Divarit

Sählyn Suomen mestarit ratkottiin seitsemättä kertaa – yli 1300 pelaajaa mukana

09.06.
2015
0 Kommenttia
4
Divarit
Kuva: Sähly SM

Kuva: Sähly SM

Jo seitsemäs virallinen Sähly SM 2015 -turnaus saatiin viime lauantaina onnistuneesti päätökseen. Tämän vuoden Suomen mestaruusturnaukseen osallistui yhteensä 228 joukkuetta, jotka taistelivat SM-titteleistä 12 eri sarjassa. Turnaus pelattiin Arena Center Myllypuron hallissa, johon oli rakennettu jopa 20 sählykenttää.

Sähly SM 2015 -turnauksessa pelattiin yhteensä 581 peliä yhden päivän aikana. Turnaukseen osallistui yli 1300 pelaajaa. Maaleja tehtiin päivän aikana kaiken kaikkiaan 5347, eli keskimäärin 9,2 maalia per ottelu. Turnaus herätti myös mielenkiintoa huippupelaajien keskuudessa, kun päivän aikana hallilla nähtiin tositoimissa monia miesten ja naisten liiga- ja ykkösdivaripelaajia.

Sählyn Suomen mestarit 2015:
Miehet Kilpa – KMDOD
Miehet Harraste – Nissbacka Innebandy
Miehet M35 – Ylhäs
Seka – Takatolppa
Naiset – Suokurpat
Yritys – VuokraaYamaha.fi
C-pojat – Alapään Karvaaja
C-tytöt – Umppalumpat
D-pojat – Espoon Hälärit
D-tytöt – PIRKAT XD
E-pojat – Tapanilan Erä Yoda
E-tytöt – Manse Stars

Kuvia ja videoita löytyy lisää turnauksen nettisivuilla.

Arena Centerin tavoitteena on kasvattaa turnauksen osallistujamäärä lähelle 300 joukkuetta ja tuoda turnaukseen entistä enemmän sisältöä. Varsinkin junioreiden osalta kasvupotentiaalia on.

Sähly itse lajina pitää sisällään mielenkiintoisia juuria. Sähly on salibandyn ensimmäinen pelimuoto, joka saapui Ruotsista Suomeen opiskelijamatkojen myötä 1970-luvulla. 3 vs. 3 muoto, jossa Sähly SM -turnaus pelataan, on yksi lukuisista tavoista pelata sählyä. Muita sählyn muodossa järjestettäviä turnauksia ovat esim. järvi-, piha-, suo-, puisto-, sekä vahvasti suosiota kasvattanut katusähly. SSBL järjestää katusählyn kiertueturnauksia kesän aikana ja niihin voi tutustua täältä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.