Liigat

SB-Pro naisten Czech Openin voittoon – Erän tie tyssäsi miesten puolivälieriin

18.08.
2015
0 Kommenttia
11
Liigat
SB-Pro:n kausi starttasi mestaruusjuhlilla Prahassa. Kuva: perwiklund.se

SB-Pro:n kausi starttasi mestaruusjuhlilla Prahassa. Kuva: perwiklund.se

Perinteikäs Czech Open pelattiin jälleen viime viikonloppuna Prahassa. Suomen pääsarjajoukkueista mukana olivat miehissä Tapanilan Erä ja naisten puolella SB-Pro, joka selviytyi koko turnauksen voittajaksi.

Viime kaudella naisten Salibandyliigan hopealle Classicin edessä taipuneen Pron turnaus sujui mallikkaasti. Alkulohkossa se nuiji FB Bohemiansin Tshekistä 8-1 ja ruotsalaisen IBF Dalenin 4-0. Slovakialaisen Slovenskon kanssa pisteet jaettiin 2-2. Jatkolohkossa tuleva finaalivastustaja Pixbo oli parempi 2-3, mutta Tshekin Herbadent Praha kaatui 3-0.

Puolivälierässä SB-Pro nitisti SC Vitkovicen 1-0 ja välierässä samoin lukemin Wizards Bernin Sveitsistä. Finaalissa nähtiin uusinta Pixbon kanssa, ja tällä kertaa Pro oli etevämpi rangaistuslaukausten jälkeen 4-3. Nurmijärveläisten nollaputki kesti yhteensä kaikkiaan 144 minuuttia, ja maalivahti Tiltu Siltanen valittiinkin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Elina Kujala nimettiin puolestaan turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

SB-Pron uudet tshekkipelaajat osoittivat ainakin Prahassa olevansa joukkueelle isoja vahvistuksia, sillä puolustaja Denisa Ratajova (3+4) ja hyökkääjä Hana Sladeckova (6+2) löytyivät joukkueen sisäisen turnauspistepörssin kärkipaikoilta. Finaaliottelussa Sladeckova teki kaksi maalia, ja myös rangaistuslaukauskilpailussa 22-vuotias tshekki toimitti munkin rysään.

Naisten kilpasarjassa oli mukana myös ykkösdivarin salolainen HuKu, jonka turnaus päättyi neljännesvälierätappioon FB Bohemiansille numeroin 4-2.

Kronberg liikaa Erälle

Miesten puolella Tapanilan Erä selvitti tiensä jatkoon alkulohkosta, jossa sen lisäksi pelasivat Technology Florbol Tshekistä, UHC Grünenmatt Sveitsistä ja Eero Kososella vahvistunut Växjö Vipers Ruotsista. Erä taipui tshekkijoukkueelle 1-3, tasasi pisteet Växjön kanssa 3-3 ja kuritti sveitsiläisiä peräti 10-2.

Jatkolohkossa lopulta finaaliin edennyt sveitsiläinen FB Köniz taipui tapanilalaisten edessä 3-2 ja tshekkiläisen Bulldogs Brnon kanssa tuloksena oli tasapeli 5-5. Puolivälierässä IBK Dalen oli norjalaistähti Ketil Kronbergin (3+4) johdolla vahvempi 9-7, ja näin Jyri Korsmanin valmennukseen siirtyneen joukkueen tie katkesi puolivälieriin.

Erän pisteykkönen Prahassa oli maajoukkuepeluri Lauri Kapanen, joka rohmusi kaikkiaan 12(6+6) pistettä. Mikko Pasanen komppasi 8(4+4) pinnan muodossa, Tom Strömsten nakutteli 4+2 ja Divarin SB Welhoista siirtynyt puolustaja Iiro Lankinen osui niin ikään neljästi (4+1).

Miesten sarjan voiton vei lopulta ruotsalainen Pixbo, joka laittoi finaalissa FB Könizin nippuun peräti 9-4. Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Patrik Malmström, joka nakutteli turnauksessa 11(8+3) paunaa. Paras maalivahti oli suomalaisillekin tuttu tshekki David Rytych, joka pelaa tätä nykyä Mlada Boleslavin riveissä kotimaassaan.

Koontia ja kommentteja turnauksesta Erän sivuilla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.