Liigat

Suomen mestarit julkaisivat joukkueensa – Arkkila, Enlund ja Kekkonen uusia nimiä

08.08.
2015
1 Kommentti
2
Liigat
Classicin naisten ensi kauden joukkue on nyt kokonaisuudessaan selvillä. Kuva: Salibandyliiga

Classicin naisten ensi kauden joukkue on nyt kokonaisuudessaan selvillä. Kuva: Salibandyliiga

Suomen mestari Classic onnistui kaappaamaan siirtomarkkinoilta kiinnostavia nimiä kesän aikana. Naisten liigajoukkueen riveihin liittyvät Hillevi Arkkila Tapanilan Erästä, Elina Enlund SB-Prosta, Siru Kekkonen Turun Palloseurasta. Tuoreilla vahvistuksilla on kokemusta myös maajoukkueesta, joten ihan rivinaisista ei ole kyse.

Kolmikosta Arkkila osallistui kevään EFT-turnaukseen Prahassa. Joukkueeseen liittyy myös varmasti tulevaisuudessa samaan pystyvä Clarissa Koivuniemi KU-68:sta.

Siirtojen myötä Classic vahvistuu merkittävästi, sillä joukkueesta ei juuri lähtijöitä ollut. Familyn riveissä mittavan uran tehnyt Irja Lahtinen lopetti viime kauden mestaruusjuhliin ja maalivahti Sonja Mäkinen siirtyi Porvoon salibandyseuraan.

Tapanilan Erästä siirtyvä Hillevi Arkkila, 22, päätyi Tampereelle opiskelujen perässä. Hän aloittaa opinnot Tampereen yliopiston lääketieteen yksikössä tulevana syksynä. Samalla tähtäimessä siintävät Champions Cup ja Tampereella joulukuussa pelattavat naisten MM-kisat.

– Champions Cup on tärkeä, sillä pääsee pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Totta kai mieli tekee myös naisten kotikisoihin. Olisi sitten jo tuttu kotiyleisökin, Arkkila haaveilee.

Monesti pelaajat vaihtavat seuraa peliajan perässä, mutta Arkkila vaihtoi täysin vastakkaisesta syystä:

– Haluan kilpailla peliajasta ja olla porukassa, jossa jokaisessa harjoituksessa joutuu haastamaan itseään. Sain paljon vastuuta Erässä, mutta nyt ajattelin, että Classic palvelisi omaa kehitystä parhaiten.

Classicin manageri Irina Peltola ilahtui uusien pelaajien halusta päästä laadukkaaseen ympäristöön kehittymään:

– Tytöillä tuntui olevan paloa tekemiseen ja motivaatiota kehittymiseen. Hillevi ja Siru ovat todella lupaavia, mutta eivät ole ehkä ihan päässeet todenteolla kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät.

Peltola odottaa Hillevi Arkkilasta naisten salibandyliigan tulevaisuuden tähteä:

– Hillevi on päässyt jo kokeilemaan maajoukkueympyröitä ja hänellä oli iso rooli Erässä viime kaudella. Nyt on mahdollisuus seuraavalle askelmalle; ottaa iso rooli huippujoukkueessa ja vakiinnuttaa paikka maajoukkueessa, Peltola laskeskelee.

Arkkilan on vakuuttanut Classicin ammattimainen tapa toimia. Kun asiat on asiallisesti hoidettu, niin pelaajat saavat keskittyä pelaamiseen. Ja uudelle tulijalle on tärkeää myös seuran toiminta muuten:

– Onhan se hienoa, kun miesten ja naisten joukkue tekee yhteistyötä ja junnutkin ovat hyvin mukana. Classic vaikuttaa yhtenäiseltä seuralta, Arkkila kuvailee Familyn toimintaa.

Classicin valmentajat Veli-Matti Koivunen ja Kari Lehtisalo ovat ilahtuneita uusien pelaajien tuomista mahdollisuuksista koko joukkueen kannalta:

– Hillevi on vasta tullut paikkakunnalle, mutta Siru ja Elina ovat ehtineet jo enemmän mukaan. Tässä vaiheessa on todella positiivinen vaikutelma molemmista. He tuovat lisää mahdollisuuksia myös peluuttamiseen, Lehtisalo toteaa.

-Olen erittäin tyytyväinen uusien tulokkaiden myötä joukkueen rakenteeseen ja haasteet tulevalle kaudelle ovatkin makoisat, Koivunen lisää.

Lehtisalo kertoo naisten liigajoukkueen palanneen kesätauolta yhteiseen harjoitusrytmiin, joka lähtee käyntiin myös harjoituspelien muodossa.

– Meillä on nyt kahdeksan viikkoa Champions Cupiin ja perjantain Players’ Night harjoitusturnauksesta lähtien alamme kokeilla uusia pelillisiä asioita sekä koostumuksia myös harjoituspeleissä.

Naisten ensimmäinen harjoitusottelu Classic – Koovee pelattiin perjantaina 7.8. klo 20.15.

Classic naisten edustusjoukkue 2015-16

Maalivahdit
Kreeta Lakkala
Melissa Kotiaho

Kenttäpelaajat
Mari Alila
Eliisa Alanko
Ella Alanko
Sanni Nieminen
Minna Kallio
Jenna Ruokostenpohja
Elina Enlund (SB-Pro)
Kristiina Kauppila
Julia Woivalin
Liina Lehtinen
Anne Suomalainen
Nina Rantala
Hanna Sipiläinen
Anni Järvinen
Katriina Saarinen
Sanna Salonen
Mona Takalo
Salla Suomela
Alisa Pöllänen
Clarissa Koivuniemi (KU-68 poikien 99-Joukkueesta)
Hillevi Arkkila (Tapanilan Erä)
Siru Kekkonen (TPS)

Teksti: Classicin tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
kommentoija Tampereelta
08/08/2015
Voipi olla haastavaa yhdistää maajoukkuetouhut ja lääkiksessä opiskelu. Etenkin kun kyseessä Tampereen lääkis, jossa tunnetusti ei poissaoloja hyväksytä tuosta vaan..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.