Divarit

Pelaaminen raskasta, kuljettaminen mahdotonta ja laukominen totaalisen toivotonta – tässäkö kesän erikoisin turnaus?

28.06.
2015
7 Kommenttia
6
Divarit
Kuva: waterhockey.fi

Kuva: waterhockey.fi

Salibandyä tai sählyä pelataan nykyään myös hieman erikoisemmisssa formaateissa. Yksi erikoisimmista on järvisähly, jonka epävirallisesta maailmanmestaruudesta mitellään viikon päästä viidennen kerran.

Waterhockeyn eli järvisählyn MM-kullasta pelataan ensi lauantaina 4.7. Forssan kaupungin ja Tammelan kunnan yhteisellä virkistysalueella Saaren Kansanpuistossa.

Mutta mitä ihmettä on järvisähly? Järvessä pelataan, se on selvää, mutta mitä muuta? Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Forssan Suupparien Jukka Rantanen kertoo.

– Neljä vastaan neljä pelataan. Joukkueissa on maksimissaan kahdeksan pelaajaa yhteensä. Peliaika on kaksi kertaa viisi minuuttia. Se on aika rankka puristus fyysisesti, koska veden vastus juostessa antaa oman pikku mausteensa reisiin kertyvään happoon, Rantanen selostaa ja jatkaa:

– Pelaajilla täytyy olla maila, lyhyet housut ja paidan käyttö on vapaaehtoista. Ja tossut pitää olla, mielellään nauhoilla varustetut, jotta ne pysyvät jalassa. ”Kaukalo” on 16×8 metriä ja maalit 90×60 senttiä. Kenttiä on 5–7 kappaletta.

– Pelit pelataan rantavedessä, jossa vettä on polveen tai reiteen asti, riippuen kentän kohdasta ja pelaajien pituudesta.

Kuva: waterhockey.fi

Kuva: waterhockey.fi

Selvä. Vähän jo sanoit, että pelaaminen on raskasta. Kerro vielä tarkemmin, minkälaista järvisählyä on pelata.

– Pelaaminen on raskasta, pallon kuljettaminen lähes mahdotonta ja laukaiseminen totaalisen toivotonta. Mutta se silti on superhauskaa. Koska alusta on pehmoinen, niin kaatumiset eivät satu. Lähestulkoon kaikki tulevat pelin jälkeen naurussa suin rannalle kuivattelemaan tai saunaan lämmittelemään. Nyt meitä uhkaillaan muutaman kylmän vuoden jälkeen helleaallolla, joten rannallakin tulee olemaan kivaa, Rantanen hehkuttaa.

Mistä idea järvisählyyn aikaan tuli?
– Idea syntyi tarpeesta tehdä jotain uutta varainhankintaa Forssan Suuppareille. Syksyllä 2010 se sitten pamahti päähäni, että mennään järveen pelaamaan. Siitä Ville Pajusen kanssa aloimme työstämään ajatusta ja teimme hommasta EU-hankkeen, johon saimme maaseudun kehittämistukea. Se oli erittäin tärkeää alkuvaiheessa.

Järvessä väännettävän sählyn lisäksi luvassa on muutakin oheistoimintaa ja rantajuhlat, joissa esiintyy Anna Abreu.

Lue lisää tapahtumasta tästä. Kuvia järvisählystä löytyy puolestaan täältä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
juntti
28/06/2015
Aika hauskalta kuullostaa! Millä konstilla mahdettu saada salibandy pallo kellumaan veden päällä ?
kutjas
28/06/2015
Pallon sisälle puhalletaan vesi-ilmapallo:)
Ville
28/06/2015
Tänään ehtii vielä ilmoittautua mukaan...www.waterhockey.fi
Petteri
29/06/2015
Kyllähän ne kaikkea keksii :D
Timonenä
29/06/2015
Polven yläpuolelta saa vissiin pelata? Hieno idea, suosähly onkin jo nähty. ;)
otamon
29/06/2015
Hirveetä paskaa
Olmi
30/06/2015
pallo kuppiin ja veivillä 30 häkkiä...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.