Liigat

Suomen mestareilta historiallinen teko – nyt voit ostaa salibandyseuran osakkeita

18.08.
2015
37 Kommenttia
1
Liigat
Kuvassa Fundu Oy:n toimitusjohtaja Sakari Korpela sekä SPV salibandy Oy:n toimitusjohtaja Tommy Koponen. Kuva: SPV

Kuvassa Fundu Oy:n toimitusjohtaja Sakari Korpela sekä SPV salibandy Oy:n toimitusjohtaja Tommy Koponen. Kuva: SPV

Kolminkertainen ja hallitseva salibandyn Suomen mestari, SPV laskee liikkeelle sähköisen B-osakeannin. Reilu vuosi sitten toimintansa yhtiöittänyt joukkue ylsi ensimmäisellä toimintakaudellaan Suomen mestaruuteen.

SPV:n yhtiöityminen oli ensimmäinen laatuaan miesten salibandyliigassa, ja nyt liikkeelle laskettu sähköinen osakeanti on tiettävästi ensimmäinen koko suomalaisessa salibandyssa.

B-osakeannilla SPV ilmoittaa haluavansa vahvistaa yhtiön pääomaa ja haluaa tarjota mahdollisuuden tulla mukaan joukkueen toimintaan. Sähköisen osakeannin SPV toteuttaa yhteistyössä jalasjärveläisen Fundu Oy:n kanssa. Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen viime viikolla Seinäjoella.

Mistä on kysymys?

SPV Salibandy Oy on seinäjokelainen miesten salibandyliigassa pelaavan SPV:n edustusjoukkueen myynti-, markkinointi- ja hallinointiyhtiö.

Yhtiö laskee nyt liikkeelle sähköisen B-osakeannin seuraavin ehdoin:
– Osakkeiden merkintä- ja maksuaika on 19.5.-30.10.2015
– Osakkeiden lukumäärä 400kpl
– Yhden osakkeen hinta on 500 euroa
– Osakkeista käytetään nimitystä B-osake
– Kysymyksessä on vapaa anti, eli osakkeita voivat hankkia yksityiset henkilöt sekä yritykset ja yhteisöt
– B-osakeanti on kannatustyyppinen eikä tuota lainkaan ääni- tai osallistumisoikeutta yhtiön yhtiökokousten päätöksentekoon tai anna muita hallinnointioikeuksia.

B-osakkeenomistajan edut:
– Hankintavuosi
2 osaketta, yksi kausikortti ilmaiseksi
4 osaketta, kaksi kausikorttia ilmaiseksi
– Seuraavat vuodet
2 osaketta, kaksi kausikorttia puoleen hintaan
4 osaketta, neljä kausikorttia puoleen hintaan

Teksti: SPV:n tiedote

SPV:n osakeantiin pääsee käsiksi tästä linkistä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Naama
18/08/2015
Toivottavasti nämä on korvamerkitty johonkin hallin peruskorjaukseen eikä miesten edustusjoukkueen pyörittämiseen. Veikkasuliigassa osakeannit ovat lähes aina olleet merkki lopun alusta kun kassavajetta on pitänyt korjata 2/3 vuoden välein lajin ystävien lompakoilla.
pörssi
18/08/2015
No minkäslaista tulosta tää osakeyhtiö ensimmäiseltä vuodelta teki? Paljonkos b osakkeen omistajalle on osinkoa luvassa??
Tero
18/08/2015
Tiitullekko tiliä kerätään?
Boris
18/08/2015
Nyt ei vaikuta hyvältä
Junnu#8
18/08/2015
Eipä tule hommattua. Oulun Kärpiltä sai aikanaan osakkeita 10€ kappale. Minimi 10 kappaletta. En toki tiedä nyky tilannetta. Mutta tuo Speven 500€ on mielestäni liigaa:D
sijoittaja
18/08/2015
Pörssi oikeilla jäljillä. Minkälaista tulosta on tehty ja tullaan tekemään, osinkoa haluan! Ei tämä ole oikea tapa ostaa kausikortteja!
sijoittaja
18/08/2015
Jäi yksi lause pois. Siis yhdenlainen kusetus on käynnistynyt etelä-pohjanmaalla.
Sijoittajalle
18/08/2015
Mikäs tästä nyt sitten tekee kusetuksen? Tuossahan sanotaan hinta ("500€/osake") ja se mitä sillä hinnalla saa ("kannatustyyppinen eikä tuota lainkaan ääni- tai osallistumisoikeutta yhtiön yhtiökokousten päätöksentekoon tai anna muita hallinnointioikeuksia"). Ja löytyy yhteystiedotkin joista voi kysyä lisätietoja jos kiinnostaa.
Oikea sijoittaja / rahamies
19/08/2015
Kovin ohuet taitaa olla salkut ja tilit tyhjät Sijoittajalla ja Pörssillä, jos urheiluseurasta halutaan ensimmäiseksi osinkoa saada ? Eiköhän jokainen 18 v täyttänyt tiedä että urheiluseuran omistaminen on harrastusta ja hupia. Ei se Abrakaan Chelseasta osinkoja kysele, eikä Håkans Turun Interistä tai Salonoja aikanaan Bluesista. Ihan mielenkiintoista tuoda Oy malli myös salibandyyn, pääsee sponsorit ja fanit ihan oikeasti seuran omistajiksi!
omistaja
19/08/2015
omistajaksi? ilman mitään ääni- tai vaikutusvaltaa tai edes puheoikeutta
Tieto
19/08/2015
Eli yhdellä osakkeella ei saa kuin riemun sponsoroinnista. Ok.
mikä hirveä haloo
19/08/2015
Mikä kusetus tässä muka nyt on? Onko se nyt ennenkuulumatonta, että seura kerää toiminnalleen kannattajajäseniä. Monet yhdistypohjaiset urheiluseurat toimivat näin. Koska SPV on osakeyhtiö, kannattajajäsenten keräys toteutetaan B-osakeannilla. Hinnat ja ehdot on avoimesti esillä eikä kukaan kai odota osinkoa kannattajamaksujensa vastineeksi.
Ei ristiriitaa
19/08/2015
B-osakeannilla SPV haluaa tarjota mahdollisuuden tulla mukaan joukkueen toimintaan. B-osakeanti on kannatustyyppinen eikä tuota lainkaan ääni- tai osallistumisoikeutta....
Gimli
19/08/2015
Eka vingutaan lajin ja puitteiden kehittämisestä ja viemisestä ammattimaisempaan suuntaan.. Sitten ku joku oikeesti tekee sitä poikkeuksellisen hyvin niin tullaan vinkumaan että ei voi olla näin tää on kusetusta, nyt niillä on rahat loppu jne. Päälle vielä joku huutelee osinkojen perään eikä selvästikään tiedä mitään esim. siitä millon on ylipäänsä järkeä jakaa osinkoa..
Osku
19/08/2015
Missään ei ole mainintaa mahdollisesta yhtiövastikkeesta.

Voiko yritykselle olla jossain tilanteessa kannattavampaa hankkia ko. osakkeita ennemmin kuin sponssata seuraa? Kukaan tuskin lähtee näitä osakkeita ostamaan osingon toivossa. Kovin on harvassa ne maat ja lajit, jossa seuran omistajat oikeasti nettoaisivat jotain. Monesti jopa sijoitetun rahan suhde mainosarvoon aika surkea (vrt. esim. Håkans - Inter suhdetta). Ihan vaan harrastus-/intohimopohjalta noihin mukaan lähdetään.
Ei ristiriitaa
19/08/2015
Normaalisti kun omistetaan jotakin mukana tulee päätäntävaltaa suhteessa omistusosuuteen. Tässä tapauksessa päätäntävaltaa ei tule, joten turha verrata tätä esimerkiksi Chelsean omistamiseen. Käytännössä tämä vastaa lähinnä kannatusjäsenyyttä.
Tieto
19/08/2015
Olisin voinut yhden osakkeen ostaakin, mutta en noilla ehdoilla. Ehkä en kuulu kohderyhmään. En osaa yhtäkkiseltään sanoa miten yhden osakkeen omistamisella olisin mukana Spv:n toiminnassa, joten olkoot.
Sami
19/08/2015
Eihän tämä olekaan samassa mittakaavassa kuin SSV:n megalomaaninen seuran kehittäminen = nimen vaihtaminen. En tiedä miten siellä punavihreällä alueella, mutta ainakin täällä ynnä-muut-Suomessa on vielä jonkinlainen seurauskollisuus ja tukemisen kulttuuri olemassa. Siten voin uskoa, että joku kokee tämän hyväksi tavaksi pistää kortensa kekoon. Itse en sitä todennäköisesti tee, mutta se onkin lähinnä omista taloudellisista syistä. Sen verran muuttaisin ehtoja, että yhdellä osakkeella saisi kausarin eikä vasta kahdella.
S7
19/08/2015
SPV Oy:lle tulossa ihan ok pohja kassa säbän mittapuussa, jos kaikki menee kaupaksi. Sinänsä huvittaa kusetus-kommentit, kun ehdot on selkeet ja hyödyt mainittu. Sitten voi jokainen arpoa onko valmis tolla diilillä omiaan tukemaan...
fin fin
19/08/2015
100 euroa / osake olisi tuonut suuremman kokonaispotin. 500 / osake on seuran tosifaneillekin korkeahko hinta.

Oskulle tiedoksi, että ei ne ole perustamassa asunto-osakeyhtiötä. :)
pörssi
19/08/2015
Hyvin täällä lukijat pääsi asiasta perille. Kyseessä ei ole seuran toimintaan osallistumisesta, eikä missään nimessä seuran omistamisesta. Kyseessä on puhtaasti rahankeruu joukkueen toimintaan, eli sponsoreiden haeskelu tällä tyylillä: kuulut omistajiin, olet toiminnassa mukana?!?

Osakkeenomistaja ja sijoittaja etsii sijoitukselleen tuottoa. Osakeyhtiö on yritys jonka omistajat luonnollisesti haluavat tehdä sillä itselleen voittoa. Ry:t on sitten erikseen, kun tehdään rakkaudesta lajiin tms. Tämä nyt ei vaan toimi.
PÖRSSILLE
19/08/2015
Pörssi aivan oikeassa. Ostakaa niitä kausikortteja ja sijoittakaa rahanne vaikka suomalaisiin osinkoa jakaviin vakavaraisiin yhtiöihin. Takaan, että jälkeenpäin vetää hymyä suupieliin.
Ei ristiriitaa
19/08/2015
Perinteisestä sponsoriudesta eroaa sillä ettei "logoa" tule tätä kanavaa käyttäen pelipaitaan tai muualle näkyviin. Eli sopii niille, jotka haluavat tukea ilman näkyvyyttä ja päätäntävaltaa. "Osakkeen" eteenpäin myyntikin vaikeahkoa.
Money man
19/08/2015
Saat tuhannella eurolla yhden kausikortin ja seuraavina vuosina kausikortin puoleen hintaan (minkä saat varmaan myös tinkaamalla). Osta se kausikortti ja sijoita loput tuottaviin yhtiöihin. "Historiallinen teko" tehdään sen vuoksi että yhteiskunnan tuki urheiluseuroille tulee ramahtamaan lähivuosina ja seurojen on pakko keksiä uusia rahoituskeinoja pitääkseen tasonsa. Autokin on parempi sijoitus….
Voi voi mitä asiantuntijoita :)
20/08/2015
Ei osakeyhtiö muotoinen urheiluseuran taustayhtiö, kuten SPV Oy ole saanut yhteiskunnan tukea tähänkään saakka.
Vähemmän asiantuntija
20/08/2015
Osakeyhtiömuotoisuus ei sinällään ole este yhteiskunnan tukian saamiseksi, jonka varmaan selvitit ennen kuin aloit naureskelemaan asiontuntijoille. Moni osakeyhtiö on saanut erilaisia tukia.
Koirat haukkuu ja karavaani kulkee
20/08/2015
Kommentit ei yllätä. Kateus on selvästi kirjoittajien yleisin motiivi. Myönnetään nyt ihan porukalla, että SPV on taas osoittanut olevansa yksi niistä kolmesta seurasta, jotka vievät lajia Suomessa eteenpäin.
Voi voi mitä asianantuntijalle
20/08/2015
Urheiluseura SPV on kyllä varmaan saanut yhteiskunnan tukea jotain muuta kautta, ei Oy:lle. Faktaa on että tämä on avoin rahankeruu tapa kun rahoitus nykyisen tasoiseen toimintaan ei riitä ja tuet tulevat putoamaan kun valtiovalta joutuu tekemään kipeitä rakennemuutoksia. Tämä on tietysti reilumpi tapa kuin junioreiden kausimaksujen kautta kerättävä rahoitus. Kun junioreiden kausimaksu nousee 1500,- sillä maksetaan jo pöhöttyneen seuran palkallisia toimihenkilöitä ja varmaan menee myös edustuksen pelaajien palkkioiden maksuun. Tulevaisuudessa perheet joutuvat karsimaan kustannuksiaan ja lapset ohjataan halvempien harrastusten pariin.
Sami
20/08/2015
Voi morjens! Siksi SPV on Oy että junioreiden ja edustuksen rahat eivät mene sekaisin, suuntaan tai toiseen. Näin ollen juniorit eivät kustanna edustusta tai toisinpäin.
Samille
20/08/2015
Siksi SPV joutuukin etsimään uusia rahankeruu muotoja (osakeanti ei ole oikea nimi tälle operaatiolle) mutta muissa seuroissa, joissa on edellä mainitun suuruisia kausimaksuja, rahat virtaavat moneen suuntaan....
Voi voi mitä asiantuntijoita :)
20/08/2015
Niin, vielä kerran! Osakeyhtiö eli SPV Oy ei ole saanut eikä saa yhteiskunnan tukia. Yhtiö pyörittää nimenomaan edustusjoukkueen toimintaa ja tähän liittyy nyt yhtiön pääoman kasvattaminen osakeannilla eli ns. kannatusmaksujen keräys kuten tällä palstalla halutaan asia ilmaista. Seura eli SPV ry. on hyvinkin voinut yhteiskunnan tukia saada ja tämä ry hoitaa ja rahoittaa junioritoiminnan. SPV: ssä ei siis rahoiteta edustuksen toimintaa junioritoiminnalla eikä päinvastoin vaan molemmat hoitavat oman tonttinsa.
Vähemmän asiantuntija
20/08/2015
Näin varmasti on, mutta ei pidä sekoittaa asiantuntijuutta sisäpiiriläisyyteen.
Asiantuntija
20/08/2015
No niin, kyllä asiat selviää kun vähän pöyhii. Kaikille osakekauppaa tekeville on varmaan selvää että osakeanti on harhaanjohtava, väärä termi tähän prosessiin.
Joni
21/08/2015
Päätösvaltainen A-osake on luultavasti normaali kasvuosake, josta ei nosteta osinkoa. Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä noita A-osakkeita omistavat, sillä tämähän on suoraa heidän omaisuutensa kartuttamista.
Jonille
21/08/2015
Niinpä...
Voi voi mitä asiantuntijoita :)
22/08/2015
Eipä tuo SPV Oy:n A-osakkeen omistajien joukko nyt niin vaikeasti ole pääteltävissä, kun katsoo ihan julkisia kaupparekisteritietoja. Mukana on mm. Seinäjokista Autokauppiasta, Keski-Suomalaista bensakauppiasta ja punaisissa pelaava lajilegenda sekä tietysti Mr. SPV.
Joni
23/08/2015
Tämä oli kyllä tiedossa, mutta ehkä henkilöissä ei ollutkaan viestini pointti. A-osakkeen nykyarvoa en tiedä, mutta aika moninkertainen (x80) on tämän osakeannin arvo verrattuna alkupääomaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.