Vanha rikkomus kummittelee – kohupelaaja palaa liigakentille pelikiellon saattelemana

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Pääkallo.fi uutisoi taannoin, että Nokian KrP on hankkinut riveihinsä viime kaudella Loviisan Toria edustaneen Tuomas Savukosken. Savukosken paluu liigakentille ei toteudu kuitenkaan sujuvimmalla mahdollisella tavalla, vaan useastikin kohua herättänyt pelaaja aloittaa kauden kolmen ottelun pelikiellossa.

Kyseessä on kaudella 2011-2012 sattunut rikkomus. Tuolloin Toria edustanut Savukoski rikkoi 17.12. 2011 pelatussa Salibandyliigan liigaottelussa erotuomari Tommi Järventaustan koskemattomuutta ja sai kahden ottelun pelikiellon.

Tuomio ei jäänyt kuitenkaan lopulliseksi, vaan Järventaustan valitti tapauksesta Urheilun oikeusturvalautakunnalle ja pelikielto muutettiin viiden ottelun mittaiseksi. Lopullinen päätös annettiin kuitenkin vasta kauden jälkeen (25.5.2012), eikä Savukoski ole tämän jälkeen esiintynyt Salibandyliigassa. Täten Savukoskella on vielä kolme ottelua kärsimättä tätä vanhaa pelikieltoa.

Salibandyliitosta vahvistettiin, että Savukoski on sarjan kolme ensimmäistä ottelua pelikiellossa. Asiasta on informoitu vielä erikseen Nokian KrP:ta.

Urheilun oikeusturvalautakunnan päätös

11 comments

  1. On tää Savu kyllä melkoinen veijari, joka kauden alussa jotain nousee esiin:-D. Ei ainakaan jätä kylmäksi katsojia/säbän seuraajia!!

  2. Hetken katsoin, että Ilja Kovaltshuk kirmaa salibandymaila kädessä! 😉

  3. Ykälle, oletko sitä mieltä että dumarin voi poistaa kentältä poikittaisella mailalla. Katoppa aiheesta oleva video ensin. Näkeekö tuomari mitä tapahtuu? Voiko tuomioita antaa ettei varmasti tiedä mitä tapahtuu? Menee siis jatkossa mielenkiintoiseksi!

  4. Enpä löytänyt videota, kun yritin ettiä, ite en muista oonko tätä ees nähnyt? Vanhan pääkallon uutisen löysin, mutta siinnä oleva video ei toiminut! Googletukset toi kyllä monta jo unohtunutta uutista tästä veijarista, ja kaikki puolustelijoiden mielestä vahinkoja:-DD

  5. Onko tosiaan niin että jos salibandyliigassa saa pelikieltoa, niin kielto ei ole voimassa muissa sarjoissa? Eli kun saa penaltua usean pelin, niin voi siirtyä divariin tai alasarjoihin pelaamaan?

  6. Aivan naurettava tuomio koko pelikielto. Tuomari on savukosken edessä ja savu nostaa kädet suojatakseen itseään törmäykseltä. Jos ois oikeest jotain tehny nii miksei tuomari samantien antanu rangaistusta

  7. Älkää nyt taas aloittako tota lätinää ”tuomari seisoi edessä ja Saviukoski yritti väistää”. Savu veti tahallisella poikkarilla dumpin ulos laatikosta. Sillä ei ole väliä, että dumppi oli väärässä paikassa vaan sillä, että poikkarilla katsomoon. Törmäys on vahinko, mutta poikittainen ttahallinen. Olisi ehtinyt väistää jos olisi hallunnut. Nyt ei halunnut.

  8. Kyllä toi aikoinaan oli ihan naurettava toi tuomio, jos tuomari ei matsissa antanut punaista, miksi marisee jälkikäteen.. amatöörien puuhastelua

  9. Kilpailukiellon on antanut Urheilun oikeusturvalautakunta, joka katsoi että salibandyn kurinpitokoneiston alun alkaen langettama pelikielto oli liian vähäinen teon moitittavuuteen nähden. Lisäksi liigan kurinpito sai moitteita porosessivirheistä jotka liittyivät asianosaisten oikeusturvaan. Säännöt mahdollistavat myös kuripitoratkaisun jossa kaikkinainen toiminta kilpailukiellon aikana virallisissa sarjapeleissä on kaikilla sarjatasoilla kiellettyä. Tällä kertaa päätöksentekijät eivät katsoneet moiseen olevan tarvetta.