Divarit

Kauden 2014-2015 parhaita palkittiin Kampissa – Pääkallo.fi palkittiin vuoden salibandytekona

29.08.
2015
4 Kommenttia
3
Divarit
Kauden parhaat palkittiin Kampin Narinkkatorilla. Kuva: Timo Mäkynen

Kauden parhaat palkittiin Kampin Narinkkatorilla. Kuva: Timo Mäkynen

Salibandyliitto on palkinnut kauden 2014 – 15 menestyjät eri kategorioissa. Palkitseminen tapahtui lauantaina Helsingin Narinkkatorilla Salibandyliiton järjestämän 20. Katusählyfinaalitapahtuman yhteydessä.

Kauden parhaat -valinnat (viime kauden seura):

——
Miespelaaja: Eero Kosonen (Happee, Jyväskylä)

Maalivahti Eero Kosonen, 28, oli tärkein yksittäinen pelaaja miesten maajoukkueessa MM2014-kisoissa. Loppuottelussa Ruotsia vastaan Kosonen piti Suomea pystyssä huipputorjunnoillaan, kuten myös Happeeta Salibandyliigan finaalisarjassa SPV:tä vastaan. Kososella oli maalivahtien paras torjuntaprosentti pudotuspeleissä (85.92) ja runkosarjassa (84.97). Viime kaudella Kososen kaulaan ripustettiin MM- ja SM-hopea.

——
Naispelaaja: Laura Loisa (Rönnby Västerås IBK, Ruotsi)

Laura Loisa, 24, valittiin vuoden maalivahdiksi Ruotsin Superliigassa ja kausi päättyi hopeamitalistina Rönnby Tigersin luottotorjujana. Lisäksi Loisa esitti vakuuttavia otteita Suomen naisten maajoukkueessa. Loisa on tehnyt päämäärätietoisesti töitä itsensä kehittämiseksi pelaajana.

——
Poikajuniori: Ville Lastikka (s. 1996) (Steelers, Hämeenlinna)

Ville Lastikka, 19, on poikkeuksellisen lahjakas maalintekijä. Hän voitti Divarin runkosarjan pistepörssin (51+20=71) juniori-ikäisenä ja iski kuudessa pudotuspelissä tehot 10+3=13. Saavutustensa johdosta Lastikka noteerattiin useamman kerran Divarin kuukauden pelaajaksi. Nuorukainen päätti kautensa maailmanmestarina U19-ikäluokan MM-kisoissa viime keväänä ja tuli myös valituksi turnauksen tähdistökentälliseen.

——
Tyttöjuniori: Veera Kauppi (s. 1997) (Koovee, Tampere)

Veera Kauppi, 18, on pehmeillä käsillä varustettu pallotaituri ja pelintekijä, joka omaa ylivertaisen peliälyn. Hän on U19-maajoukkueen kaikkien aikojen pistepörssin ykkönen ja esiintynyt edukseen myös naisten maajoukkueessa. Kauppi on saavuttanut lukuisia junioreiden Suomen mestaruuksia Kooveessa ja on myös edustusjoukkueen johtohahmoja. Viime kaudella hän oli Naisten Salibandyliigan pistepörssin kolmas tehoin 27+26=53. Veera Kaupille kauden tyttöjuniori -palkinto on jo toinen. Kaudella 2012-13 hän pokkasi kyseisen palkinnon vasta 15-vuotiaana. Monilahjakkuudesta kertoo se, että hän on myös maajoukkuetason jalkapalloilija.

——
Valmentaja: Tommy Koponen (Seinäjoen Peliveljet)

Runkosarjan kakkonen ja altavastaajana Salibandyliigan finaaleihin lähtenyt Seinäjoen Peliveljet teki Koposen, 43, johdattamana lopulta tuloksekasta työtä voittaen paras viidestä –loppuottelusarjan voitoin 3-1 ja väänsi kahdessa finaalissa arvokkaat jatkoaikavoitot. Palkintona Suomen mestaruus. Koposen valmentama SPV osoitti muutosvalmiutta ja pystyi vaikeimmilla hetkillä uusimaan pelikirjansa. Valmentamisen ohella Mr. SPV on tunteja laskematta tehnyt määrätietoista lajin edistämistyötä Seinäjoen seudulla.

——
Erotuomaripari: Mikko Alakare (Helsinki) – Vesa Vilkki (Helsinki)

Mikko Alakare, 38 ,ja Vesa Vilkki, 35, tekivät vahvan ja nousujohteisen kauden, joka päättyi onnistuneisiin play off- ja finaaliotteluihin. Saumatonta yhteistyötä tekevä parivaljakko lukeutuu myös harvalukuiseen kansainvälisten erotuomareiden joukkoon.

——
Menestynein seura: Classic, Tampere

Ensimmäistä kertaa jaettavan kauden menestynein seura -palkinnon saa tamperelainen Classic, joka keräsi huimat 68 pistettä vertailussa, johon on laskettu mukaan menestys 11:ssa Salibandyliiton sarjassa: Salibandyliiga (miehet ja naiset), TEHO Sport Suomen Cup (miehet ja naiset) ja junioreiden valtakunnalliset SM-sarjat (A-C-jun., tytöt ja pojat). Classic oli selkeä ykkönen tässä vertailussa, sillä toiseksi tullut Tapanilan Erä Helsingistä keräsi 39 ja kolmonen SB-Pro Nurmijärveltä 31 pistettä. Kaikkiaan pisteille pääsi 30 salibandyseuraa.

——
Salibandyteko: Pääkallo.fi:n toimitus

Uutisointi, tarinankerronta ja medianäkyvyys ovat keskeisessä osassa salibandyn aseman vankistamisessa. Salibandyn oma verkkomedia Pääkallo.fi tekee tätä työtä suurella sydämellä, tarttuu rohkeasti salibandyväkeä puhuttaviin aiheisiin ja synnyttää tällä tavoin myös keskustelua. Sivusto on vakiinnuttanut paikkansa salibandyväen parissa ja laajemminkin, jota sivuston korkeat kävijämäärät ilmentävät.

——
Pekan Malja: Pekka Raitala (Kerava)

Salibandyliiton 1. puheenjohtajan Pekka Mukkalan nimeä kantava palkinto on tunnustus ansioituneesta työstä salibandyn eteen, joka myönnetään vain tarvittaessa. Tällä kertaa Pekan maljan saa SSBL Salibandy Oy:n hallituksen pitkäaikainen (2001-2015) puheenjohtaja Pekka Raitala.

——
Muut huomionosoitukset:

Miesten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Jami Manninen (Happee, Jyväskylä) 26 runkosarjan ottelussa pisteet 46+22=68 (keskiarvo 2,6)

Naisten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Eliisa Alanko (Classic, Tampere) 22 runkosarjan ottelussa pisteet 36+33=69 (ka 3,1).

Miesten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Mikko Kohonen (SPV, Seinäjoki) 11 pudotuspeliottelussa pisteet 8+11=19 (ka 1,7)

Naisten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Eliisa Alanko (Classic, Tampere) 9 pudotuspeliottelussa pisteet 18+6=24 (ka 2,7).

Miesten Salibandyliigan Veikkauspörssin runkosarjan voittaja: Lauri Kapanen (Tapanilan Erä, Helsinki)
Miesten Salibandyliigan Veikkauspörssin pudotuspelien voittaja: Juuso Heikkinen (Happee, Jyväskylä)

Naisten Salibandyliigan Veikkauspörssin runkosarjan voittaja: Juuli Hakkarainen (NST-Lappeenranta)
Naisten Salibandyliigan Veikkauspörssin pudotuspelien voittaja: Minna Kallio (Classic, Tampere)

Miesten Salibandyliigan TUPLA-pelaaja (pisimpään joukkueen sisäistä pistepörssiä johtanut pelaaja): Jami Manninen (Happee, Jyväskylä)
Naisten Salibandyliigan TEHO-pelaaja (pisimpään joukkueen sisäistä pistepörssiä johtanut pelaaja): Emmi Niemelä (Papas, Kajaani)

Divarin K-Rautapörssi:
1. Matias Kuisma (ÅIF, Sipoo)
2. Iiro Nurminen (Steelers, Hämeenlinna)
3. Tino Nivala (Lammin Salibandy)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
KM
29/08/2015
ISOT onnittelut Pääkallo.fi ja koko fantastisen hieno toimittajatiimi! Täysin ansaittu tunnustuspalkinto. Teette ainutlaatuisen hienoa työtä.
..
29/08/2015
Matias Kuisma ei Markus
Tampere
29/08/2015
Hyvä Cee Tulevaisuus.....
meitsi
08/09/2015
Totta puhuen, itselleni tuli yllätyksenä, että Lastikka ei vienyt Divarin K-Rauta pörssiä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.