Liigat

Koovee julkaisi lopullisen joukkueensa – ”Paikkoja olisi voinut olla enemmänkin tarjolla”

21.08.
2015
8 Kommenttia
1
Liigat
Kimmo Kontianen (vas.) ja Aapo Mutanen (oik.) jatkvat Kooveen riveissä. Kontiainen jatkaa myös joukkueen kapteenin virassa. Kuva: Salibandyliiga

Kimmo Kontianen (vas.) ja Aapo Mutanen (oik.) jatkvat Kooveen riveissä. Kontiainen jatkaa myös joukkueen kapteenin virassa. Kuva: Salibandyliiga

Kooveen edustusjoukkue on harjoitellut kesän ajan melko isolla kokoonpanolla, kun mukana ovat olleet uransa jatkoa pohtivat konkarit sekä tryout-sopimuksilla mukana olevat pelaajat. Joukkueen lopullinen kokoonpano on nyt valmis.

Konkariosastolta Kimmo Kontiainen ja Aapo Mutanen ovat päättäneet jatkaa Kooveessa vielä ainakin yhden kauden ajan. Kesän aikana myös varmistui Tommi Aholan siirto Classicista Kooveeseen yhden vuoden sopimuksella. Tryout-pelaajista Oskari Västilä ja Aleksi Jokela löysivät paikkansa joukkueesta, mutta sopivaa paikkaa ei löytynyt Joona Varuhinille eikä Jari Laaksoselle.

Lopullisessa rosterissa on 3 maalivahtia, 8 puolustajaa ja 12 hyökkääjää. Etenkin hyökkäysryhmitykseen oli vaikea löytää sopivia paikkoja tryout-jaksolla pirteästi esiintyneille Joonalle ja Jarille.

– Koko porukka on tehnyt hyvin töitä kesällä ja jouduimme tekemään kahden pelaajan osalta tällaisen päätöksen, koska rosteri on nyt hyökkäyksen osalta hyvässä kunnossa. Päätökset on käyty pelaajien kanssa läpi ja toivotamme Jarille ja Joonalle hyvää jatkoa, ja uskon, että ottajia pojille löytyy Pirkanmaan alueelta.

– Kesän aikana oli joitakin ulkomaan keskusteluja sekä tietenkin kokeneemman kaartin pohdiskelua jatkon suhteen, joten paikkoja olisi voinut olla enemmänkin tarjolla, mutta nyt kävi näin, kommentoi päävalmentaja Hannu Santanen.

Viime kaudella hyvin esiintynyt Valtteri Pajunen oli jäämässä Tampereelle Kooveeseen, mutta opiskelupaikka Vaasasta aiheutti sen, että jatko Tampereella ei enää ollut mahdollinen. Näin puolustuksen lopulliseksi kooksi jää kahdeksan pelaajaa.

– Meillä on mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta puolustuksessa. Uskon, että saadaan jalkeille hyvät pakkiparit, kun vähän saadaan yhteispeliä uomiinsa. Potentiaalia isoihinkin harppauksiin on olemassa, linjasi Santanen.

Joukkueen pelaajat pitivät myös alkaneella viikolla palaverin, jossa valittiin joukkueen kapteenisto. Viimevuotiseen tapaan joukkueen varsinainen kapteeni on Kimmo Kontiainen ja muut kapteenistoon valitut olivat nuorempaa kaartia edustavat Lassi Ylisiurunen, Samuli Salomaa ja Matias Lintula.

Tulevaan kauteen joukkue lähtee luottavaisin mielin. Enemmän tunnelmia myös videoiden muodossa on luvassa seuraavien viikkojen aikana, kun toimitus ehtii haastatteluja tekemään. Joukkue on aloittanut jo kauden harjoitusottelut ja ensimmäisissä otteluissa molemmat paikallisvastustajat ottivat selkeät voitot Kooveesta, mutta viime viikonvaihteessa kuviot osuivat paremmin kohdilleen, kun Kloten kaatui lukemin 8-4.

Kooveen miesten edustusjoukkue kaudella 2015-16 on:

Maalivahdit:

Rasmus Hasu
Eero Peiponen
Arvid Vonk

Puolustajat:

Jussi Alamettälä
Nico Andersson
Niko Hosiasluoma
Aleksi Jokela
Kimmo Kontiainen (C)
Turkka Lehtinen
Matias Lintula (A)
Mikko Repo

Hyökkääjät:

Tommi Ahola
Mikko Immonen
Perttu Koljonen
Lassi Kotovaara
Miro Lehtinen
Jussi Luoma
Aapo Mutanen
Henri Mäenpää
Samu Saari
Samuli Salomaa (A)
Oskari Västilä
Lassi Ylisiurunen (A)

Teksti: Kooveen tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hugo
21/08/2015
Veikkaan, että Kooveen matseihin kannattaa hakee veikkaukselta paljon maaleja. Puolustus vuotaa, mutta toisaalta potentiaalia löytyy myös tehdä paljon maaleja. Ei pleijareihin, mutta säilyvät sarjassa.
Siirtouutinen
21/08/2015
Joona Varuhin pelaa ensi kaudella Pirkkalan Pirkoissa.
Jukka K.
21/08/2015
Oskari Västilä varsin mielenkiintoinen nimi listalla.. Aktiiviseksi ja sähäkäksi maalintekijäksi osaa käyttää isoa kokoaan yllättävän hyvin hyödyksi. Potentiaalia aina +30 maalin mieheksi - jos pääkoppa kestää. Ottajia olisi varmasti ollut aina ulkomailla asti..
Jörö
21/08/2015
Kooveen kesä mennyt 2kk omatoimijaksolla, miksi näin? Ainakin Anderson entistä "fyysisempi".
Siksi
21/08/2015
....Kun massa on voimaa ja voima on nopeutta :)
näin
21/08/2015
Oskari joo, tuskin kysyntää ulkomailla. Toivon että Osku on löytänyt itsestään muutakin kuin vain läukauksen, joka on todella hyvä ja tarkka. ehkä jossain pelissä 2 maalia, mutta max 8 maalia kaudella. C:n -94:sia, huikee ikäluokka.
NIIN
21/08/2015
Ulkomaille kyselty turhempiakin sällejä kyllä. että..Laukauksilla ne maalit viimeistellään, jonkun sekin homma täytyy kai tehdä. jos hyvässä ketjussa homma toimii kaikkien suhteen, voi hyvinkin olla yllättäjä. joka tapauksessa oma veikkaus KV sija 6-7.
JooJoo
23/08/2015
KooVeelle iso respekti. Siellä ei äijiä ympäri Suomea haeta, vaan oma työ tuottaa avauspaikan. Ja hiki.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.