Liigat

Salibandyliiton uusi toiminnanjohtaja: ”Haluamme kasvaa Suomen suosituimmaksi joukkuelajiksi”

18.06.
2015
0 Kommenttia
2
Liigat
Kari Lampinen (keskellä) haluaa, että salibandysta kasvaa Suomen suosituimmaksi joukkuelajiksi. Kuva: Mika Hilska

Kari Lampinen (keskellä) on Salibandyliiton uusi toiminnanjohtaja. Kuva: Mika Hilska

Suomen Salibandyliitto julkaisi tänään uuden toiminnanjohtajansa ravintola Töölönrannassa. Jari Kinnusen paikan ottava Kari Lampinen tulee liiton toimintaan mukaan niin sanotusti lajin ulkopuolelta.

Kari Lampinen on perheellinen mies, koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, jolla on pitkä ja vankka kokemus yrityselämässä, eikä se rajoitu pelkästään valtakunnan rajojen sisäpuolelle.

– Olen työskennellyt yritysmaailman parissa yli 25 vuoden ajan, aluksi myynnin ja markkinoinnin puolella ja sen jälkeen liikkeenjohdon puolella. Olen toiminut merkittävien kuluttajabrändien, kuten HK ja Vaasan Leipä, kanssa, sekä tehnyt merkittäviä muutosprosesseja ja brändien kehitysprosesseja. Olen työskennellyt niin kotimaisissa ympäristöissä kuin Baltian maissa ja Pohjoismaissakin. Monenlaisia ihmisiä ja ympäristöjä on tullut nähtyä ja salibandy on itselleni uusi, hieno haaste urallani, Lampinen kertaili pressitilaisuuden jälkeen Pääkallo.fi:lle.

Innostus salibandya kohtaan ahkeralle penkkiurheilijalle tuli varsin luonnollisella tavalla aivan ruohonjuuritasolta ja Lampisesta on tullut vuosien saatossa omien sanojensa mukaan vankka salibandykuluttaja.

– Urheilua olen seurannut aina kattavasti, mutta sydän alkoi sykkimään salibandylle pojan alettua harrastamaan lajia. Sen jälkeen on tullut pyörittyä halleilla paljon ja lajin kulutus on lisääntynyt. On ollut ilahduttavaa huomata, että tarjonta on lisääntynyt ja tv-näkyvyyttä on saatu enemmän. Salibandy on hieno laji, Lampinen painotti.

Salibandy on tällä hetkellä Suomen toiseksi harrastetuin joukkuelaji, noin 400 000 harrastajaa, ja lisenssipelaajiakin on jo mukavasti lähes 54 000. Laji myös kasvaa edelleen. Lampisen mukaan lähtökohdat ovat hänelle hyvät, mutta hän keksii myös kehityskohteita, joihin pureutua.

– Salibandyn parissa toimineet ihmiset ovat tehneet hienoa työtä ja nuoren lajin kehityskaari on upea. Minun tulee perehtyä asioihin ja hyödyntää kaikki tieto laji-ihmisiltä niin liitosta, seuroista, kuin yhteistyökumppaneiltakin ja sitä kautta lähteä heidän kanssaan yhdessä vielä entisestään nostamaan lajin houkuttelevuuden tasoa. Kuluttajien silmissä lajin mielikuvan kirkastaminen on varmasti selkeä tavoita ja sitä kautta saadaan lajin pariin lisää harrastajia ja seuratoimijoita ja sitä kautta haluamme kasvaa Suomen suosituimmaksi joukkuelajiksi.

Lampisen konkreettiset ensiaskeleet ovat lajitoimijoihin tutustuminen, toiminnan analysointi ja tavoitteiden asettaminen.

– Täytyy aivan ensiksi tutustua liiton väkeen ja kysellä mielipiteitä heiltä. Sitten tutustua lajikenttään ympäri Suomea, jonka jälkeen tehdä analyysi, jonka pohjalta voidaan asettaa osatavoitteet, joiden kautta päästään pidemmän aikavälin tavoitteisiin. Perustyöhän tapahtuu kuitenkin seuroissa ja meidän täytyy yhdessä seurojen kanssa keksiä, miten harrastajapohjaa lisätään ja vankistetaan entisestään.

Iloisin mielin pestinsä vastaanottanut Lampinen on vakuuttunut siitä, että salibandyn parissa on paljon osaamista, mutta kokee oman kaupallisen kokemuksensa tuovan organisaatiolle lisäarvoa.

– Lajiosaaminen on todella vankka. Monella muullakin osa-alueella ollaan todella hyvissä kantimissa. Koen, että minulla on eniten annettavaa liikkeenjohdon ja johtamisen näkökulmasta, sekä maineenhallinnan ja brändäämisen näkökulmasta. Yhdessä tulemme varmasti saamaan hyviä tuloksia, Lampinen paalutti Pääkallo.fi:lle.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.