumerot kertovat oleellisen siitä, miksi Suomi oli näiden kisojen paras joukkue. Sveitsistä ei voinut odottaa helppoa vastustajaa finaaliin, koska se oli tehnyt ison uroteon kaatamalla Ruotsin välierässä. Suomi pelasi läpi ottelun fiksusti peliä halliten, eikä sille tullut hätää.

Tilastohuomiot
Suomi: Ville Lastikka 4+1, Matias Lintula 0+3, Oskari Heikkilä, Miska Mäkinen 1+1, Rasmus Kainulainen 1+1, Eero Nuutinen 1+1.
Sveitsi: Jan Zaugg 1+0, Claudio Mutter 1+0, Andrin Hollenstein 1+0.

Linkit
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
S7
03/05/2015
Olihan kisat! Ilmeisesti valittajat väärässä ja täysin oikea joukkue valittu, kun oli ihan omaa luokkaansa!!
meitsi
03/05/2015
Ja Hämeenlinnan Divari-poijjaat dominoi pistepörssiä!
ööö
03/05/2015
Eipä ne Ruotsin maailmanmestarit pärjännyt liigassa. Pronssipojat aika hyvin.
Säbänderus
03/05/2015
Onnea !

Nyt tämä porukka suoraan miesten maajoukkueeksi. Loppuu se jarruttelu.
JZ
03/05/2015
Voiton hetkelläkin tuntuu joillekin lajitwiittaajille olevan maistuvinta se, että pääsee ilkkumaan heille ketkä (mielestäni ihan ymmärrettävästi) kehtasivat ääneen kyseenalaistaa tiettyjä pelaajavalintoja. Toi on vähän surullista ja lapsellista. Suomi oli tänä vuonna niin ylivoimainen, että voitokkaita kombinaatioita olisi varmasti ollut useampikin, pikku muutoksilla toki.

Jättionnittelut silti joukkueelle, ja toivottavasti kyseenalaistamista ja muuta pulinaa riittäis jatkossakin. Ei sen pitäis ketään häiritä, se on vaan sen merkki että laji kiinnostaa ja herättää tunteita.
Pussileuka
03/05/2015
Voiko ottelua katsoa mistää jälkilähetyksenä
Veitsi...
03/05/2015
Ei olis mahtunut edes pleijjareihin ASM:ssa. Surullista toi taso. Suomen Ysikutoset dominoineet kansainvälisiä kisoja jo monta vuotta, jotta sikäli osasi varovasti odottaa menestystä. Sääli ettei Ruotsi päässy finaaliin. Nyt ei saatu kokemusta tiukoista väännöistä. Aika iisi nakki koko turnee.
hue
03/05/2015
Joo lastikan kannattaa lähteä liigaa jos haluaa jatkaa kehitystä. Ei oo mitään järkeä jäädä divariin dominoimaan ei siinä enää kehity. Onnea vielä kaikille mestareille! Mukava nähdä että Suomi pärjää edes jossakin :D
Tuulee
03/05/2015
Turha tosiaan spekuloida enempää noilla pelaajavalinnoilla. Suomi oli niin ylivoimainen, että ulosjääneistäkin pelaajista olisi saanut kasaan toisen joukkueen, joka olisi kaikki muut maat kaatanut. Ilahduttavaa, että Suomella näin kova 96-97 syntyneiden taso. Toki ulosjääneitä varmasti harmitti, mutta se on urheilua. Onnea joukkueelle!
JOO KYLLÄ ON ERIKOISTA....
03/05/2015
Jos loukkiosastosta jonkun kuuluis päästä mukaan niin A. ASTALA / PakVi96!! Vähintään yhtä kova peluri kuin Lastikka ja pakko sanoa, et Ailiollakin on vielä matkaa tälle tasolle. Vai kehtaako joku väittää muuta!??
ani
03/05/2015
Erän sisäpiirin touhusta en puhuisi, kyseinen seura ei edes mainitse MM-kulta uutisessaan Ailion nimeä.
(P)Erä
03/05/2015
JOO KYLLÄ ON ERIKOISTA... maailmassa ei ole yhtään Lastikan tasoista ton ikästä pelaajaa.fakta.piste.
Fani, Loviisa
03/05/2015
Onnea!
Wiggum
03/05/2015
Kisat on ohi, Suomi voitti koko roskan ja jengi jaksaa vieläkin silti vinkua valinnoista?
Sibe
04/05/2015
Ensimmäisen pelin jälkeen vähän jännitti, mutta lopuksi ei ollut epäselvyyttä turnauksen parhaasta joukkueesta.

Mestarijoukkueen kipparilla Olli Laineella oli upeat kisat toimien joukkueen pelillisenä liiderinä ja takuuvarmana puolustuksen lukkona. Varmistavan puolustajan roolituksen vuoksi tehopisteet jäivät vaatimattomaksi, mutta kokonaispanos joukkueelle oli sitäkin suurempi.

Laine olisi ehdottomasti ansainnut paikan kisojen tähdistökentässä
Tapsa
04/05/2015
Samaa mieltä: Olli Laine kisojen ehdoton MVP! Oli koko MM-projektin ajan joukkueen sielu ja taistelutahdon ruumiillistuma. Näin paikanpäällä Suomen kaikki pelit ja en muista, että olis hävinnyt kentällä yhtään 1 vs 1 -tilannetta puolustuspäässä. Antoi mahdollisuuden Ukkoselle osallistua hyökkäyksiin kun pystyi yksinkin pitämään huolta alakerrasta. Myös hienoa johtamista penkillä ja alkuverryttelyssä.
Vikings
04/05/2015
Hyvä SUOMI ja kiitos U19 MM-kultamaajoukkue.

Mielenkiintoista nähdä, moniko näistä mestarijoukkueen pelajista raivaa tiensä miesten maajoukkueeseen. Useimmilta se jää saavuttamatta, mutta perinteisesti ikäluokasta muutama pelaajaa käy kokeilemassa siipien kantavuutta miesten tasolla, mutta vain harvoista tulee maajoukkueen vakiokalustoa. Tästä porukasta ainakin 2-3 tullee kuulumaan siihen rinkiin, joka taistelee jatkossakin MM-kullasta. Voittamaan tottuneet pelaajat haluavat voittaa tulevaisuudessakin.

Jos olisi turnauksessa olisi valittu MVP, niin Laine olisi ollut vahva ehdokas ykkösvalinnaksi. Johtajahahmo Suomen joukkueessa. Ei säntäile, eikä hötkyile, mutta tekee perusvarmaa puolustuspään luutimista vaihdosta toiseen. Tsemppaa ja kannustaa joukkuekavereita. Potentiaalinen pelaaja miesten maajoukkuerinkiin seuraavien vuosien aikana ja kantamaan kapteenin nauhaa myöhemminkin.
ööö
05/05/2015
Vuoden 2013 pronssijoukkueesta jokainen pelaa tällä hetkellä liigassa. Ja aika tärkeissä rooleissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.