Juniorit

Tshekistä ei ollut vastusta välierissä – Suomi pelaa sunnuntaina MM-kullasta

02.05.
2015
8 Kommenttia
6
Juniorit
Suomi raivasi tiensä tyylillä MM-loppuotteluun Helsingborgissa. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomi raivasi tiensä tyylillä MM-loppuotteluun Helsingborgissa. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomi otti vakuuttavan voiton Tshekistä nuorten maailmanmestaruuskisojen välierässä. Ottelua selkeästi hallinnut Suomi voitti kamppailun lopulta maalein 6–2 (2–0, 4–0, 0–2), ja eteni sunnuntaina pelattavaan MM-finaaliin.

Loppuottelussa Suomi kohtaa sensaatiomaisesti Ruotsin kaataneen Sveitsin. Tshekki pelaa pronssiottelussa isäntämaata vastaan.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu kulki kahden ensimmäisen erän verran Suomen hallinnassa. Tshekki pelasi läpi ottelun tarkasti puolen kentän korkeudelta karvaten, mutta ei saanut pidettyä suomalaisia pois maalipaikoilta. Pallonhallintajaksojen päätteeksi Suomi sai vietyä pelin Tshekin päähän ja teki tulosta. Ottelun ratkaissut lopullinen niitti tapahtui toisen erän viimeisillä minuuteilla. Ensin Ville Lastikka ampui joukkueensa viiden maalin etumatkalle. Heti seuraavassa vaihdossa puolustaja Miikka Pentikäinen vapautti hieman onnekkaalla syötöllä Eero Nuutisen läpiajoon, joka ohitti tshekkivahdin ja löi pelin 6–0:aan. Tshekin kiri jäi lopulta vaisuksi, eikä se lähtenyt karvaamaan korkealta edes ottelun viimeisten peliminuuttien aikana.

Ottelun hahmo?
Suomen hallitessa pelivälinettä, joutui Tshekki tyytymään nopeisiin vastaiskuihin, ja ne olivatkin ajoittain vaarallisia. Maalivahti Miro Tuomala kuitenkin teki yritykset tyhjiksi kerta toisensa jälkeen hienoilla torjunnoilla, ja joutui antautumaan ensimmäisen kerran vasta päätöserässä. Suomen kolme kärkikenttää pääsivät maalin makuun ottelussa, ja tunnollisesti töitä tehneen Eero Nuutisen maalit olivat tärkeässä roolissa.

Ottelun puheenaihe?
Tshekki oli esittänyt tässä turnauksessa vakuuttavia otteita, ja se pisti muun muassa Ruotsin äärimmäisen tiukille lohkovaiheessa. Ennen peliä spekulointiinkin, olisiko joukkueella yhtä paljon virtaa taistella Suomea vastaan lauantaina. Joukkueen tarkka ja kyttäilevä puolustuspelaaminen takaa-ajoasemassa antoi viitteitä siitä, että väsymys toden totta iski pelaajiin. Aikaisemmasta otteluajankohdasta hyötynyt Suomi pääsee käyttämään sitä hyödykseen myös sunnuntain finaalissa.

Tilastohuomiot
Suomi: Eero Nuutinen 2+0, Ville Lastikka 2+0, Miikka Pentikäinen 0+2, Miro Tuomala 17 torjuntaa.
Tshekki: Patrik Kieler 1+0, Jakub Kolstrunk 1+0.

Linkit
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Axie Tune
02/05/2015
Joukkue tekee, joukkue pärjää.
Tapsa
02/05/2015
Nimenomaan JOUKKUE! Ensimmäisen 10-minuuttisen jälkeen ei ollut epäselvää, kumpi menee finaaliin....ehkä monien hämmästykseksi, onhan niin monta Erän pelaajaa mukana :-)
Huomenna vielä yksi askel, pojat!
hohoo
02/05/2015
No finaaliin meni joukkue mitä täälläkin taas haukuttiin ennen kisoja :) toivottavasti nähdään toi lastikkakin ensi kaudella liigassa :)
Junnu#8
02/05/2015
No Sveitsi sitten voittaa kisat.
Junnu#8
02/05/2015
Ja finaalista tullee tylsä! En katso!
Mökke
02/05/2015
Olisipa hienoa, jos saataisiin matsi vielä näkyviin suurelle yleisölle eli yle voisi ottaa tästä kopin.. Suomen mahtavat juniorit tulevat kotiuttamaan nimittäin mm-pystin ja mikä olisi sen upeampaa kuin saada kaikki koto-Suomessa katsomon ääreen kannustamaan!
Tapsalle
03/05/2015
Tapsaa kompaten, finaalissa vaikka erän pelaajia niin monta joukkueessa. Joukkueen heikoin lenkki on nro 11, mistähän joukkueesta tämä kaveri oli?
ihmeselostajia
03/05/2015
Nro 11 taitaa olla Tampereelta. Taisi tehdä kaksi maalia finaalissa. On teillä kommentteja täällä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.