Ulkomaat

Tshekkipatukka siirtyy Turusta Sveitsiin – ”En ollut tyytyväinen valmennukseen”

09.05.
2015
11 Kommenttia
7
Ulkomaat
Michal Podhrasky oli TPS:n kantavia voimia mennellä kaudella. Kuva: Anssi Koskinen.

Michal Podhrasky oli TPS:n kantavia voimia mennellä kaudella. Kuva: Anssi Koskinen.

Sveitsiläisseura HC Rychenberg Winterthur satsaa kovasti ensi kauteen. Uusin vahvistus on Turun Palloseurassa tällä kaudella pelannut tsekki Michal Podhrasky.

Pääkallo.fi uutisoi aiemmin Mikko Hautaniemen jatkosopimuksesta Winterthurin kanssa, sekä Kari Koskelaisen siirrosta seuraan. Winterthur hankki tulivoimaa myös Ruotsista, kun Ruotsin ja Saksan passit omistavan Fredrik Holtzin sopimus julkaistiin.

Nyt vahviketta on hankittu takalinjoille, sillä Michal Podhrasky on tehnyt sopimuksen seuran kanssa. Podhrasky oli viime kaudella aina liigakarsintoihin saakka valahtaneen Turun Palloseuran sisäisessä pistepörssissä viides. 26 ottelussa hän teki kolme maalia ja antoi 10 maalisyöttöä. Playouteissa saldo oli 1+3=4.

– Viihdyin Suomen Salibandyliigassa hyvin. Peli oli nopeaa ja tuli paljon yksi-vastaan-yksi -tilanteita. Opin antamaan itsestäni enemmän joukkueelle. Joukkueemme ei kuitenkaan yltänyt odotetulle tasolle, enkä ollut loppujen lopuksi niin tyytyväinen valmennukseen, mitä alkuvaiheessa, Podhrasky kertoo Unihockey.ch:n uutisessa.

Rychenberg Winterthur tähtää ensi kaudella korkealle ja sopimus syntyi varsin nopeasti tshekkipuolustajan kanssa. Vain 176-senttinen, mutta äärimmäisen fyysinen puolustaja on varmasti sveitsiläisille oiva apu.

– Löysimme toisemme nopeasti ja pidin välittömästi seuran korkeista tavoitteista ensi kautta ajatellen, Podhrasky tuumii Unihockey.ch:lle.

– Halusimme vahvistaa puolustusarsenaaliamme ja saimme pelaajan, jolla on paljon kansainvälistä kokemusta, analysoi sen sijaan Winterthur-luotsi Rolf Kern.

Mielenkiintoista on nähdä, onko seuralla mahdollisuutta pitää näiden hankintojen myötä suomalaispuolustaja Niklas Niiranen vielä riveissään, vai vaihtaako Winterthurissa Pääkallo.fi:n tietojen mukaan varsin tykätty pelaaja seuraa. Ja ennen kaikkea, jos vaihtaa, niin minne?

Linkit:
Unihockey.ch:n uutinen Podhraskyn siirrosta
Podhrasky Pääkallo.fi:n haastattelussa joulukuussa 2014: Näin paljon Suomessa pelaava Tshekki-patukka nostaa penkistä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
hah
09/05/2015
Hyvää duunia Vilander!
Loistavaa
09/05/2015
Miten meni Vilander noin omasta mielestä?
taito
09/05/2015
Podarin mielipide Tepsin valmennuksesta ei ole yllätys kenellekään, joka hiemankaan seurannut edustusjoukkueen valmennusta. Niin pitkään kun nykyinen päävalmentaja jatkaa, TPS ei tule nousemaan liigan häntäpäästä taistelemaan playoffeissa. Vilanderin valmennusmetodit ja pelikirja soveltuvat paremmin junnusajoihin, mutta ei lajin ehdottomalle huipputasolle, Liigaan. On surullista nähdä, että vuosi toisensa jälkeen kehityskelpoiset junnut pilataan ja muut valmiimmat pelaajat lähtevät muihin seurohin.

Se, että Laine teki Tepsin kanssa kahden vuoden jatkopahvin, oli ihme. Pelaajasta olivat kiinnostuneita lajin menestysnälkäiset suurseurat. Kahden vuoden soppari ei takaa sitoutumista sopimuskauden loppuun, sillä lähtihän Kailialakin aikanaan SSV:hen kesken kahden vuoden TPS-kontrahdin.

Podarille onnea ja etenkin menestystä , jota TPS ei pystynyt tarjoamaan.
Osku
09/05/2015
Joo, eiköhän toi Vilanderin aika ole jo nähty. Edes rahalla ei saa pelaajia enää sinne. Parempi lähteä nyt itse, kuin odottaa niitä potkuja, jotka ovat varmasti tulossa jossain vaiheessa.
Koirat hakuu ..
10/05/2015
Jatkuvaa arvostelua turhasta, hyvää duunia haastavissa olosuhteissa. Jollekin edellämainitulla arvostelijalla ainoa oma harjoituspallo patterin takana tai joutunut omasta mielestä turhaan istumaan viltissä "turhaan" ja päässyt pakasteherne sieraimeen:) Tsemppiä Aki !!
Symppis Tsekki, mutta ei aina ihan ulkomaan vahvistus. Onnea jatkoon!.
Teerho
10/05/2015
Niinpä niin... Kyllähän se vilander castillonkin hääsi..
Eipä tässä
10/05/2015
... mitään hätää TPS:llä. Kaikki hoidetaan seurajohdon taholta suurenmoisesti ja valmentaja nyt on titenkin sielllä - vaikka miten menis - niin kauan kuin oppisopimusta piisaa eikä tartte juuri maksella sille mitään. Eri juttu sen jälkeen. Tiedä sitten missä sarjassa TPS silloin pelaa.
Koirat hakuulle
10/05/2015
Hauskaa kesää Vilander tai Kiviniemi. Kumpi sitten onkaan kirjoituksen takana.
Ex-junnu
11/05/2015
Vahingonilo on kivaa. Varsinkin Vilanderin tapauksessa
Äijä
11/05/2015
Valmentajan oppisopimuskoulutus kertoo kaiken oleellisen. Tepsin penkin takana ei ole ammattimiestä, vaan oppipoika. Sitä saa mitä tilaa. Tulokset puhuvat puolestaan. Vilanderin aikakautena tulokset ovat olleet johdonmukaisesti aina edellisiä kausia heikommat. Valmennuspäällikkö suojelee oppipoikaansa, mutta seurajohdon tulisi jo reagoida tilanteeseen.

Tuskin on sattumaa, että useimmat Tepsistä pois lähteneet tähtipelaajat ovat antaneet kritiikkiä joko valmennus- tai seurajohtoa kohtaan. Niin pitkään kuin nykyinen valmennus jatkaa, menestys tulee kiertämään TPS:n. Aivan turhaan Vilander valittaa ottelun jälkeisissä lehdistötilaisuuksissa, että pojat eivät sitä sun tätä. Valmentajan tehtävänä on saada joukkue pelaamaan valitun strategian mukaisesti, Jos pelaajat eivät pelaa, syy ei ole yksin pelaajissa, vaan myös valmentajassa, jolta puuttuu auktoriteetti. Se miksi TPS:n tapauksessa valmentajalta puuttuu auktoriteetti, on aika selvää kauraa. Pojat on poikia, pojat tekee poikien töitä, ja miehet miesten töitä.
divari
12/05/2015
Koittakaa naapurissa laittaa jäitä hattuun, pelaatte edelleen kakkosdivaria. Teidän tyyppiset jätkät on helppo tunnistaa näiltä anonyymeiltä palstoilta.

Niin kauan TPS on edellä kun urheilulliseen puoleen ei teillä satsata. Pidetään puuhakasta harrastetoimintaa yllä ja itketään toisten asioiden perään, käydään jopa TPS kotipeleissä vain ja ainoastaan taputtamassa epäonnistumisille eikä katsomassa itse urheilutapahtumaa.

Joka kevät yritätte kaikkenne kun on tälläinen lapsellinen palsta teidän kaltaisillenne olemassa, joka ei vie kyllä rakasta lajiamme mihinkään suuntaan.

TPS voi olla ylpeä, että pelaajat/valmentajat käy töissä ja opiskelee sekä tämän lisäksi suhtautuu kilpaurheiluun erittäin vakavasti.

En samalla ymmärrä miksi TPS:ssaa lyödään myös pääkallon toimesta, oikein herkutellaan näillä uutisilla? esim. Oilersin tai Olsin nykytilanteesta ei ole mitään kerrottavaa.. no ketä ne nyt kiinnostaa ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.