Liigat

Nyt se on varmaa – Salibandyliigan Superfinaalit tahkotaan Hartwall Arenalla

13.08.
2015
24 Kommenttia
0
Liigat
Happee on vienyt kahtena edellisenä keväänä finaalisarjan yksittäisen ottelun pelattavaksi jäähalliin. Ensi kauden yksittäinen finaali tullaan pelaamaan Hartwall Arenalla. Kuva: Salibandyliiga

Happee on vienyt kahtena edellisenä keväänä yhden finaalisarjan ottelun pelattavaksi jäähalliin ja väkeä riitti. Ensi kauden yksittäinen finaali tullaan pelaamaan Hartwall Arenalla. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliiga on valinnut alkavan kauden huipennuksen, 16. huhtikuuta 2016 pelattavan Superfinaalin pelipaikaksi Helsingin Hartwall Arenan.

Niin miesten kuin naistenkin mestaruudet ratkaistaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa yksittäisillä finaaliotteluilla perinteisen pudotuspelisarjan asemesta. Päätös yhden ottelun malliin siirtymisestä tehtiin kaudella 2013-14. Viime keväänä finaalit vietiin läpi vielä paras viidestä -tyylillä.

Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtosen mielestä pelipaikan valinnassa päädyttiin parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun. Hartwall Arenalla ei ole pelattu salibandya usein, mutta sitäkin tärkeämpiä pelejä.

– Helsingin MM-kisat 2002 ja 2010 ovat olleet suuria hetkiä lajillemme, etenkin 2010 maailmanmestaruuteen päättynyt turnaus. Siksi on enemmän kuin sopivaa, että lajin seuraavakin merkkipaalu lyödään maan parhaissa puitteissa, Lehtonen sanoo.

– Olemme asettaneet Superfinaalille kovat tavoitteet ja odotukset. Tämän vuoksi myös peliareenan pitää olla paras mahdollinen. Hartwall Arena on lisäksi entisestään parantanut omia fasiliteettejaan urheilutapahtuman järjestämiselle ja Superfinaali tulee varmasti olemaan näkemisen arvoinen show, Lehtonen sanoo.

Lehtonen kuuluu siihen harvalukuiseen ryhmään, joka tietää, miltä Hartwall Arenalla pelaaminen tuntuu. Hänet valittiin MM-kisojen tähdistöviisikkoon Helsingin MM-kisoissa 2002, joista Suomi saavutti hopeaa.

– Finaali loppuunmyydyssä Hartwall Arenassa on ehdottomasti urani huippuhetkiä. Käveleminen pelaajakäytävästä suoraa huutoa huutavan kotiyleisön eteen on tunne, jota en unohda koskaan, Lehtonen sanoo.

Hartwall Arenan toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta tervehtii ilolla Superfinaalin pelipaikan valintaa.

– Olemme innoissamme salibandyn paluusta Hartwall Arenalle. Lajin MM-finaalit 2002 ja 2010 ovat olleet tunnelmaltaan yksiä parhaita hallissa nähtyjä urheilutapahtumia, jotka osoittivat, miten upea koko kansan laji on kyseessä, Kivisilta sanoo.

Viidesti maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi valittu, alkavaksi kaudeksi Suomen Salibandyliigaan palaava Mika Kohonen on innoissaan yhteen loppuotteluun siirtymisestä.

– Olen kokenut Superfinaalin tunnelman ja jännitteen Ruotsissa ja se on huikea tapahtuma. Teen kaikkeni, että pääsisimme SPV:n kanssa huhtikuussa pelaamaan mestaruudesta Hartwall Arenalle, Kohonen sanoo.

Liput kauden huipennukseen tulevat myyntiin Salibandyliigan avauspäivänä 18. syyskuuta.

Teksti: Salibandyliigan tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jiihoo
13/08/2015
Tämähän on hyvä idea, jatkossa tuota miesten finaalia voisi tukea esim, pelaamalla juniorifinaalit aiemmin. Tässä hahmotelmani päivän kulusta:
09:00 Naisten finaali
13:00 B-pojat
16:00 A-pojat
19:00 Miesten finaali
JIIHOOLLE
13/08/2015
Ainahan voi haaveilla, mutta ei tule ikinä menemään läpi ehdotuksesi. Pelkästään jo aikataulullisesti mahdoton ajatus. Realismia tulee olemaan tv-keskeisessä maailmassa klo 13.00 N finaali ja klo 17.00 M finaali.
Visa
13/08/2015
Ai naisten salibandyliigan finaali pelattaisiin yhdeksältä aamulla? Sepä olisikin lajin kehityksen kannalta hyvä ratkaisu...

Loistavaa kuitenkin, että finaalit pelataan Hartwall Areenalla, toivottavasti saadaan tupa täyteen!
Niin tätä
13/08/2015
Finaali päivä julkaistaan. Mutta pelataanko runkosarjaa lainkaan? Missään ei otteluohjelmaa!
JiiHoo
13/08/2015
Jos A tai B huippujoukkueet kohtaisivat Classicin naiset, todennäköisesti 3x20 pelissä paiskoisivat noin 50 maalia. Itse olisin menossa paikalle seuraamaan kilpasalibandyn huipennusta, haluaisin silloin nähdä mahdollisimman laadukasta peliä.
SIPULI
13/08/2015
Mitenköhän hinnoittelu? Arvioisin, että noin 10-15, kun ei tiedä joukkueita niin saattais tulla täyteen. Toki Hartwallilla pystynee hinnoittelee eri katsomonosat eri hinnoin.
Stadi
13/08/2015
Loistava uutinen!
Varmasti yleisömäärältään suurin palloilutapahtuma ensi keväällä, ainoastaan jos Jokerit pelaa fiinaalissa, voisi olla saman kokoinen..
Oikea aika aloittaa lipunmyynti, toivottavasti hinnoittelu on maltillinen, niin saadaan tapahtuma myydyksi loppuun ennen joulua.
JooJoo
13/08/2015
Clasun naiset tulevat suihkusta aivan varmaan stagelle.
Ei noita vakavasti kyykkiviä paljon ole.
Äijistä se on satavarmasti Speve, ja arpakuutio loihtii loput.
S7
13/08/2015
Joojoolla osui satavarmassa kaksi kirjainta oikein, se keskimmäinen vaan sattuu olemaan S ja sitten loput menee arpakuutiolla;-)
JooJoo
13/08/2015
Joko Viikkarit herää, ja alkaa tehä jotain ;)
Mestari
13/08/2015
Huutonaurua tuolle aamu ysin naisten finaalille, hyvä että joku jaksaa tännekkin huumoria välillä kirjoittaa :---D
JooJoo
13/08/2015
Kyllä ne tulee. Ihan varmaan. Muistaakseni kolme harkkamatsia pelattiin. Nyt lista on tosin jo ihan toinen. Yksi ei lähde. Kassu.
S7
13/08/2015
En tiiä heräävätkö, toki pikkanen menestyskrapula, kun yli 10mitalia putkeen... Jos sitten tasuria vedetään sen verran, että krapula taittuu?
Jatkoaika
13/08/2015
Toivottavasti jatkoaika pelataan ratkaisuun saakka, eikä mitään rankkareita.
KL
13/08/2015
Oisko kuitenkin voinut laittaa tämän eri viikonlopulle Ruotsin Superligan finaalien kanssa?! Jotkut meistä on käyneet myös siellä..
Meillä on ongelma
13/08/2015
Minkä ihmeen takia Naisten finaalikin pitää järjestää Hartwall areenalla ? Naisten salibandy on todella kaukana huippu-urheilusta. Naisten salibandy on erittäin tylsää yleisölle taso on hämmentävän huonoa.
JOOJOO
13/08/2015
Naisten säbä? Ei se nyt ihan kuningaslaji ole. Fysiikka puuttuu. Ja ei se naislajissa olekaan tarkoitus. Mennään keskipisteelle odottamaan pakin avausta, jako, perässä, ja naps.
Kyllä ne naiset tulee olemaan hereillä, eivätkä jurrissa kuin kanukit euroopanmatkallaan.
kommentoija
14/08/2015
Ei naisten sählyssä se fysiikan puute niinkään haittaa vaan olematon taitotaso. Toki peleissä sattuu niin paljon virheitä että viihdearvo on korkealla.
JiiHoo
14/08/2015
Eihän mulla pointtina ollut, ettei naiset saisi järjestää yksittäistä finaalia. Voisivat sitten siellä pelata mun puolesta vaikka kaikkien tyttöjen finaalit samassa, mua ei henkilökohtaisesti kiinnostaisi sinne lippuja ostaa. Kuten todettua kävin itse urheiluihmisenä oman mielipiteeni hyvästä tapahtumasta läpi.
Mies katsoja
14/08/2015
Aina vain sama valitus, naiset – miehet. Naisten salibandy on ihan yhtä tasokasta ja mielenkiintoista kuin miestenkin pelit. Menen katsomaan varmasti molemmat finaalit.
Meillä on ongelma
14/08/2015
MIES KATSOJA... Epäilen että olet tossun alla oleva vihervassari ? Osuinko oikeaan?
Mies katsoja
14/08/2015
Meillä on ongelma... Valitettavasti ET osunut oikeaan, vaan olen naisten ja miesten salibandyn parissa viihtyvä mieskatsoja.
TubeCon
15/08/2015
Nuorten hieno mutta marginaalitapahtuma tubecon veti hartwall areenalle 14000 loppuunmyydyn tapahtuman. Livenä isac elliot. Jotenkin tuntuu tyhmältä hakea samaa suomen isoimmilta lajeilta.
Sodastream
17/08/2015
Vähän kyllä epäilen, että on edes puolillaan tuo halli ellei Finaalissa ole SSV ja Oilers. Tai edes toinen joukkue ole Helsingistä. Kuvitelkaapas nyt esim Happee ja SPV sinne finaaliin. Kumpi joukkuen on kotijoukkue eli ns järjestävä taho? Saadaanko sinne esim samaa hypeä kuin Jykylässä parina edellisenä vuotena, kun kunnon showlla ja rummutksella halli on vedetty täyteen? Auttaako mitkään poppakonstit siihen, että molemmista kaupungeista lähtee n, 5000 fania matkaan ja siihen päälle vielä pääkaupunkiseudulta muutamia tuhansia lisää ihan, jotta halli olisi täynnä.

Toivottavasti olen väärässä, mutta vähän epäilyttää, miten käy.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.