Liigat

Odotukset maajoukkuetähteä kohtaan korkealla Ruotsissa – ”Seurahistorian kovin hankinta”

19.06.
2015
1 Kommentti
4
Liigat
Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Maajoukkuevahti Eero Kososen siirto Ruotsiin ja Växjö Vipersiin varmistui keskiviikkona. 28-vuotias jätti on itse innoissaan mahdollisuudesta, ja Kososta hehkuttavat niin uusi kuin vanhakin seura.

Kosonen ehti pelata Salibandyliigassa NST:n ja Happeen paidassa vuosina 2005-2015 196 ottelua, ja palkintokaappiin kertyi Suomen cupin voitto, yksi SM-kulta sekä yksi hopeamitali. Uusi seura on Växjö, joka tippui viime keväänä seitsemännessä puolivälierässä Mullsjölle. Göteborgin MM-kisoissa joulukuussa vakuuttavasti torjunut Kosonen kertoo, että ulkomaille lähteminen on ollut aina selkeä tavoite.

– On se ollut tavoitteena, ja olen totta kai erittäin innoissani lähdössä. Uskon, että pelaaminen maailman parhaassa liigassa kehittää minua entisestään maalivahtina. Se on uusi miljöö ja liiga, mutta tehtäväni on sama kuin ennenkin: estää palloja menemästä maaliin, 1+1-vuotisen kontrahtin solminut Kosonen tuumii.

Växjö on pienehköstä koostaan huolimatta kova urheilukaupunki, jossa fasiliteetit ovat kunnossa ja areenat ovat komeita. Kososta vaihtoehto kiehtoi heti alusta asti.

– Olen kuullut positiivisia asioita Superliigasta sekä Växjöstä, ja heti kun aloin juttelemaan seuran kanssa, tuli tunne, että haluan nimenomaan sinne kehittymään pelaajana ja ihmisenä. Joukkue on melko nuori, mutta valmennus on kunnossa ja näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, Kosonen ennakoi.

Växjön päässä Kososen taso ja värväyksen arvo tiedostetaan.

– Eeron kaltaisen maailmanluokan pelaajan värvääminen kertoo siitä, että Växjö kiinnostaa aivan parhaitakin. Eerosta tulee yleisömagneetti, kun sarja alkaa ja varmasti hänen esimerkillään nuoret pelaajat haluavat satsata maalivahdin uraan enemmän, Växjön puheenjohtaja Åke Axelsson toteaa.

– Kosonen on koko seurahistorian kovin hankinta. Hän on maailman parhaita pelipaikallaan ja Suomen ykkönen. Hän on isokokoinen ja hyvä peittämään, mutta myös nopea sivuttaisliikkeissä, urheilujohtaja Klas Skoglund jatkaa.

– Kosonen tuo peliimme rauhaa ja tasapainoa. Hän on paketti kokoa, nopeutta ja liikkuvuutta, ja siitä pidän todella paljon. Meillä on matala keski-ikä ja paljon potentiaalia joukkueessa, joten on täydellistä, että meillä on Kososen kaltainen kokenut maalivahti, Johan Schönbeck Växjön valmennuksesta hehkuttaa.

Tähtivahtinsa menettävän Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen myöntää, että MM-hopeamitalistin lähtö kirpaisee.

– On väärin sanoa, etteikö tuntuisi missään, sillä kyseessä on maailman paras maalivahti. Ei ole mikään ihme, että hänen perässään on oltu. Hän on noussut kovalla työllä johtavaksi pelaajaksi niin kentällä kuin pukukopissa. Hän ei ole mikään äänekkäin kaveri, mutta kun hän puhuu, häntä kuunnellaan ja hänen sanoillaan on painoa. Olen todella iloinen Eeron puolesta ja hänelle toivotetaan tietenkin kaikkea parasta mahdollista. Hän on kasvanut meillä paljon ja noussut tuohon rooliin sekä asemaan, joten kertoo se ainakin siitä, että emme me pysty täällä pelaajia pilaamaan, Pulkkinen kommentoi.

Kolikolla on kääntöpuolensa, sillä Kososen lähtiessä tulee tilaa uusille torjujille. Happeella on heittää luukulle ensi kaudella kaksi alle 19-vuotiaiden MM-kisojen tähtikentällisen maalivahtia, kun Tuomas Turunen ja Miro Tuomala kantavat nyt vastuun.

– Tämä avaa mahdollisuuden kahdelle loistavalle maalivahdille. Uudet kaverit pääsevät esiin, ja näen molemmissa valtavan potentiaalin ja tulevaisuuden. Ei meillä ole mitään hätää maalivahtiosastolla, vaan luotan täysin näihin huippujätkiin, Pulkkinen toteaa.

Lisää kommentteja Kososesta Växjön sivuilla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
JooJoo
20/06/2015
Kosonen on huippuäijä.
Silti sanon että Pulkkisen urheilukommentti myös on loistava.
Näin joukkueita johdetaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.