Suomessa 53 609 salibandyn lisenssipelaajaa – suurin seura löytyy Westendistä

Westend Indians on Suomen suurin salibandyseura. Kuva: Salibandyliiga

Westend Indians on Suomen suurin salibandyseura. Kuva: Salibandyliiga
Westend Indians on Suomen suurin salibandyseura. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitto julkaisi tiistaina suomalaisten salibandyseurojen lisenssirankingin. Westend Indians on pelaajalisenssien perusteella Suomen suurin salibandyseura. ”Heimoon” kuuluu tällä hetkellä 927 lisenssin maksanutta pelaajaa.

Indians ohitti nyt Oulun Luistinseuran, joka on ollut kolmena edellisenä keväänä ykkössijalla. Ero ei ole suuri sillä oululaisseurassa on 923 lisenssipelaajaa. Kolmanneksi ylsi toinen espoolaisseura Esport Oilers. Oilersilla on lisenssipelaajia kaikkiaan 906.

Seuroja, joissa on vähintään 100 lisenssin lunastanutta on tällä hetkellä 110 kpl. Kaikkiaan Salibandyliitolla on kauden 2014-15 päätteeksi 53 609 lisenssin haltijaa.

Top 20 salibandyseurat lisenssien mukaan:

1. WESTEND INDIANS 927
2. OULUN LUISTINSEURA 923
3. ESPORT OILERS 906
4. BLACKBIRDS UNITED 820
5. STEELERS JUNIORISALIBANDY 791
6. TPS SALIBANDY 712
7. TIKKURILAN TIIKERIT 698
8. SALIBANDYSEURA WELHOT 696
9. SALIBANDYSEURA VIIKINGIT 684
10. SB VANTAA 675
11. TAPANILAN ERÄ 672
12. PORVOON SALIBANDYSEURA 649
13. MERIKOSKI SBT 638
14. PÄIJÄT-HÄMEEN SALIBANDYSEURA 588
15. IFK GRANKULLA 573
16. SALIBANDYSEURA VAASA 573
17. FLOORBALL CLUB TURKU 553
18. KOOVEE 521
19. ÅDALENS IDROTTSFÖRENING 500
20. M-TEAM 494

Koko rankingin näet tämän linkin takaa

6 comments

  1. Mahtava juttu, että lisenssin hankkineita on noinkin paljon, joskin jutun otsikko ja kyseinen lista ovat hieman harhaanjohtavia.

    Lisenssipelaajien määrä, kun ei välttämättä kerro seurojen todellista kokoa, sillä kyseessä on vain lisenssin hankkineet pelaajat.
    Monissa seuroissa on tapana, että kaikki (myös esim. salibandykouluihin osallistuvat) joutuvat hankkimaan lisenssin, vaikka eivät tulisi kauden aikana pelaamaan ainuttakaan pelaajalisenssiä vaativaa peliä.

    Esimerkiksi Tapanilan Erässä lisenssi velvoitetaan hankkimaan vaan niille pelaajille, jotka osallistuvat sitä vaativiin sarjoihin.
    Jos Erässä velvoitettaisiin kaikkien seuran salibandytoimintaan osallistuvien hankkimaan lisenssi, olisi luku reilusti yli tuplat nykyiseen verrattuna, eli lähempänä 1500:a, ellei jopa ylikin.

  2. Tulihan sieltä tähänkin uutiseen joku erähörhö raottamaan arkkuaan. Ota rennosti ei se ole niin vakavvaa

  3. Westendin luvut tulevat laskemaan rajusti. Jo nyt siirtolistalla iso nippu seurasta pois siirtyviä poikia ja kuuleman mukaan kaikkin n. 100 tyttöjunnua siirtymässä pois.

  4. Miten niin otsikko on harhaanjohtava. Otsikossahan otetaan nimenomaan kantaa lisenssipelaajien määrään ja sitten todetaan suurin seura. Jos otsikko olisi suoraan harrastajamääriin kantaaottava niin se olisi harhaanjohtava.

  5. Koominen muttei yllättävä keskustelun avaus; otsikko ja listahan ovat täysin linjassa toistensa kanssa – onko sitä nyt niin vaikea käsittää? Seurojahan voi laittaa järjestykseen millä asteikoilla tahansa, mutta lienee luonnollista että Salibandyliitto mittaa niitä lisenssimäärillä, koska se on heille luotettavin ja helpoin tapa.

    Mitä tulee tuohon ”Monissa seuroissa on tapana, että kaikki (myös esim. salibandykouluihin osallistuvat) joutuvat hankkimaan lisenssin, vaikka eivät tulisi kauden aikana pelaamaan ainuttakaan pelaajalisenssiä vaativaa peliä.”, niin käsittääkseni SSBL:n kerhopassi on tarkoitettu nimensä mukaisesti kerholaisille, johon voi sisällyttää halutessa myös vakuutuksen, jonka jokainen vastuullinen kerhotoiminnan järjestäjä kerholaiselleen hankkii?

  6. Miten niitä määriä voisi sitten oikeasti mitata? Sitenkö että jokainen seura itse ilmoittaisi kerhoryhmiensä ym. koot tähän lisenssien päälle? Siitähän vasta soppa syntyisi, koska vähintään joka toisella olisi luvuissa ”ilmaa” ja listoilla pelaajia jotka eivät enää harrasta.

    Pulinat pois – mittaus on hyvä ja otsikossa kerrottu mihin se perustuu.