Maajoukkueet

Kesähaastattelussa My Kippilä: ”En voi uskoa, että joku fanittaa niin paljon”

29.07.
2015
5 Kommenttia
20
Maajoukkueet
Taitava My Kippilä on pelannut 79 runkosarjan ottelua naisten Salibandyliigassa ja iskenyt niissä tehopisteet 38+64. Kuva: Juhani Järvenpää

Taitava My Kippilä on pelannut 79 runkosarjan ottelua naisten Salibandyliigassa ja iskenyt niissä tehopisteet 38+64 puolustajan paikalta. Näyttävät rankkarit ovat Kippilän tavaramerkki, vaikka tämä M-Teamia vastaan ammuttu rankkari ei uponnutkaan verkon perukoille. Kuva: Juhani Järvenpää

15-vuotiaana suomalaisen salibandykansan tietoisuuteen tyttöjen maaottelun komealla rankkarikisan veivimaalillaan nousseen My Kippilän harteille on viimeiset vuodet soviteltu suuria odotuksia. Kippilä on kestänyt paineen hyvin, mutta alkavalla kaudella odotukset kasvavat entisestään.

Vasta 19-vuotias Kippilä tavoittelee nimittäin paikkaa naisten maajoukkueessa Tampereella joulukuussa pidettäviin kotikisoihin. Lisäksi kisojen aikaan olisi tarkoitus valmistua ylioppilaaksi. Keväällä Pääkallo.fi uutisoi Kippilän siirrosta Ruotsin Superligan Rönnby IBK:hon, joten Kippilän on tarkoitus valmistua ylioppilaaksi Ruotsista käsin.

– Olen kirjoitukset jo hoitanut, mutta minulta on vielä yksi kurssi suorittamatta, heinäkuussa 19 vuotta täyttänyt Kippilä kertoi.

Kulunut kausi päättyi Kippilän edustaman Pron osalta pettymykseen. Hallitseva mestari ei enää ollutkaan haastaja, vaan haastettu.

– Kyllä kautta pettymykseksi voi kuvata. Pelasimme uudessa tilanteessa, kun kaikki halusivat voittaa meidät ja tilanne oli meille uusi. Lisäksi koimme muutaman pahan menetyksen viime kesänä. Toisaalta täytyy tunnustaa että Classic oli hyvä, Kippilä summasi päättyneen kauden.

Kesän Kippilä on harjoitellut tutussa ympäristössä.

– Olen harjoitellut Pron ja ÅIF:n kanssa. Lisäksi olen suunnistanut, osallistuen mm. Venlojen Viestiin. Myös lajia olen treenannut omatoimisesti.

Näyttävät rankkarikikat Kippilä on treenannut kuosiin omassa kotikaukalossaan.

– Kyllä minulla saattaa olla jotain pientä harjoiteltuna, Kippilä vastaa salaperäisesti kysyttäessä josko kotikisoja varten olisi jo uusi harhautus povitaskussa.

– Naisten MM-kisat ovat aina olleet unelmani ja sitä varten olen harjoitellutkin. Välillä kisat ovat paljonkin mielessä ja ne motivoivat treenaamaan enemmän ja kovemmin. Aina jaksaa vielä sen yhden ylimääräisen spurtin tehdä, Kippilä kertoo kauden päätavoitteestaan.

Classic on ollut viime vuosina SB-Pron arkkivihollinen. Viime kaudella tamperelaiset vetivät pidemmän korren sekä Suomen Cupissa että liigafinaaleissa. Kuva: Salibandyliiga

Classic on ollut viime vuosina SB-Pron arkkivihollinen. Viime kaudella tamperelaiset vetivät pidemmän korren sekä Suomen Cupissa että liigafinaaleissa. Kuva: Salibandyliiga

Nuoren Kippilän siirto maailman kovimpaan liigaan on ulkopuolisen silmin näyttänyt vääjäämättömältä.

– Kyselyitä tuli jo viime kauden jälkeen, mutta halusin suorittaa lukion loppuun Suomessa. Kun kirjoitukset on nyt tehty, tuli siirto ajankohtaiseksi, Kippilä kertoo ja jatkaa.

– Valintani kohdistui nimenomaan Västeråsiin sen hyvän sijainnin takia. Lisäksi Prossa aiemmin pelanneiden Mira Wickmanin ja Laura Loisan kokemukset kaupungista ja joukkueesta olivat positiivisia.

Kippilä mainitsi että valintaa helpotti myös perheen helppo matkustaminen noin puolentoista tunnin ajomatkan päähän Tukholman lentokentästä.

Kovin suuria tavoitteita Superligan tulokas ei itselleen etukäteen aio asettaa.

– Tavoitteeni on aluksi vakiinnuttaa pelipaikka. Haluan kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Olen nähnyt sarjan pelejä ja kaverit ovat kertoneet, että liigassa on todella kova taso.

Pääkallon toimitus veikkaa että ainakin vuoden tulokkaan palkintoon Kippilällä saattaa terveenä olla hyvät mahdollisuudet.

Eräässä asiassa Kippilä on todellinen edelläkävijä. Harvan salibandypelaajan ansioista nimittäin on tehty highlight-videota Youtubeen. Kesällä Facebookissa huomiota herätti vuoden takainen kokoelma Kippilän taidonnäytteitä. Naissalibandyn supertähdeksi kasvamassa oleva Kippilä kommentoi videota nöyränä.

– En voi uskoa, että joku fanittaa niin paljon. Tuntuuhan se tosi hienolta, Kippilä päätti haastattelun

Video nähtävissä alta:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Mia Alén
MK
30/07/2015
Kiitos Mia Alén hyvästä jutusta! Lukisin mielelläni vaikka vielä yhden kesähaastiksen jostakin naisten liigaa dominoivasta pelaajasta/nuoresta tähdestä. Näitä lisää!
KIssa
30/07/2015
ehdottomasti lisää haastatteluja ja nimenomaan näistä nuorista joita löytyy monesta jengistä ja ovat avainroolissa jengissään esim pss mteam erä
Jonsku
31/07/2015
Kyllä, näitä haastatteluja lisää. Mielummin kuitenkin sinne tyttösalibandy-sivustolle. Kun on oikein oma sivusto perustettu, niin eikös sitä kannattais hyödyntää.
J.Jaatela
31/07/2015
Aikamoinen pakkaus tuo My. 5/5
MK
01/08/2015
Palaa sinä Jonsku sinne miesasia.fi-sivustolle

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.