Liigat

Salibandyliigan hopeajoukkueen omatoimijakso päättyi testeihin – tämä oli kovin Cooper-tulos

26.07.
2015
18 Kommenttia
3
Liigat
Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki

Miesten Salibandyliigan hopeajoukkue Jyväskylän Happee on päättänyt pelaajien omatoimisen harjoittelujakson. Yhteisten treenien pariin palattiin fyysisten testien kautta.

Paluu ”arkeen” koitti tämän viikon maanantaina. Joukkue aloitti ohjatun kesäharjoittelun toukokuun lopussa ja viimeiset kolme viikkoa pelaajat viettivät omatoimisen harjoittelun merkeissä. Omatoimijaksolla pelaajat saivat harjoitella omien aikataulujensa mukaisesti, mutta fysiikkavalmentaja Petri Jalangon laatimaa ohjelmaa noudattaen.

Kesäharjoittelun tuloksia päästiin mittaamaan tämän viikon maanantaina ja tiistaina fysiikkatestien muodossa. Pelaajia testattiin kuudella eri testillä, joita olivat 20 metrin juoksu (kennoihin), vauhditon pituus (tasamaalla), 5-loikka (hiekalle), eteentaivutus (istuen haara-asennossa), syväkyykky (maila niskan takana, kädet ylhäällä) sekä Cooper-testi.

– Alkukesän tavoitteena oli nostaa pelaajien aerobista peruskuntoa ja luoda pohjia pelikauden aikana tapahtuvalle harjoittelulle. Omatoimijakson jälkeen voidaan todeta, että harjoittelussa on onnistuttu loistavasti, sillä esimerkiksi joukkueen kenttäpelaajien keskiarvo Cooper-testissä on tällä hetkellä 3150 metriä. Kohti kautta mentäessä siirrämme painopistettä fysiikkaharjoittelussa lajinomaisten fyysisten ominaisuuksien, kuten nopeusvoiman ja nopeuden kehittämiseen. Tavoitteena on, että Jyväskylän Happee on myös alkavalla kaudella maailman nopein salibandyjoukkue, Happeen fysiikkavalmentaja Petri Jalanko kommentoi.

Happeen testien parhaat tulokset:

20 metrin juoksu: Eemil Ukkonen 2,87 s
Vauhditon pituus: Jonne Junkkarinen 2,88 m
5-loikka: Jonne Junkkarinen 14,08 m
Eteentaivutus: Tuomas Turunen 85 cm
Syväkyykky: Juuso Heikkinen 4 cm
Cooper: Joonas Kaasalainen 3325 m

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
fani
26/07/2015
aika heikkoja tuloksia? 20m juoksun vetää moni junnukin nopeammin samoin kuupperin kaveri venyy 92 cm ? pojat vissii loikoilla omatoimijaksolla
Markus
26/07/2015
Ylijohtava Lötjönen juoksi 10 vuotta sitten ajan 2.68 20 metrillä.
Hyviä tuloksia
26/07/2015
Ei tuota cooperinkaan tulosta moni junnu riko,jos ei ole erikoistunut pitkän matkan juoksuun ja sivulajina harrasta salibandyä!!Ei kai salibandyssä tarvitse olla mikään 5000 tai 10000metrin juoksija kunhan on muuten riittävän hyvä kunto ja monet muut salibandyyn liittyvät osa-alueet kunnossa!!
SP
26/07/2015
Ihan en allekirjoita tuota, että olisi maailman nopein salibandyjoukkue. Viime kaudella ei oikein pojat pysyneet esim. Falunin vauhdissa
sammakko
27/07/2015
Mihkäs aikaan ne junnut tota 20 metriä sitten painaa? Taitaa olla 3 sekunnin alitus jo ihan ok tulos paikaltaan junnuiässä. Mittaustavat vaihtelee paljon, lentävät lähdöt erikseen...
Hörhö
27/07/2015
Ei kai se 20m:n tulos vielä voikaan olla huipussaan, koska ovat tähän mennessä vasta luoneet pohjia kilpakaudelle ja lajiharjoittelulle enemmän aerobisen harjoittelun muodossa.
Samppa70
27/07/2015
Ihan vertailun vuoksi olisi kiva tietää, miten Speven miehistö selviytyy vastaavista testeistä, koska kolmannen erän vauhti tuntui oleven Happeelle keväällä hiukan liikaa.
Jyrä
27/07/2015
Samppaa kompatakseni ja olisivat antaneet konkreettisen esimerkin kehityksestä kun kerta lähettiin tuloksilla keulimaan. Paljonko se cooperin k.a. viime vuonna oli? Ei tule Suomesta löytymään maailman nopeinta joukkuetta tässä lajissa, faktat tiskiin.
kuoma
27/07/2015
Olen erittäin kiitollinen mainiosta pääkallo sivustosta, mutta toivottavasti ette mene sanomisien vääristelyyn klikkausten toivossa. Otsikko "Jyväskylän Happee on myös alkavalla kaudella maailman nopein salibandyjoukkue." Oikeasti sanottu: "Tavoitteena on, että Jyväskylän Happee on myös alkavalla kaudella maailman nopein salibandyjoukkue." Eli tässä ei ollut hirveästi leuhkimista...
Teuvo
27/07/2015
Ihanan huoraava otsikko <3 Ei tätä seiskalehtitasosta otsikointia vaan jaksa, pitää olla lukematta sitten nämä lajiuutiset
Hmmm..
28/07/2015
Kyl tuo 2,87 on käsittääkseni pirun kova aika, jos/kun lähtö paikaltaan.
Tietäjä
28/07/2015
Tuota 20 metrin aikaa on vaikea vertailla, kun ei tiedä suoritustyyliä. Vaikuttaa todella paljon onko lähtö 50cm vai 100cm kennon takaa. Vai ns. täysin lentävä, eli muutaman metrin vauhdilla. Veikkaan kuitenkin, että tuossa on lähtö noin 50cm kennon takaa.
Hyvältä näyttää
28/07/2015
Tässä vaiheessa kautta kun painellaan 20m tohon aikaan niin mitä se on loka-marraskuussa kun herkistellään nopeutta hieman. Kestävyys syö nopeutta ja jos omtllä ollaan menty kestävyyden ehdoilla niin todella kova aika. Cooperi kova kans. Nyt alkaa näyttää Jyväskylässä hyvältä.
Jules
30/07/2015
Todella surkeita cooper tuloksia!! Säälittävää, kun tuolla rasvaprosentilla pitäisi mennä 5 parasta yli 3500 ilman treenaamista ja loputkin yli 3200. Hyytymiset 3:ssa erässä vaikuttaa hyvin perustelluilta näin ollen.
Verne
31/07/2015
Ei salibandy ole mitään kestävyysjuoksua. Keskimääräinen liikkumismatka ottelussa on noin 2000 metriä, joten joku reilu 3000m cooper on aivan riittävä juoksukunto huipputasolle. Tärkeämpää lienee kehittää nopeutta ja suunnanmuutoksia, kun juoksukunto on saatu riittävälle tasolle.
Jules
01/08/2015
Ei ole kestävyysjuoksua joo, mutta väsyneenä virheiden määrä lisääntyy aika lailla ja siihen auttaisi juuri se pelikunnon säilyminen korkeana. Näin se on joka lajissa jopa täysinstaattisissa lajeissakin jopa treenataan yllättävän kovaa peruskuntoa. Nopeus on toki tärkein.
JooJoo
04/08/2015
Cooperissa 3,000 metriä saa mennä kokeilemaan ihan kuka vaan.
Luulen, että jää puhalteluksi. Armeijakaverini veti 3,300 kumppareilla, varusteet päällä.
Sitten siitä tulikin fudari.
Mut. SPV, Happee. Jengit tietää, et kunnot tehdään kesällä, mitalit jaetaan keväällä.
Keskikesän raportti ennen tietoa, mihin Tiltu menee.
Jules
05/08/2015
Yksi ainutko ylitti 3300. Ja liigatasolla... Aika moni 1-divari jengi pistäisi paremmaksi ;)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.