Tšekin maajoukkuepeluri Lappeenrantaan – ”Monessa mielessä tärkeä pelaaja”

Hana Koníčková on NST:n tuorein vahvistus. Kuva: Otto Valavuo

Hana Koníčková on NST:n tuorein vahvistus. Kuva: Otto Valavuo
Hana Koníčková on NST:n tuorein vahvistus. Kuva: Otto Valavuo

Tsekin naisten maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Hana Koníčková siirtyy NST:n riveihin. Liberecin Lappeenrantaan vaihtavan 23-vuotiaan tsekkipelurin sopimus on yksivuotinen.

Rightin puolelta ampuva Koníčková on pelannut maajoukkuessa kaikkiaan 63 ottelua, ja niissä sekä puolustajan että hyökkääjän paikalla viihtyvä pelaaja on kerännyt tehopisteet 22+11. NST:n päävalmentaja Lasse Kurronen tervehtii uutta vahvistusta ilolla.

– Hana on monessakin mielessä tärkeä pelaaja meille. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on paljon kokemusta kansainvälisistä peleistä. Hän pystyy pelaamaan sekä puolustajana että hyökkääjänä, mikä tuo peluutusvariaatioita. Kaiken kukkuraksi hän on ensimmäinen rightin puolen pelaaja NST:ssä muutamaan vuoteen, Kurronen toteaa.

Ulkomaalaispelaajia ei olla liiemmin nähty naisten liigassa, mutta tällä kertaa NST onnistui järjestämään asiat parhain päin.

– Amatööriurheilussa ulkomaalaisen kiinnittämisessä on omat haasteensa. Koko organisaatiomme mukaan lukien yhteistyöverkostot ovat tehneet hyvää työtä, jotta hänet oli mahdollista saada tänne. Olemme tehneet läpi kesän laajalla rintamalla hommia taustojen kanssa, ja se antaa hyvät eväät lähteä ensi kauteen. Myös tällä saralla on otettu askel eteenpäin, Kurronen suitsuttaa.

Viime kaudella naisten Salibandyliigan pronssimitalit napanneen NST:n kausi alkaa harjoitusotteluiden merkeissä Tampereella 8.8.

NST:n uutinen.

One comment