Salibandya ei nähdä Tokion kesäolympialaisissa

Salibandy ei kuulu vuoden 2020 Tokion olympialaisten ohjelmaan. Laji hakee joka tapauksessa paikkaa 2024 ja 2028 olympialaisissa. Kuva: IFF

Salibandy ei kuulu vuoden 2020 Tokion olympialaisten ohjelmaan. Laji hakee joka tapauksessa paikkaa 2024 ja 2028 olympialaisissa. Kuva: IFF
Salibandy ei kuulu vuoden 2020 Tokion olympialaisten ohjelmaan. Laji hakee joka tapauksessa paikkaa vuosien 2024 ja 2028 olympialaisissa. Kuva: IFF

Salibandya ei nähdä vuoden 2020 Tokion olympiakisoissa. KOK julkaisi alkuviikosta kahdeksan lajin listauksen, josta valitaan 1-2 lajia itse kisoihin.

Jäljellä olevia lajeja ovat baseball/softball, keilailu, karate, rullaluistinurheilu, kiipeily, squash, surffaus ja wushu. Toiseen vaiheeseen selvinneet kahdeksan lajia jättävät lisäselvityksiä 22.7. mennessä. Lopulliset päätökset tehdään elokuussa 2016.

Salibandy ja 17 muuta lajia jäivät nuolemaan näppejään tällä kertaa. Salibandy aikoo jatkaa olympianäkyvyyden tavoittelua ja hakee paikkaa vuoden 2024 ja 2028 kesäolympialaisissa.

11 comments

  1. Johtunee varmaan vielä siitä että kilpailu mitaleista on vain muutamien maiden käsissä, verrattuna muihin joukkue/pallo sarjoihin. Mikäli mitaleista taistelisi 6-8 joukkuetta tilanne olisi toinen.

  2. Ja baseballissako pärjää enemmän kun 2 maata? Se on laajuudeltaan Pohjois-Amerikan salibandyn vastine vaikka suosittua onki Kuubassa, USAssa ja Japanissa…

  3. Niin kauan, kuin iso colafirma on kisojen keulakuvana, niin kauan myös P-Amerikalla on sanavaltaa enemmän, kuin skandinaaveilla. Samanaikaisesti maahockey on lajina erittäin iso tietyissä maissa ja sillä saa mukaan Aasian maita, sekä Euroopasta nopeasti muistellen Saksan. Vaikka kisat on jonkinlainen urheilevan maailman iloinen manifesti, koostuu se kuitenkin politiikasta ja tv-yhtiöiden saneluvallasta, joten en yhtään ihmettele ettei sähly ole lajivalikoimassa, vaikka se varmasti hieno juttu olisi. Sikäli harmi, että toisaalta taas noin suuret kisat ovat mitä mainiointa mainosta lajille ja varmasti puolestaan lajiaktiivit ympäri maailman tuolloin saisivat hienon mahdollisuuden maissaan lajia mainostaa.

    Sähly kun saisi jonkun oikeasti painoarvoa omaavan maan mukaan, silloin on täysin eri tilanne.

  4. pitkämatka on joo noihin karkeloihin… Tosin ei tonne pitäis minkään amerikkalaisen pesäpallon päästä, karate mun mielestä täyttäis vaatimukset paljon paremmin.

  5. Yhden baseball-joukkueen markkina-arvolla pyörittäis 10000 salibandyliigaa.

  6. Väärät maat dominoi salibandyssä. Pitäisi olla Vänäjä, Kiina, USA, Japani…

  7. Ihan hyvä vaan lajille, että ei ole korruptoituneissa ja homehtuneessa olympia”perheessä” mukana

  8. Jymyjussille, ja varmaankin yhden jenkkifudis jengillä samoin, mutta ei kai laji mitä harrastetaan yhessä maassa voi olympiakisoihin päästä?