Liigat

Teuvo Teräväinen Mosalla: ”Täältä on niin paljon hienoja muistoja, että ihan tulee tippa linssiin”

21.07.
2015
2 Kommenttia
9
Liigat
Kuva: Tapanilan Erä

Tapanilan Erän liigajoukkueen manageri Jari Oksanen lahjoitti Stanley Cupin voittajalle nimellä ja numerolla varustetun Erän pelipaidan. Kuva: Tapanilan Erä

Jääkiekon NHL-mestaruuden kesäkuussa voittanut Teuvo Teräväinen ja Stanley Cup -pokaali toivat yleisöryntäyksen Mosahalliin tiistaina. Täysi katsomo saapui katsomaan, kun Tapanilan Erän salibandykasvatti palasi juurilleen.

Ensimmäisellä NHL-kaudellaan mestaruuden voittanut Teräväinen toi pokaalin pohjoishelsingin salibandypyhätössä Mosahallissa järjestettyyn yleisötilaisuuteen. Tilaisuudessa muisteltiin Teuvon junioriaikoja salibandyssa, jotka huipentuivat vuonna 2009 C-nuorten Suomen mestaruuteen Tapanilan Erän paidassa.

– Kyllä täältä on niin paljon hienoja muistoja, että ihan tulee tippa linssiin, Teräväinen sanoi saavuttuaan raikuvien aplodien saattelemana Mosan salibandykaukaloon.

– Ensimmäiset muistot Mosalta ovat jo kuplahallin ajoilta, kun faija valmensi täällä, NHL-mestari jatkoi.

Yleisötapahtumassa Teräväinen sai myös kokeilla pitkästä aikaa taitojaan salibandymailan ja pallon kanssa. Ensimmäiset vedot lähtivät lujaa mutta ohi, ja neljännellä yrittämällä yleisö palkitsi Teräväisen riemuhuudoin, kun pallo upposi vihdoin verkon perukoille.

– Ihan hirveästi ei ole päässyt salibandymailan kanssa kikkailemaan vuoden 2009 C-mestaruuden jälkeen, Teräväinen nauroi.

NHL-pudotuspelien aikaan Teräväisen salibandytausta nousi monesti tapetille, jopa Pohjois-Amerikassa asti. Teräväinen myönsi, että ”floorball” hämmästytti yhdysvaltalaismediaa.

– Pohjois-Amerikassa sai keväällä aika monta kertaa selittää, mitä salibandy oikein on. Ei ne ihan olleet kärryillä, että tällainen laji on olemassa.

Tapanilan Erä muisti tuoretta mestaria liigajoukkueen pelipaidalla, jonka selkää koristivat nimi Teräväinen ja NHL-kaukaloista tuttu numero 86.

– Paikka joukkueesta löytyy, myhäili Erän liigajoukkueen manageri Jari Oksanen, joka sai kunnian luovuttaa pelipaidan historian ensimmäiselle eräläiselle Stanley Cup -voittajalle.

Teksti: Erän tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Firmino
24/07/2015
Hieno mies, onnea Teukalle!
Olit salibandyssäkin aikoinaan suorastaan dominoiva, nimim. kaukalossa Teuvon pujottelukeppinä joskus C-junnuna.. :D
JooJoo
26/07/2015
Ei jenkeissä tiedetä säbästä yhtään mitään.
Jalkapallokin on amerikkalainen jalkapallo. Sitten tulee koripallo. Sitten baseball. Sitten ymmämuut. Asuin aikanaan Friscossa. 49ersien kotokaupungissa. Candlestick Parkissa kun 50,000 ihmistä huutaa "deefens, deefens", in löytänyt sen jenkkihullujen lajin.
Mut hienoo Teukka! Ja Mosalaiset!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.