Divarit

Salibandyn pääsarjoihin videotuomari – erilainen toimenkuva kuin jääkiekossa

28.08.
2015
1 Kommentti
1
Divarit
Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyn pääsarjoissa toimii jatkossa myös videotuomari. Tehtävä on uusi ja otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön alkavalla kaudella 2015-16. Myös kurinpitäjän toimeen haetaan sopivaa henkilöä.

Videotuomari salibandyssa ei toimi samalla periaatteella kuten vaikkapa jääkiekon SM-liigassa, jossa epäselviä tilanteita voidaan tarkistaa välittömästi kuvatallenteelta.

– Salibandyssa videotuomarin tehtävänä on käsitellä ottelun osapuolien, eli joukkueiden, erotuomarien tai otteluvalvojan tekemät videotutkintapyynnöt ja tehdä kurinpitotapauksen käsittelyynottoharkinta ennen asian mahdollista etenemistä kurinpitäjälle tai kilpailu- ja kurinpitoryhmälle. Videotuomari ei ota videotilanteita oma-aloitteisesti tutkintaan, tarkentaa liigapäällikkö Jyrki Paajanen.

Tällä hetkellä Salibandyliitto videotuomaria avoimella haulla videotuomaria samoin kuin myös pääsarjojen kurinpitäjää.

– Kurinpitäjän tavoin myös videotuomarilta odotetaan vahvaa kokemusta huippusalibandysta, sekä teknistä osaamista videotallenteiden käytössä, Paajanen jatkaa.

Kurinpitäjän että videotuomarin tehtävät ovat palkkioperusteisia, joita voi tehdä oman toimen ohessa.

Salibandyn pääsarjat ovat miesten ja naisten liiga sekä miesten Divari.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
oikea suunta
28/08/2015
Oikeansuuntainen uudistus vireillä. Vielä kun saataisiin jokaiseen liigapeliin pakolliseksi kamera kuvaamaan peliä jokaisesta kulmasta + yksi kamera pääkatsomon suunnasta. Ja tallenteet jo erätauoilla / heti matsin jälkeen liittoon, joka voisi niistä koota ns. Urheiluruutupaketin medialle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.