Tero Tiitu lähtee Falunista: ”Haluan pelata mestaruuksista ratkaisevassa roolissa”

Tero Tiitu voitti viime kaudella Ruotsin mestaruuden Falunin paidassa. Kuva: perwiklund.se
Tero Tiitu voitti viime kaudella Ruotsin mestaruuden Falunin paidassa. Kuva: perwiklund.se

Tero Tiitu lähtee Falunista yhden pelikauden pituisen jakson jälkeen. Falun voitti menneellä kaudella Champions Cupin ja Ruotsin mestaruuden.

Tiitun rooli joukkueessa jäi viime kauden ratkaisevilla hetkillä sangen pieneksi, eikä tilanne ollut paranemassa laitahyökkääjän kommenttien perusteella.

– Alkukesän aikana selkeni, että minulle ei ole tiedossa sopivaa roolia joukkueessa. Tarkoittaen sellaista roolia, jossa olisin ollut parhammillani, eli mennyt kentälle ja tehnyt ratkaisevia maaleja. Heillä oli kyllä jonkinlainen rooli minulle, mutta keskustelu oli avointa, suoraa ja rehellistä, ja minä kunnioitan sitä suuresti, kommentoi Tiitu Innebandymagazinetille.

Tiitu on aiemmin maininnut, että siviilielämän haasteet ovat tässä vaiheessa merkitseviä uravalintojen suhteen. Hänen mukaansa peliuran ja siviilielämän yhdistäminen on helpompaa jossain muualla kuin Falunissa.

Tiitun jatkosuunnitelmista ei ole vielä tietoa. Superliigasta ainakin Växjö on osoittanut kiinnostusta Tiitua kohtaan. Suomeen palaaminen on myös mahdollista.

– Minulla on suunnitelma ja se tulee menemään hyvin. Niin kauan kuin pelaan, niin haluan pelata mestaruuksista mieluiten ratkaisevassa roolissa, kuten olen pelannut lähes koko urani ajan. Kaikki on mahdollista juuri nyt ja tulevaisuus on avoinna. Kaikissa sarjoissa on joukkueita, jotka tarvitsevat vasemman laidan hyökkääjiä, kertoi Tiitu tulevaisuuden suunnitelmista.

Viime vuonna Tiitun tilanne kauden alla oli huomattavasti haastavampi, kun hän toipui polvileikkauksesta. Nyt Tiitu vakuuttaa olevansa hyvässä iskussa.

– Tulevaan kauteen valmistautuminen on mennyt oikein hyvin. Tässä on iso ero viime vuoteen, jolloin minulla oli polvileikkaus maaliskuussa. Viime kesäkaudella en voinut juosta tai pelata salibandya tosissani.

Lähde:
Innebandymagazinet: OFFICIELLT: Tero Tiitu lämnar Falun

19 comments

  1. Onnea Terolle uusiin haasteisiin. Mestaruuksia on edelleen voitettavana 🙂

  2. Tämä oli odotettavissa. Entiset tähdet kuten Kohonen ja Tiitu eivät enää mahdu Ruotsin ykkösjoukkueisiin mutta olivat viime kaudella Kettusen luottomiehiä, niinpä, miten voi odottaa maajoukkueelle menestystä Ruotsia vastaan?
    Pitäisikö nyt Kettusenkin katsoa tulevaisuuteen valinnoissa kuten Ruotsissa on nyt tehty.

  3. No ehkä saanu Tampereelta puhelua, mutta kyllä entinen seura on minun mielestä parempi vaihtoehto. Kyllähän se on Josbassa ja Oilersissakin pelannut. Kyllä SSV tuntuu houkuttelevammalta

  4. Runkosarjassa Koski 240 ottelua 518 pistettä – Tiitu 325 ottelua 527 pistettä. Playoffs Koski 75 ottelua 110 pistettä – Tiitu 113 ottelua 122 pistettä kun nyt tuli puheeksi…

  5. Pistebörsä tuijottelijoille pikkuvinkki, että Tiitu pelannut jokusen matsin myös pakkina, paikka millä Kosken näkeminen ois näkemisen arvoinen tapaus:-)

  6. Tiitu – Kailiala voisi tehdä melkoista tuhoa vastustajan pädyssä. Ja tuo yhdistelmä voisi pistää tupla Kohonen +koski triolle luun kurkkuun… SPV voisi olla liian ylivoimainen jos valitsisi sen.

  7. Hyviä vasempia laitureita kumpikin! Jos Tiitu tulis sjoelle nii ois supervahvistus.. Taas jos koski lähtis nii ois se kova menetys! Veikkaampa kuiteski et Tiitu nähdään Ssvees ja viikingit tulee oleen tosi kova ens kaudella

  8. Eiköhän Tiitu pelaa ens kauden etelässä, eli Sveitsissä!

  9. Jos sais toivoa, tottakait Tiitu SSV:n mies ensi kaudella. Mutta jos pitää veikata, niin sanoisin ettei pelaa Suomessa…

  10. Tero Tiitu oli SSV:n harjoitusottelussa paikalla ja menivät Kurren kanssa ottelun jälkeen VIP-aitioon, ehkä sopimuata hieromaan.

  11. Jännä yhteensattuma, mutta Tiitu on nähty myös Seinäjokelaisessa ruokaravintolassa. Pöytäseurueessa myös Tommy Koponen ja Kohosen veljekset, mutta eihän sen mitään tarvitse merkata….?….;)