Liigat

Kasperi Kantonen viimeinen kiinnitys – Happee julkaisi lopullisen joukkueensa

12.08.
2015
9 Kommenttia
3
Liigat
Muutoksia kesällä kokenut Happeen ryhmä on nyt valmis uuteen kauteen. Kuva: Juha Käenmäki

Muutoksia kesällä kokenut Happeen ryhmä on nyt valmis uuteen kauteen. Kuva: Juha Käenmäki

Kevään 2014 Suomen mestari ja viime kaudella hopeaa saavuttanut Happee on julkaissut lopullisen kokoonpanonsa ensi kauden Salibandyliigaan. Isoja menetyksiä kokeneen joukkueen viimeinen uusi pelaaja on TPS:n mustavalkoisen univormun hirvipaitaan vaihtava Kasperi Kantonen.

21-vuotias Kantonen saapuu opintojen perässä Jyväskylään, ja kahdella viime kaudella TPS:n liigajoukkueen lisäksi Divaria SBS Maskussa ja SBS Wirmossa pelanneen turkulaiskasvatin myötä Happeella on 12 sopimuksen alaista hyökkääjää. Puolustuspää operoi ohuella materiaalilla, sillä Hirvillä on vain 7 puolustajaa listoilla.

Päävalmentaja Seppo Pulkkinen on luottavainen aiempia kesiä vilkkaammasta pelaajaliikenteestä huolimatta.

– Joukkue aloitti harjoittelun toukokuussa ja tutun kliseeen sanoin harjoittelu on sujunut suunnitelman mukaan ja erittäin hyvällä asenteella. Kliseestä tämä poikkeaa sen verran, että nyt tuo sanomani on totta. Joukkue on selkeästi osoittanut suurta halua pitää saavutetut asemat liigan aivan terävimmässä kärjessä muutamista poislähtijöistä ja seuran vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Tavoitteenamme on tehdä tästä kaudesta jokaisen joukkueen jäsenen parhaan kauden avulla joukkueemme paras kausi. Kaikki pannaan peliin, siihen olemme valmiit, Pulkkinen toteaa.

Classicista kotiin palannut Paul Kotilainen odottaa innoissaan kauden alkamista.

– Kesäharjoittelu on mennyt erittäin hyvin niin omalta kuin joukkueenkin osalta. Joukkue on painanut todella hyvällä ilmeellä koko kesän, ja se on vaikuttanut myös omaan tekemiseen. Tulevalla kaudelle on henkilökohtaisesti kovat näyttöhalut parin vaisumman kauden jälkeen, ja siksi onkin aivan mahtavaa pukea jälleen hirvipaituli päälle ja päästä rytkimään hyvien ystävien kanssa. Joukkueessa on hyvä henki päällä, joten on hienoa olla taas mukana näissä ympyröissä, Kotilainen tuumii Happeen sivuilla.

Salibandyliiga-kausi 2015-2016 alkaa heti mielenkiintoisella herkkupalalla, kun lauantaina 19.9. Happeen vieraaksi saapuu viime kevään finaaliuusintaan Mika Kohosella vahvistunut SPV.

Happeen kokoonpano kaudella 2015-2016:

Maalivahdit:
Tuomas Turunen
Miro Tuomala (A-jun.)

Puolustajat:
Asko Huisman
Niko Ilmonen (A-jun.)
Jonne Junkkarinen
Jaska Kunelius
Kaapo Savinainen
Otto Tikka
Eemil Ukkonen

Hyökkääjät:
Juuso Heikkinen
Janne Hoikkanen
Veli-Matti Hynynen
Johannes Jokinen (Nokian KrP)
Joonas Kaasalainen
Kasperi Kantonen (TPS)
Petri Kauko
Paul Kotilainen (Classic)
Peter Kotilainen
Toni Kuosmanen
Lauri Liikanen (UHC Uster, Sveitsi)
Vili Liponen (A-jun.)

Toimihenkilöt:
Päävalmentaja Seppo Pulkkinen
Valmentajat Mikko Lehto, Johnny Kotro
Maalivahtivalmentajat Pasi Rautio, Ville Puro
Fysiikkavalmentaja Petri Jalanko
Huoltajat Atte Laitinen, Juho Aijasaho, Niko Ahola
Fysioterapeutti Juuso Kilpikoski
Joukkueenjohtajat Anne Muukkonen, Jarno Virta

Harjoitusryhmään kuuluu lisäksi 5 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia omista A-junioreista. Farmisopimus 2. divisioonassa pelaavan FBC Duxin kanssa jatkuu tulevallakin kaudella.

Pääkallo.fi haastatteli Seppo Pulkkista kesäkuussa joukkueen tilanteesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Hirvi
12/08/2015
Arvelen, etttä Happeen 2. kentällinen on Peter K.-Paul K.-Jokinen-Huisman-Ukkonen. Jokinen Jamin paikalle ja ykkösyoivoiman pyörittäjäksi, niin en usko että siltä osin on heikennytty. Kolmoseen onkin sitten tarjolla monta vaihtoehtoa. Hyvä tästä on kausi aloittaa.
JKL
12/08/2015
Jokinen on hyvä tulokas yv-pyöritykseen. Siitä jäi hyvät muistot mestaruuskaudelta. Viime kaudella yv ei mielestäni toiminut parhaalla mahdollisella tavalla koko kaudella. Nyt on paremmat saumat. Mv-pelin onnistumisesta kokonaisuus kuitenkin paljolti kiinni. Joukkuekin joutunee muuttamaan pelitapaansa Kososen lähdön myötä.
JooJoo
12/08/2015
Seiskapuolustussetillä voi kauden aloittaa,
Pari äijää tulee tippumaan takalinjalle. Seiskapakilla ei kautta loppuun viedä.
Näissä kun voi mennä vähän nivelsiteitä. Kun täysillä mennään.
Timotei
12/08/2015
Eiköhän Kaasalainen siirretä pakiksi jos ja kun tarve tulee, kuten aiempinakin kausina ja eikös Kotilaisen Paulkin pelannut Classicissa pakkina (kuten tosin Jamikin aikoinaan).
Mielenkiintoista nähdä miten ketjut muotoutuu, Jokista varmaan ensin tosiaan yritetään Kotilaisten kaveriksi istuttaa, mutta eiköhän esim. Liikanenkin siinä saa mahdollisuutensa kokeilla. Vaikka Jokisen kohdalla muistellaan paljon 2014 finaaleja, niin muuten se kausi ei mitenkään loistelias mieheltä ollut vaikka Mannisen ja Kotovaaran kanssa pääsi pelaamaan. Erä-sarjassa mies oli aivan karmea ja ylivoimallekin pääsi pyörittämään vasta kun samalla paikalla oli ensin kokeiltu Kotovaaraa ja muistaakseni Hoikkasta myös.
JZ
12/08/2015
Turunen on ollut ajoittain kyllä ihan pätevä Kososta tuuratessaan, mutta nähtäväks jää miten nyt. Asetelma on kuitenkin totaalisesti erilainen kun kaikki vastuu on lähes yksin hänellä.

Tuomaala taas on lupaava, mutta fysiikan puolesta vaikutti ainakin MM-junnuissa vielä niin poikaselta, että miesten peleissä voi tulla kylmää kyytiä.
Jkl
12/08/2015
Miten lienee, kuinka moni Suomen miesten peli vastaa parhaita kansainvälisiä mm-junnupelejä? Epäillä sopii että eivät läheskään kaikki. Joten eiköhän lähemmäs 2 m Tuomaala voisi pärjätä. Ei se vahingossa mm-finaalin maaliin päässyt. Onko tuolla TPSin kaverilla pelimiehen ominaisuuksia? Ihan outo nimi. Jospa tähti syttyisi täällä :)
JZ
13/08/2015
Miesten ja nuorten pelit ovat kyllä aikalailla eri maailma. Toki ero näyttäytyy maalivahdille erilaisena, mutta kyllä fysiikkakin on isossa roolissa. Tuomaala näytti ainakin vielä kisoissa aika tyypilliseltä teiniletkulta, nopeasti venähtäneeltä nuorelta, jolla on vielä vaikeuksia hallita pitkää kroppaansa. Ja miesten liigassa joutuu myös kovempiin haasteisiin mitä noissa "yhden maan MM-kisoissa" tällä kertaa suomen maalilla joutui.

Ei se silti sitä tarkoita tietenkään etteikö voisi pärjätä. Tie on Tuomaalalla auki vielä mihin asti vain ja kehitys voi olla nopeaakin, ikäluokkansa MM-edustus ja 2m pituus ovat jotain, mistä on jonkunlaista liigauraa jo kohtalaisen todennäköistä syntyä. Turunen on silti ainakin minun papereissani selvä ykkönen kauteen lähdettäessä. Toki, mun papereista ei varmaan Pulkkisseppo kovin kiinnostunut ole...
Rälllä
13/08/2015
Molemmat veskat on kuitenkin U19 MMn allstar-maalivahteja.
Näin se vain menee
13/08/2015
Onhan Happeella kieltämättä kova paikka puolustaa viime kausien menestysputkeaan, sen verran menetyksiä on rosterista, joita lähestulkoonkaan ei ole tulijaporukalla pystytty korvaamaan. Pelkästään veskariosasto luokkaa kahta heikompi kuin viime kaudella. Selviytyminen puolivälieristä eteenpäin saattaa osoittautua liian kovaksi rastiksi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.