Liigat

Salibandyliiton huippu-urheilujohtajaksi valittu Kettunen: ”Huippu-urheilijat tehdään arjessa”

19.06.
2015
1 Kommentti
1
Liigat
Suomen miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen on elokuusta lähtien salibandyliiton huippu-urheilujohtaja. Kuva: Mika Hilska

Suomen miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen on 17.8. lähtien salibandyliiton huippu-urheilujohtaja. Kuva: Mika Hilska

Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettusesta tuli Salibandyliiton uusi huippu-urheilujohtaja. Avattu virka tarkoittaa sitä, että Kettunen tekee nyt täysipäiväisesti töitä liitolle.

Pääkallo.fi:lle Kettunen jutteli lehdistötilaisuuden jälkeen varsin iloisin mielin. Huippu-urheilujohtajan rooliin kuuluu vahva yhteistyö nimenomaan seurojen kanssa.

– Haastava ja mielenkiintoinen pestihän tämä on pyrkiä saamaan päivittäisvalmennusta ja seurayhteistyötä kehitettyä. Huippu-urheilijat tehdään arjessa, mutta töitä on edessä paljon, jotta voidaan ottaa askelia eteenpäin huippu-urheilun saralla. Tukitoimet on määriteltävä tarkasti, Kettunen analysoi.

Tavoitteet Salibandyliitolla ovat kaikin puolin kovat ja sitä ne ovat myös huippu-urheilun saralla.

– Lyhyellä tähtäimellä huippu-urheilussa ei sinänsä paljoa saada aikaan, mutta ensiksi pitää kuunnella toimijoita eri sektoreilta, kohdata vastaan tulevat haasteet ja sitten keksiä niille ratkaisu- ja purkumallit. Uuden stategian myötä asetetaan sitten selkeät maalit, missä halutaan huippu-urheilun puolella salibandyssa olla 10 vuoden kuluttua. Hartiavoimin on tehtävä töitä, jotta olemme vielä maailman johtava salibandykansakunta.

Maajoukkuevalmennus ja huippu-urheilujohtajan työ kulkevat tietyllä tapaa toinen toistaan tukien, mutta haasteitakin Kettusen mukaan yhteen sovittamisessa varmsti tulee olemaan.

– Kyllähän varmasti on paljon hyvää, mitä yhdistää näiden asemien myötä, mutta jotkut asiat tuottavat pieniä haasteitakin. Toki päivätyö minulla on aiemminkin ollut ja maajoukkuetoimintaa olen pystynyt tekemään siinä ohessa, joten en näe että tilanne muuttuu sen suhteen hirveästi. Nyt pystyn vain keskittymään enemmän nimenomaan oman lajin kehittämiseen, Kettunen kertoi ja siirtyi Pääkallo.fi:n kynsistä muiden medioiden haastateltavaksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Janne Vatanen
21/06/2015
Hieno ja onnea Pete uuteen toimeen! Nyt on oikea mies valittu oikeaan paikkaan, hyvä!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.