Liigan kestomenestyjältä yllätys – ”Se on raikas, muodikas ja mediaseksikäs nimi”

SSV juhli viime kaudella Suomen Cupin voittoa. Tulevalla kaudella seuran nimi on Viikingit. Kuva: Salibandyliiga

SSV juhli viime kaudella Suomen Cupin voittoa. Tulevalla kaudella seuran nimi on Viikingit. Kuva: Salibandyliiga
SSV juhli viime kaudella Suomen Cupin voittoa. Tulevalla kaudella seuran nimi on Viikingit. Kuva: Salibandyliiga

SSV (Salibandyseura Viikingit) on yksi suomalaisen salibandyn lippulaivaseuroista ja 2000-luvun menestynein suomalainen salibandyseura. Nykyiseen muotoonsa seura yhdistyi vuonna 2000, kun SSV (SalibandySeura Vuosaari) ja Viikingit (Vuosaaren Viikingit) yhdistyivät.

Moni hieraisi silmiään viime viikon perjantaina, kun Salibandyliigan otteluohjelma julkaistiin. Viimeiset 15 vuotta seura on tunnettu nimenomaan SSV:nä, mutta nyt otteluohjelmassa komeili jälleen Viikinkien nimi.

Pääkallo.fi otti asian tiimoilta puhelun SSV:n managerina toimivalle Kurt Westerlundille.

SSV vaihtoi kauden alla nimensä Viikingeiksi. Miksi näin toimittiin?

– Syy on oikeastaan se, että kyseessä on lopulta yksi ja sama seura. Haluttiin nyt hiukan freesimpää ilmettä. Logossakin lukee pallon sisällä Viikingit, ja nimi on ollut käytössä aiemminkin. Se on raikas, muodikas ja mediaseksikäs nimi, Westerlund kommentoi.

Muuttuuko nimenvaihdoksen myötä jotain muutakin?

– Tässä yritetään nyt piristää ja hakea freesimpää ilmettä. Tässä on samalla kaikin tavoin sellainen uuden aikakauden tunne. Asiasta kun keskusteltiin seuran sisällä, niin tästä oltiin harvinaisen yksimielisiä, vaikka useimmiten joku on eri mieltä. Ehkä tätä voi pitää jollain tapaa uutena imagona.

Oliko sillä, että vaihdos tapahtui juuri vuonna 2015, jotain isompaa merkitystä?

– Ei. Tietysti kausien välissä piti tehdä tämä muutos. Asia nousi esille keväällä ja kesken kauden vaihdosta ei voitu tehdä. Ajatus on nyt muhinut muutaman kuukauden, ja muutos tehtiin ennen tulevaa kautta.

Onko Viikingit hankkimassa vielä uusia vahvistuksia?

– Niin kuin Pääkallo on varmasti huomannut, niin me emme ole julkaisseet tulevan kauden lopullista joukkuetta. Viime vuonna meillä oli 24 sopimuspelaajaa ja nyt sopimuksia on kasassa 21. Teemme mahdollisesti vielä 1-2 sopimusta ja sitten julkaisemme joukkueen.

Jatkaako Juho Järvinen Viikingeissä?

– En osaa sanoa.

Nähdäänkö Tero Tiitu ensi kauden Viikingeissä?

– En osaa sanoa. Ymmärtääkseni Teron pääintressi on edelleen Ruotsissa. Totta kai hänen kanssaan on käyty keskusteluja.

Minkälainen viikinkiryhmä nähdään tulevalla kaudella?

– Hyvin harjoitellut, hyvin motivoitunut ja hyvin nälkäinen joukkue.

8 comments

  1. Nyt se imagon vasta lähti!

    Karkoitettiin kaikki junnumieliset ihmiset seurasta, jotta voidaan kääntyä Viikingeiksi!

    MORO!

  2. Muuttuko logo? Alkuperäiset viikingit eivät ole koskaan käyttäneet sarvia, eikös nuo sarvet lisätty joskus lavaste mielessä noihin kypäriin jossakin oopperassa tai näytelmässä.

  3. ”Karkoitettiin kaikki junnumieliset ihmiset seurasta, jotta voidaan kääntyä Viikingeiksi!”

    Ei kai toi ollut edustuksen toimia, vaan ihan jotain muuta? Mutta joo perseilyä kuitenkin, sen mitä tiedän… Mä pidän tätä ”muutosta” ”ihan sama”-osaston juttuna:-D

  4. Nojoo, tämä on taas niitä hokkuspokkustemppuja jolla yritetään näyttää ulospäin siltä, että hommia paiskotaan. Tosiasiassa Viikingit on joukkueena vuodesta toiseen vahva, mutta seurana menestykseensä ja sijaintiinsa nähden täysi vitsi. Sitten kun peleissä on se 3000 katsojaa niin voidaan puhua että jotain on saatu aikaiseksi.

  5. Suurimmaksi osaksi vierasfaneja ja ilmaislippuja. Melkein yhtä säälittävä taktiikka kuin passon läpsyttelykerholla.

  6. Junnumieliset poistuivat kun junnuihin ei panostettu. Asennepuolen juttuja, et junnuja ei tarvita, kun helpompaa ostaa muualta. Junnut ja edari kuulisi olla yksi seura. Jo yhdistymisesta asti ollut kuin kaksi seuraa. Henkisella tasolla ei yhdistymista koskaan tapahtunut.

  7. Onkohan toisesta Sveitsiläisestä kylästä tulossa myös ”avoinkirje” ?