Liigat

TPS:lle kova kolaus – vahva taustahahmo siirtyy Sveitsiin valmentamaan

13.06.
2015
3 Kommenttia
4
Liigat
TPS:n taustalla pitkään toiminut Perttu Kytöhonka siirtyy valmentamaan Sveitsin Unihockey Luzerniin. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n taustalla pitkään toiminut Perttu Kytöhonka siirtyy valmentamaan Sveitsin Unihockey Luzerniin. Kuva: Anssi Koskinen

Vuodesta 1995 lähtien Turun Palloseuran toiminnassa mukana ollut Perttu Kytöhonka siirtyy valmentamaan Sveitsin 1. Ligan lohkossa 2 pelaavaan Unihockey Luzerniin. Kuluneen 20 vuoden aikana Kytöhonka on toiminut mm. seuran edustusjoukkueen päävalmentajana, seuratoiminnan johtajana ja viime vuosina valmennuspäällikkönä. Kytöhonka korvaa päävalmentajana viime kauden jälkeen sivuun jääneen Sergio Lämmlerin.

Kausilla 2010-2011 ja 2011-2012 TPS:n miesten edustusjoukkuetta päävalmentanut Kytöhonka kommentoi siirtymistään Pääkallo.fi:lle seuraavasti:

– Työskentely urheiluseurassa oman lajin parissa on aika hieno juttu, mutta on sillä hintansakin. Tunne on vahvasti mukana – työ ja vapaa-aika sekoittuvat voimakkaasti ja tämä ei ole pelkästään positiivinen juttu. Tietyllä tavalla sitä on työmoodissa koko ajan ja vaatii aika pitkän loman, jotta pääsee kokonaan irti. Eikä oikein silloinkaan pääse. Urheiluseurassa työskentelevät tai sellaisessa työskennelleet tietävät varmasti mitä tarkoitan.

Maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Unihockey Luzern sijoittui viime kaudella omassa lohkossaan viidenneksi, mutta putosi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Vipers InnerSchwyzia vastaan voitoin 0-2 ja kolme kautta joukkuetta valmentanut Sergio Lämmler ilmoitti jättävänsä päävalmentajan paikan. Kytöhonka pitää Luzernia lupaavana, nuorena ryhmänä.

– Tähtäin oli NLA:ssa tai NLB:ssä, sillä koen olevani valmentajana aivan uudella tasolla verrattuna TPS:n päävalmentajakausiini ja tiedän, että minulla on paljon annettavaa lajille. Unihockey Luzernin kanssa keskustelut kuitenkin hoituivat todella tyylikkäästi ja asiallisesti. Minulle jäi hyvä kuva heidän toiminnastaan – joukkue on melko nuori ja organisaatio haluaa eteenpäin. Minulle on annettu käytännössä vapaat kädet muokata joukkueen identiteettiä sekä toimintakulttuuria. Lisäksi kaupunki on upea ja siellä on seuran kannalta hyvät mahdollisuudet rakentaa hommaa eteenpäin.

Kytöhonka suhtautuu uuteen ympäristöön positiivisena haasteena ja pyrkii nostamaan Luzernin salibandyn uudelle tasolle.

– En ole lähdössä Sveitsiin vetämään hommaa omilla vanhoilla pohjilla, vaan haastamaan itseäni eteenpäin uudenlaisessa kulttuurissa ja auttamaan minuun luottanutta organisaatiota.

Lue myös:
TPS Salibandy: Perttu Kytöhonka siirtyy Sveitsiin valmentamaan
Unihockey.ch: Perttu Kytöhonka neuer ULU-Trainer

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Kani
15/06/2015
Kiviniemelle lisää naruja käteen. Näkisin, ettei ole Palloseuran kannalta erityisen hyvä juttu.
Auran Aalto
15/06/2015
Aika kuvaavaa TPS:n viime vuosien toiminnalle että harvoja seuran huippu osaajia potkitaan / päästetään muualle ilmaiseksi.
Föri
15/06/2015
Joskus pitää mennä maailman ääriin, jotta voisi riittävästi uudistua. Mies voi lähteä Turusta, mutta Turku ei miehestä.

Katsoin kristallipalloon ja näin, että vuoden kuluttua Kytöhonka palaa Turkuun ja Tepsin päävalmentajaksi. Keväällä 2017 TPS pelaa playoffeissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.