Liigat

Esa Karjalainen 50 vuotta – Suomessa pelatussa juhlamatsissa piipahti todellisia lajilegendoja

02.09.
2015
2 Kommenttia
4
Liigat
Synttärisankari Esa Karjalainen on kuvassa ylärivissä kuudes vasemmalta. Kuva: Vallu Krykovin vaimo

Synttärisankari Esa Karjalainen on kuvassa ylärivissä kuudes vasemmalta. Kuva: Vallu Krykovin vaimo

Esa Karjalainen on yksi kautta aikojen kovimpia salibandynpelaajia. Viisi Ruotsin mestaruutta, kolme Suomen mestaruutta ja kaksi MM-kultaa (Ruotsin paidassa) – ja mieletön rannelaukaus. Syyskuun 9. päivä tänä vuonna 50 vuotta täyttävää Karjalaista muistettiin viime lauantaina juhlaottelulla.

Juhlaottelu pelattiin Helsingissä Myllypuron Arena Centerissä. Ottelu järjestettiin Karjalaiselle sopivaan tyyliin: vaatimattomasti ja sen suurempia huutelematta. Pääkallo.fi:kin sai onkimalla onkia tietoja ottelusta.

Enemmänkin meteliä juhlaottelusta olisi voinut pitää, sillä Myllypurossa kaukaloon asteli todellisia lajilegendoja ja merkittävä palanen lajikulttuuria ja -historiaa. Juhlaottelussa kohtasivat Karjalaisen vanha ruotsalaisseura IBK Lockerud ja SC Dalmac, jonka riveissä Karjalainen pelaa Suomessa ikämiehissä.

– Itse järjestin matsin. Halusin saada kavereita tänne Suomeen. Ja illanvietoista kun en niin välitä, niin peli oli hyvä tapa. Ja kun Ruotsi-Suomi-hengessä sen ”myin”, niin saatiin lisäpotkua otteluun, Viikinkejä ja SSV:tä aktiiviurallaan Suomessa edustanut Karjalainen taustoitti Pääkallo.fi:lle.

IBK Lockerudin riveissä juhlaottelussa väänsivät Karjalaisen lisäksi muun muassa Ruotsin miesten maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Jan-Erik Vaara sekä Pollarin veljekset Marko ja Keijo. Dalmacissa puolestaan pelasivat muun muassa Heikki Vienola, Jarmo Perttilä, Juha Salo, Kari Honni ja Mika Heikkilä.

Itse ottelussa ruotsalaiset olivat parempia lukemin 7–4.

– Ihme, että Dalmacin pojat paljastivat teille tuloksen, Karjalainen veisteli ja jatkoi:

– Leikkimielinen pelihän se oli, no ei semmosia olekaan. Oletin, että olisi mennyt huonomminkin meillä. Pojat tulomatkalla laivalla olivat ehkä vähän viihteellä. Ja kun Ruotsissa ei ole ikämiessarjoja, niin eivät ole pelanneet.

Ihan ruotsalaisvoimin pienestä Mariestadin kaupungista oleva IBK Lockerud ei ollut liikkeellä.

– Meillä oli lainaveskari. Piti äkkiä hankkia Ruotsin passi Henri Toivoniemellä. Halusin kovasti voittaa tämän pelin, Karjainen nauroi.

Eikä Suomeen asettuneen Esa Karjalaisen tahti ole juhlapelinkään jälkeen mihinkään hiipumassa. Viime kaudella tuli ikämiehissä kaksi kultaa ja yksi hopea. Ja ensi kaudella mennään taas.

Pääkallo.fi onnittelee lämpimästi Esa Karjalaista!

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
kuvaaja
02/09/2015
Kai kuvan ottamaneella "Vallu Krykovin vaimolla" on myös nimi?
Vallu
02/09/2015
On sillä. Sen nimi on Vallu Krykovin vaimo

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.