Divarit

Yhteiskuntasuhteiden johtajaksi nimitetty Kinnunen: ”Nyt voin priorisoida osaamistani”

20.06.
2015
6 Kommenttia
0
Jari Kinnunen siirtyy toiminnanjohtajan paikalta yhteiskuntasuhteiden johtajaksi.  Kinnunen vaikutti toiminnanjohtajana kaikkiaan 19 vuotta. Kuva: Juhani Järvenpää

Jari Kinnunen siirtyy Salibandyliiton toiminnanjohtajan paikalta yhteiskuntasuhteiden johtajaksi. Kinnunen vaikutti toiminnanjohtajana kaikkiaan 19 vuotta. Kuva: Juhani Järvenpää

Jari Kinnunen on johtanut ja rakentanut Suomen Salibandyliittoa reippaat 19 vuotta, mutta nyt hän siirtyy toiminnanjohtajan asemasta yhteiskuntasuhteiden johtajaksi.

Pääkallo.fi kysyi Salibandyliiton lehdistötilaisuuden jälkeen Kinnuselta, minkälainen rooli hänellä jatkossa tulee olemaan ja mitkä ovat hänen pääasialliset työtehtävänsä.

– Kyllähän suurin muutos on varmasti se, että organisaation kokonaisvaltainen johtaminen jää pois ja voin keskittyä vaikuttamistyöhön ja suhdetoimintaverkostojen rakentamiseen. Niitä ovat etenkin alueelliset vaikuttajaverkostot, joihin kuuluvat etenkin seurat ja aktiiviset laji-ihmiset maakunnissa, mutta myös valtakunnalliset vaikuttajaverkostot, joihin kuuluvat sitten taas lajipioneerit ja lajin parissa pitkään toimineet henkilöt, jotka ovat siirtyneet yritysmaailman puolelle. Haluamme sitouttaa yritysmaailmaa lajin kehitystoimintaan mukaan, Kinnunen avasi ja jatkoi:

– Tietysti mukana on myös tiedottamispuoli ja medianäkyvyyden kasvattaminen salibandyn ja seurojen asioista kunnallisella ja valtakunnallisella tasolla. Teemme myös tutkimuslaitosten kanssa yhteistyötä, jotta voimme kerätä ja jalostaa lisää tietoa, jolla vaikutamme salibandyn merkittävyyteen lajina.

Kinnunen näki, että juuri tämä rooli sopii hänelle hyvin, koska siinä hänen paras osaamisensa tulee esille.

– Uskallan tunnustaa, että lajin parissa on tullut tehtyä töitä yötä päivää 20 vuotta. Tässä on tullut nähtyä nousut ja laskut. Hurja kasvu ja kehitys on tapahtunut. Toiminnanjohtajana täytyy olla moniosaaja ja tehdä paljon asioita yhtäaikaa. Nyt on aika keskittyä pienempiin kokonaisuuksiin ja nyansseihin. Tämä on varmasti niin liitolle kuin omalle urallekin tärkeää, että voin priorisoida osaamistani siihen, missä olen parhaimmillani, Kinnunen pyöritteli Pääkallo.fi:n haastattelussa.

Manttelinperijäänsä Kinnunen ei vielä läpikotaisin tunne, mutta ensivaikutelma uudesta toiminnanjohtajasta, Kari Lampisesta, on ollut hyvä.

– Vaikuttaa tolkulta tyypiltä, jolla on hyvä kokemus ja asenne ottaa organisaatio haltuun. Meillä tulee olemaan kova tiimi, jossa yhteisymmärrys on hyvä ja tulemme varmasti saamaan paljon aikaan tulevina vuosina.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Puusilmä
24/06/2015
Hohhoijaa. Aika diibadaabaa.
"Niitä ovat etenkin alueelliset vaikuttajaverkostot, joihin kuuluvat etenkin seurat ja aktiiviset laji-ihmiset maakunnissa, mutta myös valtakunnalliset vaikuttajaverkostot, joihin kuuluvat sitten taas lajipioneerit ja lajin parissa pitkään toimineet henkilöt, jotka ovat siirtyneet yritysmaailman puolelle."
Kukas näitä hommia on tähän saakka hoitanut? Vai onko jäänyt hoitamatta?
pullonhenki
27/06/2015
Hiljaiseksi vetää. Eikö tästä jampasta ikinä pääse eroon? Täysin tohelo veijari. Tulis
edes kerran vaikka jurrissa töihin niin vois antaa monoa, mutta ei taida tapahtua.

Toinen asia mikä kummastuttaa on Kettus Peten rooli. Siellähän on Oksasen Jari huippu-urheilupäällikkönä. Nyt on toinen ihan turha kulu. Mä olen ymmärtänyt että liiton pitäisi säästää mutta kaksi turhaa virkaa ei kyllä vie säästöjä eteenpäin
Puusilmä
04/07/2015
Ei sellaista päällikköä ettei johtajaa yläpuolella. Pedataanko Kettuselle majun jälkeistä elämää.
Osku
04/07/2015
Kuten Puusilmä toteaa, onhan toi aika diibadaibaa toi Kinnusen työtehtävien kuvaus. "Tietysti mukana on myös tiedottamispuoli ja medianäkyvyyden kasvattaminen salibandyn ja seurojen asioista kunnallisella ja valtakunnallisella tasolla. Teemme myös tutkimuslaitosten kanssa yhteistyötä, jotta voimme kerätä ja jalostaa lisää tietoa, jolla vaikutamme salibandyn merkittävyyteen lajina." Eikö tuolla tiedottamispuolella ole jo tarpeeksi väkeä? Ja kenen tutkimuslaitosten kanssa liitto tekee yhteistyötä ja miten sillä oikeasti voidaan vaikuttaa lajin merkittävyyteen Suomessa? Paljonko niihin tutkimuspalavereihin mahtoi mennnä tunteja toimarina? Vaikuttamistyö ja suhdetoimintaverkostot on termeinä tosi hienoja, mutta kuka ja miten noissa tehtävissä menestymistä voi arvioida? Kinnunen taisi vaan hommata itselleen pestin, missä ei voi epäonnistua, kun siihen ei voi mitään tavoiteittakaan määrittää. Läksiäislahjaksi hommasi vielä Kettusen Petelle täysin turhanpäiväisen homman liittoon.
määä
05/07/2015
heheh, kohta on puoli josbaa liiton leivissä :)
Puusilmä
05/07/2015
Lähtökohtaisesti nämäkin uudet johtajan vakanssit ovat perusteltuja jos sillä saadaan kentälle (lue seuroille) uutta pöhinää. Jotenkin vain olen taipuvainen uskomaan että nämäkin panokset sijoitettuna seuratoimintaan toisivat paremman tuloksen. Seuraihmiset sitä lajin näkyvyyttä ja suhdetoimintaverkkoa yritysmaailmaan ja kuntapäättäjiin ovat tähänkin saakka rakentaneet. Mitä tiedotukseen ja viestintään tulee, niin luulisi kahdella kokoaikaisella ja yhdellä osa-aikaisella viestien jo muutenkin liikkuvan. Onko Kinnusen posti liiton ylireagointia Presidentti Niinistön kieltätymiseen koskien naisten mm-kisojen suojelijan tehtävää?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.