Ulkomaat

Pitkä pesti Seinäjoella ohi – mestarihyökkääjä vaihtaa lakeudet Alppeihin

10.06.
2015
25 Kommenttia
2
Ulkomaat
Janne Hulmin ura jatkuu Sveitsissä. Kuva: Markku Taurama

Janne Hulmin ura jatkuu Sveitsissä. Kuva: Markku Taurama

SPV:n paidassa kaudesta 2008-2009 pelannut Janne Hulmi siirtyy Seinäjoelta Sveitsiin. 31-vuotiaan kolminkertaisen Suomen mestarin uusi seura on Alligator Malans, joka saavutti viime kaudella NLA-liigan hopeaa.

Säkyläläisen Karhukoplan kasvatti Hulmi aloitti liigauransa Happeessa kaudella 2007-2008, ja seuraavaksi syksyksi tie vei Seinäjoelle. Seitsemän kauden aikana Hulmi iski punapaidoille runkosarjassa 87+160=247 tehopistettä, ja palkintokaappiin ehti kertyä kolmen SM-kullan lisäksi hopea ja kaksi pronssimitalia. Hulmin sopimus Malansin kanssa on mallia 1+1.

Hulmin viime kausi oli tehopisteiden valossa muutamaa aiempaa vuotta vaisumpi, mutta finaalipeleissä hän nousi suureen rooliin päästyään taas tutulle pelipaikalle Mikko Kohosen ja Sami Kosken väliin. Huippusentteri tippui viimeisten pelaajien joukossa viime joulukuun Göteborgin MM-kisajoukkueesta.

Viimeksi Sveitsin mestaruutta keväällä 2013 juhlinut Alligator Malans ei kuulunut viime kauden suosikkeihin, mutta joukkue selviytyi NLA:n Superfinaaliin. Siellä se taipui Wiler-Ersigenille vain yhdellä maalilla lukemin 6-5. Joukkue on nyt myllerryksessä, sillä ainakin Martin Ostransky, Daniel Kläger, Vojtech Skalik, Remo Eberhard ja Daniel Joos vaihtavat maisemaa.

SPV julkaisi joukkueensa viime lauantaina, ja nyt auki on enää hyökkääjä Tuukka Kivirannan tulevaisuus.

Unihockey.ch:n Hulmi-uutiseen.

Tässä on mestareiden ensi kauden joukkue – Hulmi ei jatka Seinäjoella, Kivirannan kohtalo epäselvä
SPV julkaisee ensi kauden joukkueensa lauantaina klo 12 – puuttuuko tämä kova nimi listoilta?

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Pohojammaalta
10/06/2015
Kova menetys! Mut oikia liike Jannelta lähtiä.. Ketäs muita tuola Malansis pelaakaa? Onko hyviä laitureita Hulmille
Methods Of Mayhem
10/06/2015
Muuttaako myös Sveitsiin vai ajaako joka päivä sinne
Tieto
10/06/2015
... ajaa vain kahdesti viikossa ti ja pe.
Goos
10/06/2015
Koposen suurin virhe jätää Hulmi ilman sopimusta. Speven kiistatta paras pelaaja usealta kaudelta.
arvostan!
10/06/2015
Arvostan säkylänmiehen ratkaisua!
SPV:n fani
10/06/2015
Kiitos Jannelle hienoista peleistä Spevessä ja onnea matkaan!
Otto
11/06/2015
Taisi olla pääkallo aika pihalla huhujen suhteen. Kuitenkin huhumaassa muutama henkilö puhui Sveitsistä, miksi sitä vaihtoehtoa ei päivitetty huhuihin kun kuitenkin piti paikkansa eikä ollut ihan pihalla.
Nyt Jannelle tutkapariksi joku kova laituri!
nikke
11/06/2015
uskomaton juttu ettei Speve tarjonnut Hulmille sopimusta ens kaudeks. mies ois kuitenki mahtunut mihin tahansa salibandyliiga jengiin heittämällä!
Voi sitä meidän tommya
11/06/2015
Ei taida ihan ajatus juosta koposella kun tämmöstä tapahtuu.
60100
11/06/2015
Missäs noin on kerrottu ettei SPV tarjonnut sopparia? Ainakaan tästä uutisesta en semmosta kohtaa löytänyt...
Sen verran tiedän että Koposen kunnioitus Hulmia kohtaan on merkittävän suuri ja Hulmi on kuitenkin ollut iso osa joukkuetta. En todellakaan usko ettei sopimusta olisi tarjottu. Pelaaja itse luultavasti halusi katsoa tämän kortin vielä urallaan.
Tsemppiä Jahu, tervetuloa takaisin!
60100:lle
11/06/2015
Hulmin twiitit eiliseltä:
Yleensä jos joku ovi suljetaan, niin toinen aukeaa. Niin nytkin. SPV:ltä ei tarjottu mulle jatkosopimusta, mutta sen sijaan tie vie vähän yllättäenkin Sveitsiin. Kiitos koko SPV:lle hyvistä ja menestyksekkäistä vuosista! Hier kommen wir! Mahtavaa olla näin innostunut! #salibandy #floorball #unihockey
999999
11/06/2015
Arvailu on hieno laji!
S7
11/06/2015
No on toi kyllä yllätys mulle, ettei oikeesti ole sopimusta tarjottu! En käytä twitteriä ja en jaksa tarkistaa, koska uskon että noi postatut twiitit pitää paikkaansa. Itse pidän pahana virheenä Hulmin jättämistä ilman sopparia, jos ois sellaisen halunnut. Kiistatta yksi liigan parhaista senttereistä! Kurre ois voinut nyt sitä kovaa rahaa laittaa likoon, kerta ainakin pääkallo huhujen mukaan sitä on ja paljon:-D
Superhuippu sentteri
11/06/2015
Voisko ajatella niin, että ykköskentässä ei voi olla kahta sentteriä, joten senkin kannalta tämä oli järkevä päätös. Molemmille osapuolille. Tätähän voi sitten viisastella syksymmällä.
S7
11/06/2015
Pelasihan Hulmi tälläkin kaudella paljon kakkosketjussa, mikä oli kyllä täysin väärä ratkaisu Koposelta! No tajusi sitten lopulta tehdä oikean ratkaisun ja tuloksen tietää kaikki:-)
60100
11/06/2015
Okei, itsekään en Twitteriä käytä joten tuo Hulmin twiitti oli jäänyt näkemättä. Nyt kyllä ihmetyttää ettei sopparia ole tarjottu. Katsotaan kuinka käy...
Ruukintien shell
11/06/2015
Kun katsoo SPV:n historiaa niin ei nyt varmaan ilman hyvää syytä toimittu näin. En muista vastaavaa tapausta.
tieto
11/06/2015
Talouskysymys. Paljon menoja hakea Kohonen jengiin. Lisäksi Hulmikaan ei ihan ilmaiseksi pelaa.
lkj
13/06/2015
Hulmi on hieno mies. Ei alkanut mediassa kitisemään mediassa kun sopparia ei tarjottu vaan käänsi katseen eteenpäin tyylikkäästi Kaikki ei tähän pysty.
Näin se vain menee
14/06/2015
Kuten täällä on jo monesti sanottu Hulmi on loistava pelaaja ja tuonut paljon menestystä Spevelle panoksellaan. Kuitenkin viime kaudella Hulmi oli ajoittain aika yössä pelinsä kanssa ja aivan muutamia kevään viimeisiä pelejä lukuunottamatta hänen pelipanoksensa merkitys ei ollut kovinkaan näkyvä. Huippusenttereitä ei samaan seuraan monta mahdu. Nyt siellä on kuitenkin jo Kohonen, Kuusela, Pelto-arvo, Hakala. Pitkät pelimatkat ja pitkä historia joukkueessa. Maiseman vaihdos on varmaankin tervetullutta molemmille osapuolille.
sentterismies
14/06/2015
Senttereiksi laskisin ennemminkin Härkösen ja Mäkelän kuin Pelto-arvon ja Hakalan.
upi
14/06/2015
joo,eihän se vaihto finaalipelissä ykköseen ollut yhtään ratkaiseva ja näkyvä.
Jaska Jokunen
15/06/2015
Hulmi joutui viime kaudella ajoittain pelaamaan jätkien kanssa jotka eivät varsinaisesti pelanneet, vaan enemmän oli että pallo tänne ja veto. Jossain vaiheessa pelimiehellä menee varmasti hermot pelata ilman että oikeasti saa pelata!
Jaska Jokunen
15/06/2015
Äskeinen kommentti ei ollut tarkoituksena loukata ketään pelaajaa, vaan enemmänkin todeta että on eri tyyppisiä pelaajia!
Sentterismiehelle!
17/06/2015
Saahan noita laskeskella kukin kuinka haluaa, mutta fakta nyt vaan ainakin viime kauden osalta oli se, että Härkönen ja Mäkelä pelasivat pääosin laidoilla ja Pelto-arvo ja Hakala olivat senttereinä. Saapa nähdä, millainen ryhmitys on ensi kaudella. Sehän se onkin yksi SPV:n vahvuus, että useimmat pelimiehet voi istuttaa mille pelipaikalle tahansa ja homma toimii. Esim. puolustuskalustoon kuuluva Urmas pelasi jopa finaaleissa osin jopa hyökkäyksessä ja hoiti senkin tontin mallikkaasti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.