Divarit

Turkulaisseuran hallissa kävi varkaita – ”Ulko-ovessa ei ollut murtojälkiä”

07.07.
2015
7 Kommenttia
1
Divarit
FBC Turku esiintyi vahvasti viime kauden miesten Suomen Cupissa. Se pudotti tieltään kaksi liigaseuraa. Pikkufinaalissa se joutui taipumaan KeLyä vastaan jatkoajalla. Nyt seura on joutunut ikävän rötöstelyn kohteeksi, kun sen kotihalliin on murtauduttu ja sieltä on anastettu tavaraa.

FBC Turku esiintyi vahvasti viime kauden miesten Suomen Cupissa. Pikkufinaalissa se kuitenkin taipui Kelyä vastaan jatkoajalla. Nyt seura on joutunut rötöstelyn uhriksi, kun sen kotihalliin on murtauduttu lähiviikkoina. Kuva: Juhani Järvenpää

Turkulainen salibandyseura FBC Turku julkaisi viime viikolla kotisivuillaan uutisen, jossa kerrottiin, että seuran omistamassa salibandyhallissa Sport Gardenissa, on käynyt murtovarkaita. Artikkelissa ei julkaistu tarkempia yksityiskohtia, joten otimme yhteyttä seuran toiminnanjohtaja Ville Lintuseen, joka valaisi asiaa tarkemmin.

– Se meidän ensimmäinen uutinen oli ikään kuin näpäytys, että tällaisista asioista jää kiinni. Uutisoinnin tyyliin liittyi tekotapa ja se, että halusimme ilmaista, että tällaiset asiat eivät jää huomaamatta, kommentoi Lintunen seuran julkaisemaa uutista.

Miten murto tapahtui tarkalleen ottaen?

– Ensinnäkin ulko-ovessa ei ollut murtojälkiä. Täten päättelimme, että murto on voitu tehdä kahdella tapaa. Joko jäämällä hallin sisälle piiloon odottamaan sen sulkeutumista tai kulkukortin avulla. Kulkukortteja löytyy seuran jäseniltä sekä joukkueilta joilla on vuoroja hallissa.

– Meidän toimiston ovessa näkyikin sitten selkeitä murtojälkiä ja sieltä oli viety tavaraa. Ovi on ihan erilainen kuin ulko-ovi ja sellainen pahviovi.

Milloin murto tapahtui?

– Murtotapahtumia on ollut tiettävästi kaksi. Ensimmäisen kerta on ollut perjantain ja lauantain välisenä yönä (26-27.6.) joko yöllä tai aikaisin aamusta. Toinen tapaus on sattunut keskiviikon ja torstain välisenä yönä (1-2.7.) viime viikolla.

– Meillä on tapana pistää halli kiinni heinäkuuksi, joten meillä ei ole henkilökuntaa paikalla. Se tietysti hankaloittaa tämmöisen havaitsemista. Jonkun pitää aina ajaa paikalle, jos jotain sattuu. Itsekin vietän lomaani Iniön saaristossa.

Mitä varastettiin?

– Sieltä vietiin sellaista tavaraa mikä on ensinnäkin helppo anastaa ja toisekseen helppo muuttaa rahaksi. Yksi televisio, yksi Xbox, videotykki ja läppäri. Lisäksi vaihtokassasta vietiin joitakin kymppejä.

Kuinka suurista taloudellisista vahingoista on kysymys?

– Ei nyt hirveän isoista isoista summista puhuta. Kuitenkin 1000 eurosta ylöspäin. Käytettyä elektroniikka on vaikea hinnoitella, mutta summa on siinä 1000-2000 välillä. Uudet kun joutuu ostamaan, niin varmaan menee yli 1500 euroa.

Onko tehty jotain toimenpiteitä, että tällaista ei tapahtuisi uudelleen?

– Kyllä. Yksi pullonkaula on ollut se, että kulkukorttien kulunvalvonta on ollut puutteellista. Siitä puuttuu sellainen lokisysteemi, että näkisi kuka on tullut sisään milloinkin. Nyt laitoimme pari tarjouspyyntöä ja tarkoitusena on muuttaa systeemi heinäkuun aikana. Kameravalvontaa on ollut, mutta kuvaa on tullut aina vain tietystä paikasta. Hommattiin pari kameraa lisää ja sijoiteltiin ne uudella tavalla. Kameroiden kuvausaikoja on myös nyt pidennetty.

– Näköjään tämä on menossa siihen, että kameravalvontaa pitäisi olla vuorokauden ympäri. Poliisillekin on tietysti ilmoitettu, mutta kuten arvata saattaa, niin heillä ei ihan hirveästi ole resursseja tällaisten tapausten selvittelyyn.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Seuraaja
07/07/2015
Oliko nyt Lintunen vai Kinnunen?
Joel Siltanen
07/07/2015
Pahoittelut virheestä. Kyseessä siis Ville Lintunen. Juttua korjattu.
Humoristi
08/07/2015
Otsikko "Turkulaisseuran hallissa kävi varkaita" ja kuvassa JP Lehtonen. Hmm...
Jimi
08/07/2015
FBC:in pelaajat siinä kuvassa näkyy.
Reijo Turusta
08/07/2015
Ei beecee mittää pelaaja/joukkue uutissii julkase?
Joni
09/07/2015
Ensi viikolla julkaisee tietojeni mukaan. Säkylässä majaileva kovan tason vahvistus tärkeimpänä vahvistuksena.
eki
10/07/2015
Ainut Säkylässä oleva oikeasti kovan tason peluri meni jo Alligatoreille..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.