Ulkomaat

Wernigeroden suomalaispakki: ”Eihän me pelattu kuin viimeiset 10 minuuttia”

16.05.
2015
0 Kommenttia
2
Ulkomaat
Joel Ekroos pelasi tänään reilut 40 minuuttia pelistä. Arkistokuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de

Joel Ekroos pelasi tänään reilut 40 minuuttia pelistä. Arkistokuva: Matthias Kuch / floorball-pics.de

Red Devils Wernigerode koki kirvelevän tappion UHC Weissenfelsille Saksan salibandyn Bundesliigan toisessa finaaliottelussa lukemin 8-6. Voitot ovat nyt tasan 1-1 ja mestaruus ratkeaa huomenna.

”Punaisten paholaisten” suomalaispuolustaja Joel Ekroos harmitteli pelin jälkeen Pääkallo.fi:lle, ettei heidän joukkueestaan löytynyt tarpeeksi pelirohkeutta.

– Ensimmäiset 50 minuuttia olivat syy tappioon tänään. Eihän me pelattu kuin 10 minuuttia lopusta. Kaveri oli valmiimpi ja meidän nuoria poikia pelotti. Vastustajan jätkistä kaikki ovat pelanneet finaaleja aiemminkin, meidän saksalaispelaajille ei ole niin paljon kokemusta isoista peleistä, Ekroos manaili.

Ekroosin mieltä kaihersi myös nopeasti tuleva seuraava peli, mutta siitä pyritään jatkamaan, mihin nyt jäätiin. Kyseessä on kuitenkin mestaruus, joten loppuun saakka vedetään vaikka väkisin.

– Huomenna voi olla raskaita jalkoja, itsekin pelasin yli 40 minuuttia varmaan. Yritetään kuitenkin huomenna pusertaa viimeisetkin energiat irti, Ekroos painotti Pääkallo.fi:lle.

Ekroos pelasi viime kaudella Salibandyliigassa Westend Indiansin paidassa. Hänellä on ollut iso rooli myös tällä kaudella joukkueen riveissä.

– Olen vetänyt treenit vähintään kerran viikossa ja yrittänyt tuoda seuraan pelisysteemiä. Suomalaiset ovat tuoneet jotain asioita tänne, mutta ne ovat vähän aikansa eläneitä, joten aika nollista lähdettiin. Tekeminen oli ihan alasarjatasoa kauden alussa, mutta paljon ollaan menty sesongin aikana eteenpäin.

Bundesliigasta suomalaispuolustajalla on niin positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia kauden ajalta.

– Täällä ei pelata niin fyysisesti kuin luulin. Tai pelataan, mutta pelataan väärin. Paljon tullaan selkään ynnä muuta. Ottelutapahtumat ovat huikeita ja paljon parempia kuin vaikkapa Salibandyliigassa pääkaupunkiseudulla esimerkiksi. Taitotasollisestihan täällä ollaan paljon jäljessä totta kai, mutta meidänkin jengissä on nuoria pelaajia, jotka ovat kehittyneet kaudella, Ekroos analysoi.

Syy, mikä sai Ekroosin irtoamaan Indiansista Saksaan ja tasollisesti paljon kehnompaan sarjaan, oli ajankäytölliset asiat.

– Pääkoppa väsyi aika paljon, kun aamulla heräsi kuudelta töihin ja illat meni myöhään treeneissä. Tätä, kun veti lähes vuoden putkeen, niin halusin vapaampaa rytmiä. Tykkään pelata tätä peliä ja täällä olen saanut treenata omien aikataulujen mukaisesti ja valmentaa junnuja ja kakkosjoukkuetta. Viikonloppuisin on ollut mukava reissata, jos on ollut vapaata. Esimerkiksi Berliinissä on tullut käytyä tosi usein, Ekroos kertoi Pääkallo.fi:lle.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.