Liigat

Todellinen yllätys siirtomarkkinoilla: kertaalleen lopettanut kaksinkertainen maailmanmestari palaa liigaan

04.06.
2015
14 Kommenttia
27
Liigat
Harri Forsten (vas.) on paukuttanut Salibandyliigan runkosarjassa 305 ottelussa tehot 184+222=406. Pudotuspeleissä 117 ottelussa pinnoja on kertynyt 68+87=155. Kuva: Mikko Hyvärinen

Harri Forsten (vas.) on paukuttanut Salibandyliigan runkosarjassa 305 ottelussa tehot 184+222=406. Pudotuspeleissä 117 ottelussa pinnoja on kertynyt 68+87=155. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliiga-joukkue SSV vahvistuu yllättävällä ja kovalla pelimiehellä. Kevääseen 2014 uransa lopettanut Harri Forsten, 33, tekee paluun liigaan ja SSV:n riveihin. Asian vahvisti Pääkallo.fi:lle sekä Forsten itse että SSV:n manageri Kurre Westerlund.

– Tässä on jo pidemmän aikaa vähän poltellut paluu liigakentille. Kai se suurin syy paluulle on se, että kaipaan niitä fiiliksiä, mitä on aikaisemmin saanut kokea SSV:n kanssa, Forsten kommentoi ja jatkaa:

– Erittäin innostunein mielin tulen takaisin pelikentille. En muista olenko ollut näin täpinöissäni aikaisemmin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kuin nyt. Vähän samanlaiset ovat fiilikset kuin silloin aikanaan, kun Kurren kanssa tehtiin ensimmäinen miesten edustusjoukkueen sopimus. 

Herrasmiespelaajana tunnettu Forsten on SSV:lle ja koko sarjalle piristysruiske. Vaikka takana on välivuosi, niin meriitit kertovat, että pelimies on kivenkova. Palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi maailmanmestaruutta, seitsemän Suomen mestaruutta, EuroFloorball-turnauksen ja Champions Cupin voitot sekä neljä Suomen Cupin voittoa.

– Valmiuksien paluuseen pitäisi olla hyvät. Kuntoa on pidetty yllä, ja henkilökohtaiset odotukset sekä itseä että joukkuetta kohtaan ovat korkealla. Nälkää on kasvatettu katsomosta käsin nyt vuoden verran, ja olen varma, että se tulee näkymään myös kentällä, Forsten sanoo.

Harri Forsten kuului pitkään Suomen maajoukkueen vakiokalustoon. 47 maaottelussa hän on kerännyt 50 tehopistettä. Kuva: IFF

Harri Forsten kuului pitkään Suomen maajoukkueen vakiokalustoon. 47 maaottelussa hän on kerännyt 50 tehopistettä. Kuva: IFF

Ennen Forstenin paluuta SSV on kiinnittänyt riveihinsä muun muassa Tapio Kinnusen Oilersista, Jere Oksasen Erästä ja Janne Hyvösen SalBasta. Entinen maajoukkuesentteri on kuitenkin ylivoimaisesti kovin värväys.

– Harri on todella tärkeä vahvistus meille, myös senkin takia, että meillä oli viime kaudella selkeä pula senttereistä. Hän on varmasti edelleen Suomen parhaita senttereitä ja hän on loistava kahden suunnan pelaaja sekä pistemies. Arvostan häntä todella paljon sekä pelaajana että ihmisenä, Kurre Westerlund iloitsee.

Forstenin vahvuutena tunnetaan monipuolisuus. Loputon kunto auttaa oman pään puolustamisessa ja hyvä pelisilmä hyökkäysten lopettamisessa. Forstenista on monesti sanottu, että hän tekee kenttäkavereistaan parempia omalla panoksellaan. Siitä kertovat myös miehen mittavat ansiot.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
S7
04/06/2015
Nyt tuli iso kala takaisin! Hyvä Kurre!
Pohojammaalta
04/06/2015
Aivan loistava juttu!! On ollu yks mun suosikki pelaajista monta vuotta.
Peukku
04/06/2015
Tälle pitää peukuttaa!
Mosanmäeltä
04/06/2015
Todella hieno uutinen!
Forsténin peliä on ollut aina hienoa katsoa, vaikka naapurin paidassa onkin viilettänyt. Huikea pelimies!
Tulee mahtava kausi!
Msy
04/06/2015
Loistavaa!
60100
04/06/2015
Huikea juttu koko liigalle! Kohonen, Forsten... nyt vielä Classic naaraa Vänän takaisin ja joku porukka nappaa Tiitun niin onhan mieletön kausi tulossa.
S7
04/06/2015
SSV-SPV matsiin pakko päästä! Hapa ja Mihu vastakkain. Mun mielestä selkeesti 2 kaikkien aikojen parasta suomalaista sentteriä, vai pitääkö sanoa suoraan maailman parasta. Ikää nyt on tullut, mutta ei haittaa...
We are the vikings
04/06/2015
Mestaruus alkaa olee taputeltu. We are the vikings!
Roger
04/06/2015
Loistavaa!
Forstenin kaltaisia joukkueelle pelaavien pelimiehisten peliä on ilo seurata.
Hook
04/06/2015
Taas yksi osoitus siitä, että kyllä huippu-urheilu koukuttaa. Ei ole helppo lopettaa, varsinkin jos paikat ovat edelleen kunnossa. Taitavat vieroitusoireet olla sekä henkisistä että fyysistä laatua. Mutta mikäpä siinä, hieno kaveri, joten welcome back!
northern stars
04/06/2015
näkihän tuon jo miehen ilmeestä talvella kun oli pelejä katsomassa pasilassa ,että poltetta on ja säbäsydän sykkii.hieno pelaaja ja hieno ihminen.tervetuloa liigaan haba.
Aarno
04/06/2015
Ihan huikeen hieno juttu! On taas hienoo päästä syksyllä katsomoon Haban ja kumppaneiden pelejä. Iso peukku!
SEURAAJA
04/06/2015
Hienoa että laji vetää takaisin. Mutta jotenkin nää uran lopettamisista tehdyt isotuutisjutut vois jatkossa lopettaa kokonaan...kun siis mikä lopettaminen se on jos taas hetken kuluttua takaisin. Eiks se oo lähinnä "pakkoloma" tai "vuorotteluvapaa".
king is bäk
05/06/2015
Hyvä haba

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.