Juniorit

Juniorit karsivat SM-sarjoihin – ÅIF, TPS ja Oilers rohmusivat eniten sarjapaikkoja

24.08.
2015
33 Kommenttia
8
Koovee selvitti tiensä A-tyttöjen SM-sarjaan. Kuva: Jari Turunen

Koovee selvitti tiensä A-tyttöjen SM-sarjaan. Kuva: Jari Turunen

Kausi 2015-2016 on jo oven takana ja menneenä viikonloppuna ratkottiin nuorten SM-sarjapaikkoja. Eri puolilla Suomea pelatuissa turnauksissa pelattiin nyt SM-karsintojen ensimmäinen vaihe.

Tyttöjen puolella erottui eritoten yksi seura edukseen, kun ÅIF nappasi SM-sarjapaikan kaikissa ikäluokissa. Poikien puolella TPS ja Oilers tekivät saman tempun. Junioreiden SM-karsinnat jatkuvat tulevana viikonloppuna.

A-tytöt
Classic, Koovee, M-Team, OFBC, SB-Pro ja ÅIF

B-tytöt
Erä, FBC Loisto, Hatsina, LaSB, M-Team, Pirkat, SB-Pro ja ÅIF

C-tytöt
FBC Loisto, LeBa-96, LoSB Tinakengät, PSS, RSS Panthers, Steelers, Team Astraia ja ÅIF

B-pojat
Classic, Erä, Oilers NG, OLS, SB Heinola, SSV, Steelers, Tiikerit ja TPS

C1-pojat
GrIFK, Ilves, Koovee, Nokian KrP, Oilers NG, RSS Panthers, Tiikerit ja TPS

C2-pojat
Classic, Erä, Karhut, Oilers NG, OLS, PoNoVo, SB Vantaa, SCU, SSV, Steelers ja TPS

SM-karsintojen 2. vaiheen turnaukset pelataan 29.-30.8. Karsintaotteluiden turnauspaikat ja otteluaikataulut selviävät alkuviikosta.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Timotei
24/08/2015
OLS:an B-junnuilla lyhin vieraspelimatka on Heinolaan 470km ja C2-junnuilla Tampereelle 490km. Kyllä pitää hattua nostaa junnuille, jotka tuohon sirkukseen lähtevät ja erityisesti vanhemmille, jotka lystin maksavat. Vielä kun BSM pelataan kokonaan yksittäisinä peleinä ja C2SM:stä puolet, niin siinä saa pojat tutustua bussissa matkustamisen ihanuuteen oikein urakalla vaikka miten rukkailisi otteluohjelmaan tuplapeliviikonloppuja oululaisille.
S7
24/08/2015
Oulussa varmaan toivotaan jatkokarsinnoista mukaan pohjoisen jengejä:-D. 3 jengiähän on vielä karsimatta sm-sarjaan. On siellä yksi oululainen jengikin vielä karsimasta paikasta...
S7
24/08/2015
ylempi koskee siis b.junnuja, c2 osalta en tiedä monta paikkaa vielä ois jaossa...
24/08/2015
C2 sarjassa on kaksi kahdeksan joukkueen lohkoa, eli toisen vaiheen karsinnassa on jaossa vielä viisi paikkaa.
C2 sarjassa 2/3 pelataan yksittäisinä peleinä, ensimmäinen sarjakierros turnausmuotoisena.

On siinä istumista.
24/08/2015
On muuten melkoisen kimurantti tuo C2 lohkokolmosten järjestys.
Kaksi joukkuetta taitaa olla ihan samoissa statseissa, kaksi pistettä, maaliero -8, viisi tehtyä maalia.
Onko viikolla uusintaottelu vai arpa...
yx
24/08/2015
Vielä päästäs tossa poikien A-sm:ssäkin johonkin järkevään niin ...nythän kun on periytyvä paikka ni ihan eri jätkät ehkä saatua paikkaa pelaa seuraavalla kaudella. Jos hyvä nippu olis kasassakin A pojissa ni jos ei ole tota paikkaa niin mitä jää valinnaksi, A-div.joka on ihan yx herja. ... eli hyvä nippu hajoaa etsimään hyviä pelipaikkoja muualta. Liiitto ruokkii sitä että A ikäiset pakotetaan mahd.pois omasta kasvattiseurasta kesken loppukoulun käynnin. Kun ei A sarja tarjoa mitään fiksua.
Puusilmä
24/08/2015
Porissa ei kaikki mennyt ihan vihkoon viikonlopun karsinoissa. Peluuttivat A.Ollikaista B-junnuissa. Mukavin 6+5 tehoin tosin. Olisivat tosin saaneet jatkokarsinta paikan ilman ko. nuorukaistakin. C1:ssä tämä nuori herra olisi tehnyt ratkaisevat maalit ja Karhut olisivat olleet vähintään jatkokarsinnassa myös tässä ikäluokassa. Väitänpä jopa, että C1:n B-lohkon voittaja ei olisi tässä tapauksessa tullut Tampereelta. No täältähän on jälkeenpäin helppo huudella ja spekuloida.
Kilometritehdas
24/08/2015
Kovin olen sitä mieltä, että C2- ja C1-ikäluokissa pitäisi pelata kahdessa lohkossa ja turnausmuotoinen runkosarja. Pleijarit sitten yksittäisinä peleinä. Sympatiseeraan kyllä Oulun porukoita, kun viettävät bussissa aikaa...
Kurtti Perikka
24/08/2015
Puusilmälle sen verran faktoja pöytään että yksi Ollikainen ei olisi Karhuja pelastanut Ols tai Spv peleissä. Sen verran selkeistä tappioista oli kyse. Näin ollen lohkon järjestys olisi lopulta ollut aivan täysin sama ;)
Puusilmä
24/08/2015
Olen Pertti erimieltä. Karhut on jo useamman vuoden joko voittanut tai kaatunut tämän kyseisen pelaajan mukana. Loistavana pelaajana hän nostaa myös muiden pelaajien tasoa.

Tasapisteissä mennään kilpailusäännön mukaan:
21§ Järjestys sarjassa
Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden
ja tappiosta nolla pistettä.
Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
5) koko sarjassa tehdyt maalit
6) uusintaottelu, kuitenkin vain, mikäli kyseessä on nousu, putoaminen tai mitalisijat
7) arpa.
Esko Korki
24/08/2015
Mitä tuolla Forssassa tapahtui ?
C 2 poikien sarjassa....
Kurtti Perikka
24/08/2015
Puusilmä. Ei vieläkään oikein selvinnyt että kenen kanssa Karhut olisivat päässeet tasapisteisiin jos joku olisi tehnyt muutaman ylimääräisen maalin / peli ? Karhujen ratkasupelien tappiot olivat hyvinkin selkeitä. Tasoa löytyy kyllä, mutta SM-tasoa ei ! Näin valitettavasti tänäkin vuonna. Oikeat joukkueet tästäkin jatkoon !
James
24/08/2015
Ei SM-sarja yhden pelaajan joukkueita jää kaipaamaan. Nokiallahan tais olla sama Rothin kohdalla, mutta niin vaan meni komeasti KrP suoraan jatkoon molemmissa ikäluokissa. Joukkuelaji.
James
24/08/2015
Siis Krp C1-pojat meni suoraan, B vielä karsii.
Kurtti Perikka
24/08/2015
No Puusilmän ja muidenkin pointti tässä kaikessa keskustelussa on varmaankin se että olisi hienoa mitellä paremmuudesta sellaisessa sarjassa jossa kaikki oman ikäluokan parhaat pelaajat olisivat osa oman ikäluokan joukkuetta. Vain silloin voitaisiin ikäluokassa mitata absoluuttista paremmuutta ja tällaista turhanpäiväistä spekulointia ei tarvittaisi. Täysin hyödytöntä se toki on jo nytkin :)
Puusilmä
24/08/2015
Tuosta olen Pertin kanssa samaa mieltä. Tosin yksilön kehitystä taitaa paremmin palvella pelaaminen parempiaan tai samaa taitotasoa olevien kanssa.
Niinkuin sanoin puhdasta spekulointia tuo C1 B-lohkon tilanne oli. En kuitenkaan malta olla tuomatta muutamaa puhtaasti tilastollista faktaa viikonlopun peleistä. Karhut-SPV päättyi 4-8 SPV:lle. Kahden erän jälkeen tilanne oli 4-6 eli ottelu taputeltiin vasta kolmannessa erässä. Torjunnat Karhut 23, SPV 21. SPV:llä ketjullinen enemmän ukkoja ja Karhujen jalat loppui.
OLS-Karhut päättyi 8-3, kahden erän jälkeen tilanne oli 4-2. Tämäkin siis taputeltiin vasta kolmannessa erässä, jossa Karhut istuivat peräti viisi kakkosta. Torjunna OLS 29, Karhut 18. Lukemiltaan pelit olivat selkeitä, mutta olivatko ne pelillisesti sitä?
Toinen yhden todellisen talentin varassa oleva joukkue Steelers hoiti viikonlopun kuljettanalla pelimiestä Porin ja Turun väliä pelaten kumpanikin päivänä yhden B:n pelin ja yhden C1:n pelin. Vähän kohtalon ivaa, että kyseinen pelimies samutti Karhujen suoran jatkopaikan haaveet tehoilla 2+2. Seuraavana päivänä Takala varmisti Steelersin C1:n jatkokarsintapaikan latomalla Jokereita vastaan tehot 4+6. Olen siis edelleen sitä mieltä, että yksi tarpeeksi lahjakas pelaaja pystyy rahaamaan keskinkertaistakin joukkuetta yllättävän pitkälle. Krp on materiaaliltaan niin leveä, että Rothia ei vielä tässä vaiheessa tarvittu.
Esko Korkille
24/08/2015
Forssassa oli varsin epätasainen lohko, jossa esim. Loiske mukana mittelöissä kapealla, 02 syntyneiden jengillä (mukana kuulemma jopa 03 syntyneitä).

SB Vaasa oli ennakkoon toinen todennäköinen suorasta jatkopaikasta kamppaileva joukkue, mutta ei heistäkään ollut vastusta Erälle, jonka neljästä ottelusta kolme päättyi keskeytykseen ennen täyttä aikaa.
Vaasakin olisi luultavammin kokenut saman kohtalon ilman erinomaista maalivahtiaan.
Tusinamies
25/08/2015
Nykyisellään Sm karsintoihin osallistuu ainakin tusina joukkuetta, jotka ottavat karsinnat mukavana kauden aloitusturnauksena. Ei ole tavoitekaan päästä Sm.
Mikäs siinä, kun järjestelmä on tällainen, mutta sitten tulee niitä 12-maalin keskeytyksiä
Muutosta kehiin?
25/08/2015
Kuten yllä todettiin, nykyinen systeemi sallii karsintojen pitämisen eräänlaisena kauden avausturnauksena.
Totuus kuitenkin on se, että pelata kaksi päivää mahdollisesti jopa satojen kilometrien päässä kotoa otteluita jotka päättyvät keskeytyksiin ei palvele ketään.
Ei hävinnyttä, eikä voittanutta joukkuetta. Sellaiset ottelut eivät mittaa kenenkään tasoa.

Olisiko kilpailuvaliokunan jo aika miettiä systeemin muutosta?
Vaihtoehtona voisi olla esim. systeemi jossa 3-5 korin joukkueet pelaisivat ensimmäisenä viikonloppuna alkukarsinnnat, joiden avulla selvitettäisiin yksi ryhmä jatkajia, jotka saisivat sitten vastaansa 1-2 korin joukkueista muodostetut lohkot, joiden kanssa pelattaisiin kaksinkertainen sarja.

Näin olisi kaikilla joukkueilla mahdollisuus pelata tasoisiaan matseja ja ottelut olisivat ainakin ennakkoon tasaväkisiä alusta asti.
yx
25/08/2015
Kannatetaan edellistä. Näin saadaan niitä harkkapelejäkin kykyjen mittariksi useimmille joukkueille, mutta vain parhaat mittelöi keskenään sitten sm-paikoista. Nythän ilmoittaumisjärjestelmä ruokkii sitä, että joukkueet kykyihin katsomatta ilmoittautuvat karsintoihin. (hintaero kohtuullinen ) . Myös peräänkuulutan sitä A-poikien sarjan uusimista. Täysin epäsuhta eri alueilla ilmoittautua A-1div. Etelässä sarja pelattan aivan alueellisesti,kun taas esim. sisä-suomen osalt ei koskaan voi tietää joutdutaanko pelaamaan kautta länsirannikkolaisten kanssa taikka vaikka matkustaa savokarjalaan... aika epäreilua vastinetta kun sama sarjamaksu. Jos halutaan etä junnuilla jatkuu pelihimot B.stä vanhempinakin vielä säbän parissa, niin jotain uutta muottia kehiin ja äkkiä. Jos B ikävuosien jälkeen vaihtoehtona on muuttaa suurcityihin A-Sm / 1-2div. paikkaa hakemaan kesken esim. vikan lukiovuoden taikka siirtyminen 6div. omalla porukalla - eli halutaanko junnujen ,jotka ovat tuohon ikään mennessä oppineet harjoittelemaan ja tekemään rajusti työtä menestymiseensä jäävän vaiko ei... Tai: B-junnujen sarjaikää nostetaan yhdellä vuodella! silloin A-ikäiset oikeesti jo siinä iässä että intti ja jatko-opiskelut kutsuvat. Nyt siis täysin väärä ikäluokkaraja!
Tusinamies
25/08/2015
Tai sitten Sm-karsinnan osallistumismaksu tarpeeksi korkeelle, mutta josta hyvitettäisiin osa niille, ketkä pääsee läpi BSM ja BD1V. Jos joutuu lyömään puolitoista tonnia osallistumismaksua (+kulkeminen + majoitus) pöytään, niin voi sympaattiset kyläjoukkkueet miettiä vielä toisenkin kerran onko tää karsinta oikee paikka.
Perttu
25/08/2015
Mun mielestä hinnalla pelaaminen tusinamiehen ehdotuksen tavalla ei palvele lajia.
Sarjajärjestelmä on mielestäni ainoa keino ratkaista tälläiset ongelmat. Alkukarsinta ja sitten lopullinen sm-karsinta toimisi parhaiten.
yx
25/08/2015
Aivan samaa mieltä. Rahalla ei saa olla vaikutusta , vaan sarjajärjestelmä järkeväksi. Ja vielä lempiaiheeseeni , eli A1div:iin. Olisko mitään mieltä saada mielekkäämmäksi jos jotenkin yhdistettäisiin B kilpa ja A-1div. yhdeksi alkulohkoksi. Nythän B-joukkueita ihan hitonmoinen määrä ja noita A-joukueita vähänlaisesti. Saataisiin järjevämmin alueellisempia pelejä (kustannukset !) ja enemmän pelejä!
jori
25/08/2015
Kaksivaiheiset karsinnat: ensimmäisellä kierroksella karsivat ennalta heikommat joukkueet, tästä ryhmästä sitten osa pääsee varsinaiseen karsintaan johon mukaan tulevat myös kärkijoukkueet. Paremmuus ratkaistaisiin esimerkiksi kaksinkertaisella sarjalla (2viikonloppua). Tämä varmasti vähentää noita 12-0 voittoja ja sekä yhden hyvän ja huonon ottelun merkitystä.
Tusinamies
25/08/2015
Joo, tarkemmin ajatellen kallistun Pertun ja YX-kannalle. Maksun nosto oli vaan nopeasti heitetty keino. Ja ei ehkä paras keino. Ja oma kommentointi koskee BSM karsintoja, muiden ikäluokkien tasosta en osaa sanoa.
Yx
25/08/2015
Vielä edelliseen jatkoksi. Olisi jokin lyhyt alkukarsinta B joukkueilla. Ettei nyt ihan haastajatasolasiet änkisi mukaan A1div:iin. Sitten varsinainen alkusarja Bkilpa ja A ja siitä parhaat keskenään pääsee sitten kohti pyrkimystä kohti A-SM karsintoja. Eli jos B-ikäisillä olisi A-1div . mahdollisuus sarjaan ,niin tyrkky B-SM sarjaan pienenisi. Ja samalla saadaan enemmän porukkaa A-sarjaan. Nytkin jo tosi moni B joukkuelainen pelaa myös A-sarjaa.
sotahuuto
25/08/2015
Indians hävinnyt listoilta?
Ikäryhmien asettelu uusiksi?
25/08/2015
Jos A-ikäisten joukkueita on liian vähän ja B:ssä taas joukkueita paljon, on ikäryhmille tehtävä jotain. B-sarja vain yhdelle ikäryhmälle (esim. nyt -99 syntyneet ja sitä nuoremmat jos haluaa). A-sarjassa pelaisi -98 ja -97 pelaajat jotka ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan jo lähempänä toisiaan murkkuiän kääntyessä loppua kohti. -96 pelaajat miesten rinkiin ja yrittämään pelipaikkaa edarista. Luonnollinen poistuma on tuossa iässä jo tapahtunut. Esimerkit siis tämän vuoden mukaan. Nykyisin B:n SM-sarjassa tasokkaassa joukkueessa pelaavalle -99 ikäiselle hyvälle pelaajalle pelipaikka on tiukassa. Motivaatio hiipuu kauden aikana, keväällä se on jo nollassa ja peliura paketissa.
S7
25/08/2015
Niin tai sitten niinku lätkässä, että ois B-junnuissakin c-junnujen tapaan vanhempi ja nuorempi ikäluokka.
dexal tähti
30/08/2015
Huom karhut pelasi myös ponovoa vastaan ja ponovon suurin tähti anssi "pete"pettinene istui penkillä ja ponovo oli tämän takia koko pelin tuuliajelulla!
Osku
30/08/2015
Tuo A:n 1-divari on kyllä monessa mielessä huono nykyisessä muodossaan. Monessa lohkossa tulee paljon pelejä, jotka eivät kehitä ketään. Sarjan arvostusta voisi nostaa sen muuttaminen esim. valtakunnalliseksi kahden lohkon järjestelmäksi. Lohkojen kokoa voisi rajoittaa niin, että kustannukset eivät kasvaisi mahdottomiksi. Täksi vuodeksi molemmat karsijat poikkeuksellisesti nousivat SM-sarjaan, mutta periaatteessa on mahdotonta kehittää joukkuetta siihen tasoon pelkkien 1-divarin pelien kautta. Käytännössä seuralla pitää olla sopiva aikuisten joukkue (1-div tai vähintään 2-div), jossa n. puolet A-junnuista pääsisivät pelaamaan ja kehittymään. Mikäli näin ei ole, suurin osa A-ikäisistä lopettaa tai siirtyy alasarjoihin, joissa kehittyminen loppuu. Lahjakkaalle pelaajalle ainoa vaihtoehto on tällöin muutto sopivaan kaupunkiin ja tässä voi vastaan tulla taas vanhempien rahalliset varannot yms. muut käytönnön seikat. B:n jälkeen kun pelaajat eivät vielä ole edes täysi-ikäisiä.
SP
30/08/2015
Mielenkiintoista pohdintaa. Tuo koritussysteemi on ihan mielenkiintoinen ajatus, mutta aika lailla ainakin C:ssä nuo jengit elää erilaisten ry outien ja muiden seurasiirtojen kautta. Siellä voi olla pikkujunnuissa huikeaa jälkeä tehnyt jengi, joka sitten hajoaa tai josta karaa ketjullinen parhaita jonkun toisen logon alle. Ok, varmaan ne parhaat sieltä aina löytää paikkansa, mutta ei noilta rökäletappioilta koskaan vältytä. Tuleehan niitä liigatasoa myöten, kun sarjan kärki pelaa jumboa vastaan. Voidaan tietty sitten lähteä siitä, että annetaan tietyille isoille seuroille suoraan hyvävelisysteemillä SM-paikat ja jätetään muut vetämään jotain alasarjoja? Itse pienen seuran edustajana olisi aika typerää valmentaa ryhmää, joka suljettaisiin sarjasta, että ei joku matkusta turhaan. Katsotaan muutaman vuoden taakse, niin Loppi oli mestari ja aika moni täällä olisi asiaa tuntematta ollut valmis lyttäämään moisen jengin. SM-karsinta on kuitenkin eka oikea tason mittaus valakunnallisesti ja varmasti monelle valkulle silmiä avaava kokemus. Se että useampana vuonna sitten hakkaa päätään seinään, on jo tyhmyyttä.

Sitten tietty on nää D1-joukkueet, joille menee hyvästä kokemuksesta. Tai joukkueet, joilla se tähtäin voi olla esim. seuraavan ikäluokan karsinnoissa Eivät yleensä ole edes niitä pahimpia heittopusseja, mutta ainakin näiden nuorempien osalta voitaisiin rajata joukkuemääriä. Mutta eiköhän nuo parhaat löydy aina tuosta joukosta eikä noita ihan huuhaa-matseja nyt aivan älyttömästi ole. Tai joillekin joukkueille karsinnat nyt on aika helppo nakki, vaikka siellä olisi ollut samassa alkulohkossa nyt jatkokarsinnan kautta sarjaan menneet jengit.

Tuohon rahaideaan vielä yksi pointti. Kun esim. meillä on karrikoidusti sanoen kausimaksut samaa luokkaa kuin eräiden isojen seurojen vanhemmilta perimät kuukausimaksut, niin ei tuo niin kauhea ponnistus olisi maksaa "turnausmaksuna" hiukan korkeampaa maksua. Yksi ison turnauksen pelipassin hinta/pelaaja. Mutta sen kun laittaa vaikka Familyn maksuihin päälle, niin tulos voi olla juuri päinvastainen kuin tavoite. Ja oikeasti, joskus nuo pienet seurat tuottavat välillä hyviä pelaajia, joskus jopa kokonaisia joukkueita.
Oskulle
31/08/2015
A-juniori-ikään tullessa useimpien pelureiden kognitiivinen kapasiteetti kykenee havaitsemaan, että säbällä ei tule elämään. Siksi moni valitsee kivat höntsäpelit 2.-5-paikallisdivareissa, joko maksuttoman pelaamisen tai halvat maksut, saunaillat ja treenaamiseen 1-3 krt/vk sen sijaan, et paahtaisivat A-SM tai A1DIV valtakunnallisesti, treenaisivat 4-5 krt/vk ja korkeat kk-maksut.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.