Viimeisenä lukkona välierässä torjunut Suomen maalivahti: ”Pidot vain paranevat”

Suomen veräjänvartija Miro Tuomala oli mies paikallaan MM-välierässä Tshekkiä vastaan. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomen veräjänvartija Miro Tuomala oli mies paikallaan MM-välierässä Tshekkiä vastaan. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga
Suomen veräjänvartija Miro Tuomala oli mies paikallaan MM-välierässä Tshekkiä vastaan. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Vaikka Tshekki pääsi ajoittain vaarallisesti yrittämään maalintekoa nuorten MM-kisojen välierässä, ei Suomen tarvinnut olla huolissaan. Maajoukkueen maalilla pelanneen Miro Tuomalan otteet saivat tshekkiläiset pyörittelemään päitään torjuntaan päättyneiden laukausten jälkeen.

– Ihan huikeat fiilikset on juuri nyt. Pelasimme tänään erinomaisesti, ja jokainen noudatti pelisuunnitelmaa, Tuomala hehkutti Pääkallo.fi:n haastattelussa ottelun jälkeen.

Vielä päässä olleen kypärän alta pilkottaneen hien perusteella hän ei päässyt maalinsuullaan lauantaina helpolla. Tuomalan kohdalle pöytäkirjaan merkittiin lopulta 17 torjuntaa.

– Kieltämättä, aika paljon sain olla pelissä mukana tänään, ja hommia riitti. Jätkät kuitenkin puolustivat myös hyvin, joten tolppien välissä oli hyvä pelata.

Vaikka hallin yleisömäärä jätti vielä toivomiseen varaa, niin se ei silti poistanut sitä tosiasiaa, että välierä oli yksi nuorten miesten uran isoimmista otteluista.

– Kyllä kaikki ottelut sytyttävät, mutta tällaiset vielä erityisen paljon. Kun ei ole ennen päässyt näin isoihin peleihin, niin näistä pitää nyt vain pystyä nauttimaan, Tuomala hymyili leveästi.

Suomi noudatti pallollista pelitapaa hyvin välierässä, ja samaa hän toivoo myös sunnuntain finaalista – oli vastassa sitten kuka vain.

– Kyllä se pallolliseen peliin pääseminen on tärkeää. Erittäin hieno fiilis on tulla huomenna tänne, ja pidot vain paranevat.

One comment

  1. Tällä pojalla on kieltämättä raamit aikalailla kohdallaan. Myös pelityylissä on (yllättäen) tiettyjä aikalailla samoja elementtejä kuin Eero Kososella.

    Pikaisella analyysillä isoin kehityskohde näyttäisi olevan fysiikka. Kyseessä ei toki ole ensimmäinen teiniurheilija, joka noihin mittoihin kasvettuaan joutuu kiinnittämään erikoishuomiota voimaominaisuuksiin, vartalonhallintaan ja sitä kautta tulevan terävyyden ja kimmoisuuden metsästämiseen. Jos asenne on kuitenkin kunnossa, niin tää on kuitenkin kunnostettavissa, eikä eteenpäin menoa estä mikään.