Liigat

Happeelle jättimenetys: maajoukkuevahti siirtyy Ruotsin Superliigaan

17.06.
2015
8 Kommenttia
4
Liigat
Maajoukkuemaalivahti Eero Kososen uusi osoite on Växjö. Kuva: Jari Turunen

Maajoukkuemaalivahti Eero Kososen uusi osoite on Växjö. Kuva: Jari Turunen

Happeen ja maajoukkueen luottomaalivahti Eero Kosonen jättää Jyväskylän ja siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin Superliigaan. 28-vuotiaan Kososen uusi seura on Växjö Vipers.

Kosonen on pelannut Happeessa kaudesta 2008-2009, ja sinä aikana Lappeenrannan NST:n kasvatti on noussut liigaeliittiin ja maajoukkueen kärkivahdiksi. Kososen sopimus ruotsalaisseuran kanssa on tiettävästi 1+1-vuotinen, ja se allekirjoitetaan tänään.

Kahdella edellisellä kaudella Växjön maalia on vartioinut Sveitsin maajoukkuemaalivahti Pascal Meier, joka palaa nyt kotimaahansa GC Zürichin tolppien väliin. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Kosonen neuvotteli myös toisen ruotsalaisseuran kanssa, mutta valinta kohdistui lopulta Växjöhön. Viime keväänä växjöläisten tie nousi pystyyn seitsemännessä puolivälierässä Mullsjön vieraana.

Happeelle menetys on valtava, sillä Kosonen on ollut joukkueen selkäranka ja liigan parhaita pelaajia jo vuosien ajan. Ensi kaudella joukkueen maalia vartioivat Tuomas Turunen ja U19-pojat maailmanmestaruuteen torjunut Miro Tuomala.

Viime viikolla Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen kertoi Pääkallo.fi:n haastattelussa viime kevään hopeajoukkueen tämänhetkisestä tilanteesta.

Aftonbladet spekuloi Kososen siirrolla eilen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Hmm
17/06/2015
Tuo on tietysti aika paha Happeen kannalta, mutta jotenkin odotettavissa. Miksi Kosonen ei ulosmittaisi tässä vaiheessa kaikkea mahdollista hyötyä huiputasolle edenneestä urastaan? Mutta onneksi Ruotsiin eikä liigaan jonkun vihulaisen maalille :) Tässäpä on sitten paikka Tuomalan kasvaa huippuveskarin mittoihin. Edellytykset siihen on, sekä fyysiset että henkiset, ja nyt lisääntyvän vastuun myötä kehitys varmaan nopeutuu. Kaikkinensa Happeen menetykset varmaan tekevät sen, että joukkueen tavoitteita joutunee tarkastelemaan uudessa valossa. Potentiaaliahan joukkueessa edelleen on, mutta suurimmat mestarisuosikit taitavat löytyä nyt muualta. Toisaalta lahjakkaitten nuorten esiinmarssi ja lisääntynyt vastuunkanto on satsaus tulevaisuuteen, ja se pitää joskus tehdä, vaikka menestys olisi hetkellisesti vähäisempääkin.
Ajokoira
17/06/2015
Ei taida vaikuttaa Happeen peliin enää ensi keväällä. Suuremmat menetykset on ilmoitettu aiemmin.
Tietäjä
17/06/2015
Tärkein pelaaja lähti! Pronssit kaulaan, jos sitäkää.
S7
17/06/2015
Happeelle huonot siirtomarkkinat. On mitalit tiukassa kyll...
K.I
17/06/2015
Nyt on sananmukaisesti ISO! kolo paikattavana Happeen joukkueen maalilla, ja joukkueessa!
ilpo
17/06/2015
Mun mielestä parempi näin päin kuin että nuoret kaverit joutuisi lähtemään muualle hakemaan peliaikaa.
JZ
17/06/2015
Hyvä siirtohan tää Kososelle on tässä vaiheessa. Happeelle sen sijaan kyllä megahuono, mutta minkäs mahtaa.

Jännää toki nähdä, miten Happeen puolustus organisoidaan ensi kaudella, vieläkö piisaa samalla tavalla luottoa jättää tietyt sektorit lähes yksin maalivahdin vastuulle. Vaikea alkukausi olisi tuskin suuri ihme, mutta kyllä Turusella ja Tuomalallakin kapasiteettia on - se vaan voi varsinkin jälkimmäisellä vaatia hetken jos toisenkin vielä vuosia.
Säbänderus
17/06/2015
Kosonen luotettava mv-peli nosti koko Happeen viime vuosina uudelle tasolle.
Nyt Hirvilauma valua palaa keskikastiin. Mutta ei se nyt niin Hirveetä oo.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.