Divarit

370 liigaottelun konkari siirtyy kakkosdivariin – ”Loistava esimerkki nuorille oppia pelaamaan”

01.08.
2015
13 Kommenttia
2
Divarit
Kokenut Petri Väänänen kiusaa nuorempiaan jatkossa kakkosdivarissa. Kuva: Anssi Koskinen

Kokenut Petri Väänänen kiusaa nuorempiaan jatkossa kakkosdivarissa. Kuva: Anssi Koskinen

Jo pitkään nousua Divariin yrittänyt LeBa-96 saa kakkosdivarinippuunsa huiman vahvistuksen, kun 12 kautta Salibandyliigaa Loviisan ja Josban paidoissa pelannut Petri Väänänen siirtyy Kontiolahdelle. Väänänen olisi tiettävästi halunnut jatkaa vielä Josbassa, mutta ovet pysyivät suljettuina ja mies valitsi LeBan.

Liigauransa kaudella 2002-2003 Loviisassa aloittanut 33-vuotias Väänänen on kerännyt yhteensä 370 liigaottelussa tehopisteet 138+192=330, joten kyseessä on kakkosdivaritasolle eittämättä huippuluokan pelimies. Sveitsin liigassa kauden 2011-2012 pelannut mies asuu Kontiolahdelle, joten päätös tuntui luonnolliselta.

– Olen viime vuodet asunut Kontiolahdella, ja nyt tuli hyvä sauma lähteä hakemaan uusia haasteita. Joukkue näyttää työteliäältä, ja kyllähän tässä on tavoitteena lähteä nostamaan oman kotikunnan joukkuetta sarjaporrasta ylemmäs, myös yhden maaottelun pelannut Väänänen tuumii LeBan kotisivuilla.

Päävalmentaja Juri Jolkkonen on ymmärrettävästi todella tyytyväinen Väänäsen saapumiseen.

– Hän tuo joukkueeseen lisää kokemusta ja sellaista osaamista, mitä meiltä on viime vuosina puuttunut. Malttia pallolliseen peliin, kokonaisvaltaista pelin ymmärtämistä ja lisäksi selkeän ykkössentterin. Monikäyttöinen mies niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimassakin. Onhan tässä takana myös ajatus, että ”PV” on loistava esimerkki nuorille pelaajille oppia pelaamaan ja ymmärtämään peliä paremmin, Jolkkonen hehkuttaa.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Väänänen olisi halunnut jatkaa peliuraansa vielä Divariin valmistautuvassa Josbassa, mutta yhteydenotto oli tullut liian myöhään ja päävalmentaja Antti Ruokonen haluaa peluuttaa sitä miehistöä, joka on harjoitellut yhdessä jo keväästä lähtien.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
glorygloryhallelujah
02/08/2015
Kylläpä kunnioittavasti kohdellaan seuraikonia Josbassa... Hyvä kaappaus Lebalta.
Karsikon keisari
03/08/2015
Toivottavasti Leba Jolkkosesta huolimatta nyt lopulta nousee sillä se on ainakin varma että nuilla junnareilla Josba kolahtaa kakkoseen vaikka kuin on Antti peräsimessä.
Eiköolisikinmielenkiintoista
03/08/2015
Eikö olisikin mielenkiintoista, jos Leba ja Josba kohtais karsinnoissa. Toinen karsimassa ylös ja toinen alaspäin? Tunnelmaa ei varmaan puuttuis.
Noniin
04/08/2015
Josba ei karsi alaspäin, ootellaas tää kausi ensiksi ja katotaan sitten karsiiko molemmat ylöspäin. Tosin, LeBan kahden (kolmen, neljän) vuoden projektia seuranneena en usko että näin käy.
Holokkonen
04/08/2015
Väänäsen peteä taidettiin kysellä jo josbaan jatkamaan, mutta ilmoitti laittavansa mailat naulaan/pelaavansa 2.div. Myöhemmin sitten kun josban rosteri oli jo julkaistu yritti vielä mukaan, mutta yhdessä tuumin päätyivät sitten toiseen ratkaisuun. Samanlainen kohtalo taisi olla Könösenkin kohdalla.
Jymy
05/08/2015
Ei taida Pohjois-Karjalan herruus ratketa karsinnoissa..
Karjalan Kona
07/08/2015
Ilman PV (Josba), Könöstä (Josba) ja Tikkasta (Josba) Leba tippuis 3.div! Ei taaskaan yhtään omaa junnuu isoon rooliin! Häpeä Holopainen!
Huolestunut junnun vanhempi
07/08/2015
Kuka maksaa noidenkin maksut? Junnujen maksut nousee ja miehet ja naiset pelaa ilaiseksi? Onko tämä oikein?
OKU-84
07/08/2015
Kiitos myös OuPan puolesat Leballe! Värväsitte kaikki meidän pelaajat, joten emme pysty osallistumaan sarjaan! Alueellinen yhteistyö kunniaan?
Kirotusvirhe
08/08/2015
Edellisten viestien kirjoitusvirheistä päätellen taitaa Ruuskanen kirjoitella tänne useammallakin nimimerkillä:) Ja Janne se on LeBa ei Leba
harmi
09/08/2015
tosiaan LeBan toimintamalliksi on muodostumassa pelaajien värvääminen muualta ja omien junnujen istuminen penkillä, ja tämä on melkoinen häpeä sillä ensimmäisiä kertoja LeBan historian aikana olisi mahdollista käyttää omia lahjakkaita junioreita joitten pohjalta lähteä sitten kun aika olisi hakemaan divarinousua
jokainen tavallaan
09/08/2015
Ei kai tuo liene LeBan syy jos kykenevät tarjoamaan pelaajille selkeän syyn vaihtaa seuraa. Kyllä ilmainen kausi kiinnostaa varmasti jokaista harrastajaa, oli sarjataso mikä tahansa. Ja ehkäpä joukkueen toiminnassakin on eroa OuPan vastaavaan. Tuskin pelaajia on pakotettu seuraa vaihtamaan - eiköhän nuo ole sinne itse halunneet.

Mitä tulee Väänäseen ja kumppaneihin, niin ovi Josbaan sulkeutui Ruokosen toimesta. Onko yhdelläkään tavoitteellisella 2.divarijengillä vara sanoa tämmöisille kavereille "ei"? Tuskin.
Karelia
10/08/2015
Eikös tuo ole ihan normaalia toimintaa aikuisurheilussa, että pelaajia kysellään seurasta toiseen vahvistamistarkoituksessa. Joensuulaisessa seurassa tämä värvääminen tosin aloitetaan valmentajien toimesta jo juniori-ikäisistä pelaajista ja maksatetaan parhaiden junnupelaajien kausimaksut muiden junioreiden vanhemmilla, kun suurien kausimaksujen takia pelaajat muuten lopettaisivat.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.