Liigat

Kesähaastattelussa Olli Laine: ”En ole koskaan ollut mikään kikkakone”

02.08.
2015
3 Kommenttia
4
Liigat
TPS:n tuore kapteeni on valmiina nostamaan koko joukkueen suoritusta. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n tuore kapteeni on valmiina nostamaan koko joukkueen suoritusta. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseuran viime kausi venyi aina huhtikuun puoliväliin asti joukkueen säilyttäessä sarjapaikkansa voittamalla Divarijoukkue SB Welhot kolmannessa playout-sarjassaan. Kaudesta 2007-2008 Salibandyliigassa pelanneen turkulaisseuran vaihtuvuus on kesän aikana ollut kohtuullista ja ryhmän kapteeniksi valittu Olli Laine istutettiin Pääkallo.fi:n kesähaastattelupenkkiin kertomaan omasta sekä joukkueensa nykytilasta.

– Kesä on mennyt mukavasti. Olen pysynyt terveenä ja fyysisesti kunnossa. Sain hiukan lomaa MM-kisojen jälkeen ja näin en ehtinyt olemaan pitkään joukkueen mukana ennen omatoimijaksoa, mutta nyt harjoitukset ovat taas lähteneet testiviikon merkeissä käyntiin ja joukkue alkaa olla kunnossa ja kasassa.

TPS:n historiassa kapteeninnauhaa ovat aikaisemmin kantaneet esimerkiksi Mikael Lax, Miko Kailiala ja Riku Kekkonen, joten Laine liittyy arvovaltaiseen ketjuun.

– Totta kai valinta on suuri kunnia ja siihen sisältyy tiettyjä velvotteita. En ole koskaan aikaisemmin ollut TPS-paidassa virallisena kapteenina, mutta luonnollisesti liigajoukkueen kapteenius on ollut haaveena. Sillä ei ole väliä onko C-nauha kädessä vai ei, silti laitan kaiken likoon ja yritän taistella joukkueelle voiton.

Kapteenius ei ole Laineelle täysin uusi asia, koska nauha nähtiin nuoren pelaajan kädessä muutamaan otteeseen TPS-paidassa jo viime kaudella ja lisäksi nuorten maajoukkueen kultajuhliin päättyneissä MM-kisoissa.

– MM-kulta oli aivan huikea päätös vaikealle kaudelle. Tietysti seura- ja maajoukkueen toiminnassa on paljonkin eroja, koska pelaajien iät ovat niin eri luokkaa. Maajoukkueen kanssa pystytään olemaan yhdessä vain pieniä jaksoja, kun taas seurajoukkueessa nähdään lähes päivittäin. MM-turnaus oli mielettömän hieno kokemus ja suuren työmäärän palkinto, mutta en osaa sanoa mitään tiettyä elementtiä, minkä olisin saanut sieltä peliini. Suurimpana yksittäisenä asiana on varmasti itseluottamus mitä tuollaisesta kokemuksesta saa.

TPS:n joukkueeseen on liittynyt seuran ulkopuolelta kourallinen uusia nimiä, joista erityisesti Janne Jaanus (Erä) sekä Waltter Mahlberg (SSV) tulevat olemaan erittäin mielenkiintoisia tuttavuuksia turkulaisyleisölle.

– En ole vielä ehtinyt hirveän kauan olemaan joukkueen mukana ja suurin osa uusista pelureista on pääsääntöisesti viettänyt kesää kotiseuduillaan. Joukkue selvisi kohtuullisen pienillä menetyksillä pariin viime kauteen nähden, mutta tietysti oppi-isä Tommi Kekkosen siirtyminen Tampereelle jättää suuret saappaat täytettäväksi.

MM-kultamitalisti odottaa alkavaa kautta positiivisin mielin ja on innoissaan poikkeuksellisena mailataiturina tunnetun veljensä, Villen, nousemisesta viime kaudella TPS:n pelaavaan kokoonpanoon.

– Joukkueen edellisen kauden ajautuminen playouteihin oli varmasti suuri pettymys kaikille ja kukaan pelaajista ei halua niihin uudestaan Kun joukkue pärjää, niin yksilötkin erottuvat. On hienoa, että velipoika on mukana jengissä – olemme lähes koko uramme olleet samassa joukkueessa ja siihen on tottunut. Pikkupoikina roolit olivat ehkä hieman toiset kuin nyt, mutta se ei muuta mitään. Teemme paljon asioita yhdessä ja joka asiasta otetaan pientä matsia. Onhan se kiva kun voi vähän hassuttaa isoveljeä iltaisin.

Viime kaudella runkosarjassa 21 ottelussa tehopisteet 4+3=7 kasannut Laine innostui playouteissa selkeästi kovempaan tahtiin ja vain 9 ottelussa pistetilastoon kertyi runkosarjaa enemmän pisteitä kuuden maalin ja kahden maalisyötön muodossa. Äärimmäisen voitonhimoinen puolustaja tuntee vahvuutensa ja pelaa niiden mukaan.

– En ole koskaan ollut mikään kikkakone, mutta olen korvannut puutteet asenteella ja luonteella. Aina laittaessani pelipaidan päälle teen kaiken mahdollisen joukkueen voiton eteen. Liigassa pelataan kovaa ja jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa. Minulle se ehkä on fyysinen peli puolustuspäässä, mutta olen silti tullut kentälle pelaamaan, enkä istumaan jäähyllä.

Kuva: Anssi Koskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Olli nyt
03/08/2015
Kyllä liigapelaajan pitäisi pystyä tekemään kikkoja
tarkkailija
04/08/2015
Olli on taitava monessa, mutta yhden hieman huonon puolen olen pannut merkille. Hyökkäyspäässä ei osaa enää syöttää.(laput silmillä)..isoveli on siinä parempi..suoranlinjan miehiä molemmat.
Fong
05/08/2015
Oli #muuten näistä kesähaastatteluista huonoin. Muihin oli selvästi käytetty enemmän aikaa (Hence enemmän tekstiä)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.