Divarit

Kesähaastattelussa Rasmus Kainulainen: ”Ensi vuoden tavoite on päästä liigaan pelaamaan”

14.07.
2015
8 Kommenttia
8
Divarit
Rasmus Kainulainen (nro. 18) valittiin nuorten MM-kisojen tähdistökenttään.  Tehopisteet 4+8 oikeuttivat MM-kisojen pistepörssin kakkossijaan. Kuva: Mika Hilska

Rasmus Kainulainen (nro. 18) valittiin nuorten MM-kisojen tähdistökenttään. Tehopisteet 4+8 oikeuttivat MM-kisojen pistepörssin kakkossijaan. Kuva: Mika Hilska

Suomi juhli keväällä U19-poikien maailmanmestaruutta. Kesähaastattelusarjamme avasi kisojen pistepörssin voittanut maalitykki Ville Lastikka ja nyt tämän kesän kolmas haastateltava on pelisilmällään sekä näyttävillä peliesityksillään vakuuttanut Rasmus Kainulainen.

Kainulainen, 18, vastaa Pääkallo.fi:n kysymyksiin Prahasta, jossa hän oli viime viikolla pelaamassa salibandya.

– On tässä tullut harjoiteltua kesän mittaan. Nyt viikonloppuna oltiin Prague Games -turnauksessa ja voitimme kultaa. Sitä on tässä nyt ehditty juhlia, kertoi Kainulainen kesäkuulumisiaan.

Laitahyökkääjä edustaa seuratasolla LaSB:ia, joka sijoittui viime kaudella Divarin runkosarjan kolmanneksi. Pudotuspeleissä joukkue hävisi Welhoille puolivälierissä otteluvoitoin 2-1.

Henkilökohtaisella tasolla kausi oli erinomainen. Divarin runkosarjassa syntyivät tehot 18+25. B-poikien SM-sarjassa Kainulainen edusti HU-46:sta ja siellä hän ehti pelata 13 ottelua, joissa iski 23 maalia ja tarjoili 45 maalisyöttöä.

Tähän listaan kuuluu lisätä vielä nappiin menneet MM-kisat, joissa Kainulainen valittiin kisojen tähdistöön. Kainulainen on ollut mukana myös alkukesän miesten maajoukkueen leirityksissä. Ei siis ole ihme, että liigajoukkueet olivat kiinnostuneita nuoren pelaajan edesottamuksista.

– Kyllähän niitä yhteydenottoja tuli. Tässä yhteydessä mainittakoon Classic, TPS ja Indians. Käyn täällä vielä koulun loppuun ja sekin vaikutti päätökseen, että kaikki neljä veljestä ovat ensi kaudella samassa joukkueessa, kommentoi Kainulainen liigaseurojen kiinnostusta ja päätöstä jäädää LaSB:n riveihin.

Tosiaan. LaSB:n ensi kauden kokoonpanosta löytyy neljä Kainulaista. Juuso, Roope ja Rasmus edustivat seuraa jo menneellä kaudella, mutta mukaan liittyy nyt myös Justus Kainulainen, joka teki tuhojaan viime kaudella B-junioreiden SM-sarjassa.

Salibandyssa ja toki muissakin joukkuelajeissa on totuttu näkemään veljeskatraita samassa joukkueessa, mutta neljä veljestä on jo hurja lukema. Kuka sitten on veljeksistä se kaikkein kovin luu salibandykentällä?

– En osaa siihen sanoa. Mielestäni kaikki ovat aika kovia, arvioi Kainulainen diplomaattisesti.

Laitahyökkääjän ura aikuisten sarjoissa on lähtenyt vahvasti liikkeelle. Kehittämisen kohteet ja vahvuudet ovat pelaajalla itsellään varsin hyvin tiedossa.

– Fysiikan suhteen riittää aina kehitettävää. Pelisilmä on yksi selkeä vahvuus. Toisena voisin mainita nopeuden, listasi Kainulainen heikkouksia ja vahvuuksia.

Liukasliikkeinen Kainulainen oli vaikea pideltävä nuorten. Tässä sen saa tuta Sveitsin puolustus alkusarjan ottelussa. Kuva: Mika Hilska

Liukasliikkeinen Kainulainen oli vaikea pideltävä nuorten MM-kisoissa. Tässä sen saa tuta Sveitsin puolustus alkusarjan ottelussa. Kuva: Mika Hilska

Pelisilmän, pallokäsittelytaidon ja nopeuden lisäksi Kainulaisella vaikuttaisi olevan itseluottamus kunnossa. MM-kisoissa tämä näkyi esimerkiksi siinä, että MM-finaalissakin pelityyli pysyi rennon leikittelevänä.

– En osaa oikein jännittää kentällä. Olen muutenkin rento tyyppi ja huono jännittämään, kommentoi Kainulainen letkeän pelityylinsä syitä.

Nuorten MM-kisojen aikaan esille nostettiin myös joukkueen pelaajien lempinimiä. Eittämättä erikointa kantaa juuri Kainulainen. Pelaaja itse ei osannut sanoa sen tarkemmin mistä nimitys ”Tohtori Koira” juontaa juurensa.

– Kaverit ovat sen keksineet. En osaa oikein sanoa mistä se juontaa juurensa. Ehkä olen vähän koiran näköinen tai jotain sen suuntaista.

Kuten haastattelun alussa selvisi, niin Kainulaisella on vielä toisen asteen koulu kesken. Kun hän on saanut opintonsa valmiiksi kauppaoppilaitoksessa, niin salibandyuran jatkolle on jo melko selkeät sävelet.

– Ensi vuoden tavoite on päästä liigaan pelaamaan ja todennäköisin osoite on Classic. Pidemmän tähtäimen tavoitteena voi pitää sitä, että pääsisi joskus Sveitsiin pelaamaan, linjasi Kainulainen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jymy
15/07/2015
Toimittajalla voisi olla sen verran pelisilmää neuvomalla tai kirjoittamatta jättämisellä opastaa vielä junnuiässä olevaa pelaajaa. Kivahan se on että yhteydenottoja liigasta on tullut, Ihme mikäli ei olisi tullut, mutta pidemmän päälle niistä ei kannata huudella, ei ainakaan tällätavalla.
Surmis
15/07/2015
Onhan se nyt mukavampi lukijoille kertoa avoimesti, eikä aina enkommentoi-tyyliin. En kyllä heti keksi mitä suurta vahinkoa tuossa tuli. Persoonia ei oo urheilussa ikinä liikaa.
Volmari "iso" Hollo
15/07/2015
Kyllähän se aina parempi on ääneen sanoa missä kiinnostaa pelailla. Ei tuo Lastikankaan haastattelussa paljon epäselväksi jäänyt, että jos jyväskylään opiskelemaan lähtee, niin missä sitä liigajengissä mies tulee pelaamaan.
Ja tuon tason pelimiehillä on "varaa" myös valita missä pelaavat, näin se vaan tässä lajissa menee.
Tyylitaju
15/07/2015
"Onhan se nyt mukavampi lukijoille kertoa avoimesti, eikä aina enkommentoi-tyyliin."

Toisaalta ei varmaan _seurat_ haluaisi, että heidän asioitaan huudellaan avoimesti. Avoimuus ja luottamus kun on kaksisuuntainen.
Junnu#8
15/07/2015
Kainulaiset parturiin!!!!!!!!!!!!!!
Jules
15/07/2015
Ilman rasmusta olisi kentän tehot puolittuneet. Myös Lastikan! Tarjoilut oli kohdillaan mutta vastavuoroisesti aika hiljaista. Siitä johtui lastikan huipputehot. Tosin maalintekijän pitää näin toimia myöskin. Tämä ikäluokka voi muuten tuoda suomelle muutaman mmailmanmestaruudenkin sitten parin vuoden päästä. Nuorten kisoissa kun oli ylivoimainen
Häh
16/07/2015
Kyllä muuten huomasi viime vuoden 1. divarin pörssissäkin, että Lastikan tehot jäi vajaaksi kun Kainulainen ei ollut tarjoilemassa.
Rasse on kone
08/08/2015
Top 5 pistepörssissä tulevalla kaudella

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.